U bent hier

Onderhandelen

Is je sollicitatiegesprek goed verlopen en word je voor een tweede gesprek uitgenodigd? Dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over de hoogte van je salaris en andere arbeidsvoorwaarden zoals je reiskosten en werktijden. Hieronder enkele onderhandeltips om ervoor te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Kies het goede moment

Gefeliciteerd, je bent uitgenodigd voor een (tweede) gesprek! Verpest het gesprek niet door meteen met een eisenlijst te komen en over je salaris te beginnen. Vraag duidelijk naar het doel van het gesprek: zijn er nog meer mensen in de running voor de baan of niet? Is het duidelijk dat ze met je in zee willen? Dan is het tijd om met je nieuwe baas over je loonstrookje te beginnen

Vertel niet teveel

De kunst is om tijdens de onderhandelingsgesprekken niet als eerste je wensen op tafel te leggen. Vaak zal je nieuwe baas je uitlokken om als eerste een uitspraak te doen door te vragen wat je in je vorige baan verdiende. Ook kan hij vragen om je laatste loonstrookje mee te nemen. Trap hier niet in! Zeg dat je oude salaris geen rol speelt – tenzij dit een stuk hoger was – en dat het erom gaat wat een eerlijke vergoeding is voor de functie.

Bereid je goed voor

Heb je geen idee wat een normaal salaris is voor de functie waarop je hebt gesolliciteerd? Kijk dan op internet en zoek naar soortgelijke functies en bijbehorende loonschalen. Ook zijn er diverse sites te vinden waarop je kunt berekenen wat een normaal loon is voor jouw leeftijd, opleidingsniveau en werkervaring. Een voorbeeld is de salarischeck op loonwijzer.nl.

Ken je eigen kwaliteiten

Heb je voor jezelf bepaald wat je minimaal wilt verdienen? Speel het onderhandelingsspel dan slim en ga uit van je eigen kwaliteiten. Je kunt hiervoor de zogenaamde ACA-methode (Advantage-Claim-Advantage) gebruiken:
 

  • A: Noem enkele positieve punten van jezelf, zoals je opleidingsniveau of werkervaring. Voorbeeld: ‘Ik heb een hbo-opleiding en zes jaar relevante ervaring waardoor ik goed werk kan doen’.

  • C: Vertel dan met overtuiging het salaris dat je wenst. Voorbeeld: ‘Een redelijke beloning hiervoor is een maandsalaris tussen de €1.800 en €2.100’.

  • A: Sluit af door opnieuw enkele goede eigenschappen te noemen die je je werkgever te bieden hebt. Voorbeeld: ‘Voor deze functie heb je een harde en enthousiaste medewerker nodig met verstand van zaken. Iemand met een helikopterblik die alles overziet en weet welke taken voorrang krijgen. En dit heb ik u te bieden.

Er is meer dan loon alleen

Natuurlijk is het lekker om goed te verdienen. Toch kun je in je onderhandelingen meer bereiken dan geld alleen. Een goede reiskostenvergoeding, een bedrijfsauto of een goed pensioen zijn andere punten die je kunt meenemen in de onderhandelingen. Bedenk wel: hoe meer je inzet op een hoog salaris, hoe minder ruimte er over blijft voor andere goede arbeidsvoorwaarden.

 

Plaats reactie

Reacties

mateusz

Hoi,ik heb vraag Jaarlijkse verhogingen zijn verplicht in bedrijven?gr.Matt

FNV Jong

Hey Mateusz,

In de meeste gevallen niet, dus zal je hier afspraken over moeten maken. Werk je onder een cao? Daarin staan soms wel afspraken over jaarlijkse verhogingen en bonussen. Check die dus even!

Oguzhan

Ik ga volgend jaar naar de roc met niveau 2. En mijn vraag is of ik alsnog met niveau 3 kan gaan in plaats van 2.

FNV Jong

Hoi Oguzhan,

Of je meteen door kan stromen naar niveau 3 ligt erg aan wat jouw vooropleidingen zijn. Heb jij bijvoorbeeld een vmbo-diploma gehaald? Dan kun je waarschijnlijk gelijk doorstromen.

Ik kan je aanraden om eens contact op te nemen met een decaan of studiebegeleider van het ROC waar je volgend jaar naartoe gaat. Dan kun je samen kijken naar wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Deb

Goedemiddag,

Kan bbl niveau 3 volgen als commercieel medewerker binnendienst. Ben 27 en staat 6.25 netto per uur tegen over. Mag dat?
Vriendelijke groeten Schaafsma

FNV Jong

Beste Deb,

Of de vergoeding van netto €6,25 hoog genoeg is, hangt af van het contract dat je aangaat.

Arbeidsovereenkomst? Dan geldt het wettelijk minimum
Stage- of praktijkovereenkomst? Dan zijn er in de wet geen afspraken gemaakt over de hoogte van je vergoeding. Je kunt hier wel afspraken over maken met je werkgever.

Is het onduidelijk welk type contract jou wordt aangeboden? Dan kun je deze naar ons opsturen. Wij kunnen jouw contract voor je bestuderen en uitzoeken hoe hoog je loon hoort te zijn.

Martijn

Ik ben aan het sollicteren bij een bedrijf die mij willen hebben als BBL-er. Ik doe de opleiding applicatieontwikkelaar niveau 4. Nu hebben ze als eis dat ik het eerste half jaar zonder betaling aan het werk ga omdat ik nog niet genoeg kennis heb van programmeren. Ik ben het met het bedrijf eens en ga hiermee akkoord. Maar de vraag is of dat kan? is een bedrijf niet verplicht om loon te betalen?

Groeten Martijn

FNV Jong

Hey,

Het is mogelijk, maar de eerste zes maanden moeten jouw leerdoelen dan ook écht centraal staan.

Als je in de praktijk als 'normale' werknemer aan de slag gaat, hoor je namelijk ook minimumloon te verdienen.

Lisanne

Een maand geleden ben ik afgestudeerd. Direct na mijn afstuderen heb ik een baan aangeboden gekregen bij bedrijf X. In mijn enthousiasme heb ik dit contract geaccepteerd en het contract ondertekend, over twee maanden zou ik starten. In de tussentijd heb ik van bedrijf Y ook een contract aangeboden gekregen; ik zou liever bij dit bedrijf aan de slag gaan (leuker werk, beter salaris etc). Is het mogelijk om bedrijf X te bellen en het contract te ontbinden (ik heb een proefperiode). Of is dit echt not-done en kan ik me beter aan het eerste contract houden?

FNV Jong

Hoi Lisanne,

Ten eerste van harte gefeliciteerd. Wat ontzettend leuk dat je zo snel na je afstuderen een baan hebt gevonden! Heel goed! In de proefperiode kan ieder der partijen de overeenkomst opzeggen zonder opgaaf van reden. Juridisch gezien kan je dit dus doen en sta je in je recht. Het is echter wel netjes op het bedrijf op te bellen en de situatie uit te leggen. Zij zullen ook weten wanneer jij een proefperiode hebt, jij zonder opgaaf van redenen de arbeidsovereenkomst kunt ontbinden. Juridisch gezien sta jij in ieder geval in je recht. Succes met de keus en heel veel plezier met de uitvoering van je werkzaamheden!

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties