U bent hier

Op zoek

Op zoek naar een stage of (bij)baan? Geen idee waar je moet beginnen? FNV Jong helpt je op weg! Op deze pagina vind je een handig overzicht van vacaturesites, maar ook van andere media die je kunt gebruiken bij het vinden van een baan.

Vacaturesites

Er zijn erg veel vacaturesites te vinden op het internet. Via startersbanen.nl kun je gemakkelijk zoeken op een specifieke functie of bedrijf waar jij zou willen werken. Ook kun je direct naar een vacaturesite gaan en zoeken naar de ideale baan.

Bijbaan & vakantiewerk

Overige banen

Heb je een leuke vacature gevonden? Kijk dan snel onder cv en brief hoe jij jezelf het beste kunt verkopen.

School

Ben je op zoek naar een stage? Vraag je docent, mentor of opleidingscoördinator naar leuke stageplekken. Vaak is er op school een stagezuil of stagemap, waar vacatures te vinden zijn. Of zijn er al goede contacten met bedrijven of andere organisaties. Wees assertief, geef aan wat je wilt en vraag naar de mogelijkheden!

Krijg je geen enkele steun van school bij het zoeken naar een stage? Stap dan naar de MBO-raad of stuur je klacht door naar de Ombudslijn mbo op www.ombudslijnmbo.nl .

Uitzendbureau

Heb je een vlotte babbel, maar ben je niet zo goed in schrijven? Ga dan naar een uitzendbureau bij jou in de buurt en laat daar je profiel achter. Zij zullen dan kijken welke baan goed matcht bij je karakter en opleidings-en werkniveau.

Open sollicitatie

Weet je al bij welke organisatie jij zou willen werken, maar zijn er geen passende vacatures? Stuur dan een open sollicitatiebrief op of bel ze gewoon op. Bedenk van tevoren goed wat je precies zou willen doen en waarom jij de perfecte werknemer voor ze zou zijn.

Advertenties in krant en winkel

In de krant is vaak een aparte advertentiepagina te vinden met vacatures. Daarnaast kun je ook altijd een winkel binnenlopen en direct vragen naar openstaande vacatures. Vaak kun je direct een sollicitatieformulier meekrijgen.

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties