U bent hier

Vakantiewerkcampagne

Tijdens de zomerperiode organiseert FNV Jong elk jaar de Vakantiewerkcampagne. We trekken het land in om jou te informeren over vakantiewerk. Wat hoor jij te verdienen? Problemen op het werk met contracten of werktijden? Vraag het ons! Elk jaar staat er een bepaald thema centraal. Het thema dit jaar is: 'Weet waar je recht op hebt!'. FNV Jong houdt ook ieder jaar een vakantiewerkonderzoek om te weten te komen hoe jongeren over het thema en vakantiewerk in het algemeen denken!

Vakantiewerkonderzoek 

De uitkomsten van het vakantiewerkonderzoek 2017 zijn bekend. Bekijk de resultaten

Lees het persbericht hier.

Waar zijn we deze zomer te vinden?

Ook deze zomer gaat FNV Jong weer langs bij verschillende bedrijven om te praten met jongeren maar ook om te kijken of deze vakantiewerk-proof zijn!
 

Kickoff donderdag 13 juli 2017 Key West Beachhouse in Utrecht

FNV Jong heeft dit jaar haar vakantiewerkcampagne afgetrapt bij Key West Beachhouse in Utrecht. Veel jongeren werken in de zomer in de horeca en vaak het liefst bij een strandttent! We zijn in gesprek gegaan met de vakantiewerkers om te vragen waarom het nou zo leuk is om bij Key West Beachhouse te werken. Stuk voor stuk waren ze enthousiast over het werk, de sfeer en de gezelligheid met collega's! 

Donderdag 17 augustus - Vakantiepark Beekse Bergen

     

Elk jaar organiseert FNV Jong de vakantiewerkcampagne, waarin we vakantiewerkers op verschillende werkplekken in het zonnetje zetten voor het werk dat zij doen. Vorige week donderdag gingen we naar vakantiepark Beekse Bergen, waar we een bezoek brachten aan het animatieteam dat daar elke dag voor verschillende doelgroepen activiteiten organiseert om hun gasten een onvergetelijk verblijf te geven. We spraken met een aantal vakantiemedewerkers, en wat ons meteen opviel was hun enthousiasme. 

Uit ons vakantiewerkonderzoek bleek dat veel jongeren graag op een vakantiepark zouden werken. De vakantiemedewerkers deelden dit idee, ze hadden het allemaal erg naar hun zin op het park. Vooral het werken met kinderen en het hechte team is wat het werk zo leuk maakt, bleek uit de reactie van de vakantiemedewerkers. De medewerkers waren unaniem over het idee dat dit het perfecte vakantiebaantje is. Voor één van de medewerkers sluit het werk goed aan met haar opleiding, maar ook voor de anderen is het een baan waar ze veel van leren. Zo werden onder andere het omgaan met mensen en het staan op een podium genoemd als skills die ze tijdens het werk geleerd hebben. Een ervaring die ze de rest van hun leven mee zullen nemen. 

Na een uur met de medewerkers gepraat te hebben en taart gegeten te hebben, was het voor ons helaas alweer tijd om weg te gaan. We waren erg onder de indruk, en zijn blij met het enthousiasme dat deze medewerkers hebben voor hun werk.

 

 

 

 

Donderdag 22 augustus - Royal FloraHolland, Aalsmeer

Dinsdag 22 augustus bracht FNV Jong een bezoek aan FloraHolland in Aalsmeer. Elke zomer organiseert FNV jong de vakantiewerkcampagne, waarin een onderzoek wordt gedaan over vakantiewerk en er bezoeken worden gebracht aan verschillende bedrijven waar veel vakantiewerkers te vinden zijn. FloraHolland is een bedrijf waar veel jongeren tijdens de zomervakantie hun geld verdienen. We werden door het bedrijf geleid door een vakantiemedewerkster, waarvoor haar bijbaan erg bijdraagt aan haar studie. Ze liet ons vol enthousiasme zien waar, na de veiling, de bloemen worden verplaatst richting het bedrijf dat ze heeft gekocht. Met uiterste precisie werken honderden mensen in een enorme hal eraan dat de bloemen op tijd getransporteerd kunnen worden. Na de rondleiding was het werk voor de meeste medewerkers klaar, waardoor we de vakantiemedewerkers in het zonnetje konden zetten na hun werk. Met een taartje in de hand gingen we in gesprek met verschillende vakantiewerkers, die allemaal een andere motivatie hadden om bij FloraHolland te werken. Voor veel vakantiemedewerkers zorgt het werk voor extra geld in de vakantie. Veel van de medewerkers zaten nog op de middelbare school, of waren net begonnen met studeren. Nadat we de laatste taartjes hadden uitgedeeld, die trouwens als erg in de smaak vielen, moesten we er weer vandoor. We zijn erg onder de indruk van het werk dat deze vakantiemedewerkers doen, en hebben weer iets bijgeleerd over de handel in bloemen!

 

>> Check de tips voor vakantiewerk! <<