U bent hier

Op zoek

Op zoek naar een leuke stageplek die aansluit bij je studie? FNV Jong helpt je op weg! Op deze pagina vind je een overzicht van handige vacaturesites, maar ook van andere media die je kunt gebruiken bij het vinden van een stageplek. Heb je een leuke vacature gevonden? Kijk dan snel onder cv en brief hoe jij jezelf het beste kunt verkopen.

Vacaturesites

Er zijn erg veel vacaturesites te vinden op het internet. Via stagemotor.nl kun je gemakkelijk zoeken op een specifieke stageplek of bedrijf waar jij zou willen werken. Ook kun je direct naar een vacaturesite gaan en zoeken naar de ideale baan. Enkele handige sites zijn:

School

Vaak is er op school een stagezuil of stagemap, waar vacatures te vinden zijn. Vraag je docent, mentor of opleidingscoördinator naar leuke stageplekken. Soms zijn er al goede contacten met bedrijven of andere organisaties. Wees daarom zelfverzekerd, geef aan wat je wilt en vraag naar de mogelijkheden!

Krijg je geen enkele steun van school bij het zoeken naar een stage? Stap dan naar de MBO-raad of stuur je klacht door naar JOB, Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs. Ook kun je bij hbo- of wo-opleidingen altijd terecht bij de opleidingscommissie van je studie.

Open sollicitatie

Weet je al bij welke organisatie jij stage wilt lopen, maar zijn er geen passende vacatures? Stuur dan een open sollicitatiebrief op of bel ze gewoon op. Bedenk van tevoren goed wat je precies zou willen doen en waarom jij de perfecte stagiair voor ze zou zijn.

Gebruik je vriendennetwerk!

Steeds vaker lukt het mensen om via kennissen en vrienden een stage of baan te vinden. Vraag daarom rond in je vriendenkring en plaats een oproepje op je Facebook of Twitter. Zo bereik je in korte tijd veel mensen.  


FNV Jong tip:

Begin op tijd met zoeken! Zoek via school, vrienden, kennissen en op internet naar een stageplek die je echt leuk vindt en aansluit bij je studie. Zo haal jij het meeste uit je stage!

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties