U bent hier

Onderhandelen

Is je sollicitatiegesprek goed verlopen en word je voor een tweede gesprek uitgenodigd? Dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over de hoogte van je salaris en andere arbeidsvoorwaarden zoals je reiskosten en werktijden. Hieronder enkele onderhandeltips om ervoor te zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.

Kies het goede moment

Gefeliciteerd, je bent uitgenodigd voor een (tweede) gesprek! Verpest het gesprek niet door meteen met een eisenlijst te komen en over je salaris te beginnen. Vraag duidelijk naar het doel van het gesprek: zijn er nog meer mensen in de running voor de baan of niet? Is het duidelijk dat ze met je in zee willen? Dan is het tijd om met je nieuwe baas over je loonstrookje te beginnen

Vertel niet teveel

De kunst is om tijdens de onderhandelingsgesprekken niet als eerste je wensen op tafel te leggen. Vaak zal je nieuwe baas je uitlokken om als eerste een uitspraak te doen door te vragen wat je in je vorige baan verdiende. Ook kan hij vragen om je laatste loonstrookje mee te nemen. Trap hier niet in! Zeg dat je oude salaris geen rol speelt – tenzij dit een stuk hoger was – en dat het erom gaat wat een eerlijke vergoeding is voor de functie.

Bereid je goed voor

Heb je geen idee wat een normaal salaris is voor de functie waarop je hebt gesolliciteerd? Kijk dan op internet en zoek naar soortgelijke functies en bijbehorende loonschalen. Ook zijn er diverse sites te vinden waarop je kunt berekenen wat een normaal loon is voor jouw leeftijd, opleidingsniveau en werkervaring. Een voorbeeld is de salarischeck op loonwijzer.nl.

Ken je eigen kwaliteiten

Heb je voor jezelf bepaald wat je minimaal wilt verdienen? Speel het onderhandelingsspel dan slim en ga uit van je eigen kwaliteiten. Je kunt hiervoor de zogenaamde ACA-methode (Advantage-Claim-Advantage) gebruiken:
 

  • A: Noem enkele positieve punten van jezelf, zoals je opleidingsniveau of werkervaring. Voorbeeld: ‘Ik heb een hbo-opleiding en zes jaar relevante ervaring waardoor ik goed werk kan doen’.

  • C: Vertel dan met overtuiging het salaris dat je wenst. Voorbeeld: ‘Een redelijke beloning hiervoor is een maandsalaris tussen de €1.800 en €2.100’.

  • A: Sluit af door opnieuw enkele goede eigenschappen te noemen die je je werkgever te bieden hebt. Voorbeeld: ‘Voor deze functie heb je een harde en enthousiaste medewerker nodig met verstand van zaken. Iemand met een helikopterblik die alles overziet en weet welke taken voorrang krijgen. En dit heb ik u te bieden.

Er is meer dan loon alleen

Natuurlijk is het lekker om goed te verdienen. Toch kun je in je onderhandelingen meer bereiken dan geld alleen. Een goede reiskostenvergoeding, een bedrijfsauto of een goed pensioen zijn andere punten die je kunt meenemen in de onderhandelingen. Bedenk wel: hoe meer je inzet op een hoog salaris, hoe minder ruimte er over blijft voor andere goede arbeidsvoorwaarden.

 

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties