U bent hier

Stagebegeleiding

Het doel van je stage is om iets te leren. Je wilt erachter komen of het beroep waarvoor je nu een opleiding volgt ook écht bij je past. Het is daarom belangrijk dat je die taken mag uitvoeren die je tijdens een echte baan ook zou doen. Om bij te houden of jij wel voldoende leert tijdens je stage moet je vooraf goede afspraken maken met je stagebegeleider.

Maak altijd duidelijke afspraken over:
 

  • Wie je dagelijkse aanspreekpunt bij je stagebedrijf is.
  • Wie je aanspreekpunt op school is.
  • Hoe vaak je afspreekt om de voortgang van je stage te bespreken. (1 á 2 keer per week is aan te raden) 
  • Welke leerdoelen jij hebt opgesteld. 
  • Wanneer je begeleider van school langskomt voor een tussentijdse beoordeling. Bij een langere stage kun je een evaluatiemoment inplannen met school en je stagebedrijf. Tijdens dit gesprek bespreek je hoe het gaat. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan aan het einde van je stage.

Geef vooraf duidelijk aan wat je met je stage wilt bereiken. Werk dit op 1 of 2 A4´tjes uit die je bij elke afspraak erbij kunt pakken. Zo kun je aankruisen wat je al hebt gedaan en wat je nog wilt doen.

Vind je toch dat je te weinig leert? Bespreek problemen altijd eerst met je stagebegeleider op het werk. Wil deze niet luisteren? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je docent of stagebegeleider op school. Je docent kan jou helpen met oplossen van het probleem of - wanneer er echt geen andere oplossing is- bij het vinden van een nieuwe stageplek.


FNV Jong tip:

Zet de afspraken die je maakt altijd zwart-op-wit op papier. Dit voorkomt misverstanden tussen jou en je stagebegeleider(s).

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties