U bent hier

Sollicitatieprocedure

Wil jij het verschil kunnen maken voor jongeren binnen de grootste vakbond van Nederland? Dan is het bestuur van FNV Jong echt iets voor jou! De sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere rondes. Je solliciteert voor het bestuur, maar je mag een voorkeur aangeven over de positie waarvoor je  in aanmerking wilt komen. Probeer in je sollicitatie kort en krachtig te formuleren en duidelijk je toegevoegde waarde naar voren te laten komen. Een Toetsingscommissie zal de kandidaten beoordelen en een voorkeur uitspreken waarbij rekening gehouden wordt met verschillende persoonlijkheden, competenties en interesses. De Toetsingscommissie streeft naar een voordracht waarbij de achterban van FNV Jong representatief vertegenwoordigd wordt.

1. Sollicitatie

Stuur je sollicitatie vóór maandag 6 maart naar solliciteren@fnvjong.nl. Je sollicitatie moet uit de volgende zaken bestaan:

  • Een sollicitatiebrief met duidelijke motivatie.
  • Een curriculum vitae.
  • Twee referenties (naam, telefoonnummer, relatie).
  • Een persoonlijk en origineel filmpje van maximaal 2 minuten waarin je jouw sollicitatie motiveert.


Zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken na het insturen van je sollicitatie, krijg je een bevestiging van ontvangst. We sturen je dan ook meer informatie over de verdere procedure.

2. Gespreksronde

Op basis van de eerste ronde worden kandidaten al dan niet uitgenodigd voor de gespreksronde. De Toetsingscommissie belt jou om je op de hoogte te brengen van het sollicitatiegesprek. Dit gesprek zal gaan over je motivatie, je kennis en ervaring op bestuursgebied, je kennis en ervaring met jongerenbelangen, je interesses en je capaciteiten. Dit gesprek zal ongeveer drie kwartier duren en zal plaatsvinden in de week van 6 maart tot 9 maart. Mocht deze week niet haalbaar zijn, dan kun je dat aangeven bij de Toetsingscommissie en wordt er naar een alternatieve datum gezocht.

3. Casusavond

Tijdens de casusavond komen alle overgebleven sollicitanten bijeen. De kandidaten krijgen per mail een individuele casus opgestuurd. Deze casus moeten zij voorbereiden. Op de casusavond zelf krijgen ze ook nog een groepsopdracht. Deze opdracht bestaat uit een algemeen gedeelte (met de hele groep) en een projectgroep gedeelte (groep wordt in kleine groepjes opgedeeld). De  casusavond zal plaatsvinden in de week van 20 tot en met 26 maart.

4. Voordracht kandidaat-bestuur

In april 2017 zal de Toetsingscommissie een voordracht doen aan de leden van FNV Jong. Als de leden instemmen met de voordracht, begint de inwerkperiode voor het kandidaat-bestuur in mei. 1 juni wordt het bestuur officieel aangesteld.

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties