U bent hier

Ziekte

Het kan natuurlijk gebeuren dat je ziek wordt. Dit kan een griepje zijn, maar je kunt ook langdurig uitgeschakeld zijn. Wat moet je dan doen?

Jezelf ziekmelden

Als je ziek bent is het belangrijk dat je je meteen op de eerste dag ziek meldt bij je werkgever. Werk je via een uitzendbureau? Dan moet je je ook hier nog ziek melden. In je arbeidsovereenkomst of aanvullende voorwaarden kan zijn opgenomen wanneer je je ziek moet melden en bij wie je daarvoor moet zijn. Als je niet wilt, hoef je niet door te geven aan je baas hoe lang je verwacht ziek te zijn of wat je mankeert. Dit is niet verplicht. Maar realiseer je wel dat je door geheimzinnig te doen alleen maar vragen oproept.

Je werkgever geeft je ziekmelding altijd door aan de arbodienst (in ieder geval binnen 7 dagen). Die kan soms besluiten een controleur langs te sturen om te kijken of je wel echt ziek thuis zit. In overleg met jou bepaalt de arboarts dan wanneer je weer kunt werken. Ben je niet thuis? Dat is geen ramp. Je krijgt dan een brief met een datum en tijdstip waarop je je bij de dienst moet melden.

Ben je weer beter? Vergeet dan niet om je op je eerste werkdag weer beter te melden.

Loondoorbetaling bij ziekte

Als je ziek wordt heb je recht op doorbetaling van je salaris.. Je ontvangt in het eerste ziektejaar minstens 70 procent  van je loon en minimaal het minimumloon. Het kan zijn dat je werkgever één of twee wachtdagen hanteert waarover je niet doorbetaald krijgt, dit moet dan wel geregeld zijn in je arbeidsovereenkomst of cao. Voor oproepkrachten kunnen ook uitzonderingen gelden.

In het tweede ziektejaar is je werkgever nog steeds verplicht om minimaal 70 procent van je loon door te betalen, hij is dan niet meer verplicht om aan te vullen tot aan het minimumloon. Als je inkomen hierdoor onder het minimumloon zakt, kun je terecht bij het UWV voor een toeslag gedurende het tweede ziektejaar.

Ook als je een tijdelijk contract hebt heb je recht op loondoorbetaling bij ziekte. De loondoorbetalingsplicht van de werkgever stopt alleen wel wanneer je contract afloopt. Je kunt je daarna voor een Ziektewet- uitkering melden bij het UWV.

Uitkeringen na 2 jaar

Ben je langdurig ziek? Dan zijn er verschillende uitkeringen waarvoor je in aanmerking kunt komen zodat je  voldoende geld hebt om van rond te komen.  Deze uitkeringen vallen onder de Wet Werk en Inkomensvoorziening (WIA):

De WIA is een inkomensvoorziening die je kunt aanvragen als je bijna 2 jaar ziek bent. De WIA kent twee soorten uitkeringen: de WGA-uitkering (voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten) en de IVA-uitkering (voor volledig arbeidsongeschikten). Op de website van het UWV vind je meer informatie over de WIA

Wajong

Sinds 1 januari 2015 is een groot deel van de Wajong ondergebracht in de Participatiewet. Mensen met een ziekte of handicap die nooit meer kunnen werken door een ziekte of handicap hebben nog wel recht op een Wajong-uitkering van het UWV. Het gaat om mensen van wie voor hun 18e is vastgesteld dat ze door ziekte of handicap nooit meer kunnen werken. Jongehandicapten die wel kunnen werken, krijgen van de gemeente een bijstandsuitkering als ze voldoen aan de voorwaarden. Ook krijgen ze hulp bij het vinden van geschikt werk. 
Meer informatie over de Wajong.

Burn-out

Wat is een burn-out? En wat zijn de klachten?

Als je een burn-out hebt, ben je letterlijk helemaal op. Je lichaam wil alleen nog maar rusten en slapen, dit gevoel kan soms weken maar ook wel maanden duren. De klachten beginnen onschuldig met vermoeidheid, stress of hoofdpijn maar kunnen uitlopen op een burn-out. Onzekerheid, een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen kunnen  een rol spelen bij dit probleem.
Herken je deze klachten? Als je snel actie onderneemt, zijn de klachten goed te behandelen. Neem rust en bezoek je huisarts voor advies. Meer informatie over een burn-out is te vinden op de website van Stichting Burnout

Hier alvast een paar tips om een burn-out te voorkomen:

1. Neem tijd voor ontspanning

2. Vergelijk jezelf niet teveel met anderen

3. Bepaal duidelijk je grenzen en durf nee te zeggen

4. Leer te luisteren en reageren naar je ‘eigen’ lichamelijke en psychische signalen

5. Niet alles hoeft perfect

6. Niet alles tegelijk willen doen

7. Doe het werk wat je echt leuk vind en waar je passie voor hebt

8. Ontdek wat energie kost en wat juist energie oplevert

Plaats reactie

Reacties

jeroen boon

Hoi ik ben v.a. 19.12.2016 ziek en krijg van de zw 70% uitbetaald dat komt neer op 339 per week. Me baas valt onder de Nbbu cao klein metaal en volgens mij moet hij mij op ze minst me 20% uit te betalen of zelfs 30% van me salaris. Dan zou ik dus samen op 90 of 100% van me salaris uit komen klopt dit ? Want op het moment heb ik alleen de 70% zw en wil hij gewoon niet mij betalen waar ik recht op heb ! Graag hoor ik uw reactie hierop mvrgr. Jeroen Boon

jeroen boon

Oh ik zit in fase a en heb een 0 uren contract

jeroen boon

Ik was sinds 13 april 2016 in dienst dus ben de 26 wkn al gepasseerd.

FNV Jong

Hi Jeroen,

De NBBU cao is simpelweg een lastige en zonder jouw contract in te zien kunnen we je helaas niet van advies voorzien.

Esther

Beste,

Ik werk parttime en ben gelukkig nooit ziek. Toch werd ik maandag ziek wakker en kon ik niet anders dan mij ziek melden. Ik had afgesproken dat ik dinsdag contact zou hebben over de rest van de week en gelukkig kon ik toen melden dat t alweer beter ging en ik mijn eerstvolgende werkdag (donderdag, want dinsdag en woensdag ben ik sowieso vrij) weer aan t werk zou gaan. Mijn baas zei me dat ze me dan vanaf woensdagochtend weer beter zou melden. Ik wist niet dat vrije dagen ook als 'ziek' meegerekend worden als je officieel nog niet beter gemeld bent. Gelukkig was ik dus snel weer redelijk de oude en ging ik dinsdagavond naar het theater waar ik al maanden dure kaartjes voor in huis had. Ik had tenslotte gezegd dat ik er gewoon weer zou zijn op mijn volgende werkdag. Ik trof mijn baas ook in het theater en liep even naar haar toe, omdat ik me voor kon stellen dat ze het wel n beetje vreemd vond. Ze vertelde me meteen boos dat ik een groot probleem had omdat ik pas de volgende ochtend beter gemeld zou worden. Ik stond perplex. Ik ben echt nooit ziek, dit was overmacht en n samenloop van omstandigheden. Maandag ziek, dinsdag en woensdag vrij en donderdag gewoon weer aan de slag. Omdat beter melden vóór 9.00 moet en ik op haar verzoek op dinsdag om 12.00 een belafspraak had, was dat die dinsdag niet meer mogelijk. Ook was t die ochtend na t ziek zijn nog maar afwachten hoe snel t herstel echt zou verlopen. Dat bleek gelukkig vlot te gaan, zodoende kon ik toch genieten van n gepland (rustig) avondje uit in de buurt. Ik was me echt van geen kwaad bewust. Nu moet ik op gesprek komen, maar heb geen idee in hoeverre ik echt n probleem heb. Hopelijk weten jullie t antwoord.
Alvast bedankt.

Monique

Hallo. Ik heb een vraagje..
Ik werk sinds 1 oktober bij een zorginstelling en ik ben gister helaas getroffen door de hartnekkige griep waar bijna heel Nederland last van heeft. Nou wilde ik mij ziek melden omdat ik de hele dag aan het spugen ben en niks binnen kan houden en werd mij verteld dat ik me niet ziek kan en mag melden en moest ik gewoon komen werken.
Tijdens mijn werk moest ik tussen de cliënten door naar de wc rennen om over te geven en viel ik bijna neer omdat ik niet kon eten ivm de griep. Gelijk na mijn dienst stuurde ik mijn leidinggevende een bericht dat ik de volgende dag (vandaag) niet kon werken omdat ik dat niet aan kan omdat het gister ook geen doen was en nou word ik voor vandaag weer verplicht te komen werken ondanks dat ik ziek zwak en misselijk ben van die griep.
Mag dit eigenlijk wel??

Groetjes, Monique

FNV Jong

Hi Monique,

Als je ziek bent, kan in vele gevallen niet van je verwacht worden dat je het werk alsnog uitvoert. Je werkgever mag deze afweging niet voor jou maken. In het geval dat je werkgever zich niet kan vinden in een ziekmelding kan hij een arbo-of bedrijfsarts vragen om polshoogte op te nemen.

Wanneer je werkgever jouw ziekmelding weigert en je komt toch niet opdagen, kan er een arbeidsconflict ontstaan. Hierom is het aan te raden om je werkgever ook schriftelijk op de hoogte te stellen van je ziekmelding. Dit kan per aangetekende brief of e-mail.

Ceren

Hoi,

In mei 2016 heb ik een ongeluk gehad, waardoor ik drie maanden niet kon werken. Ik heb dit op tijd aangegeven op werk en zij hebben mij ook ziekgemeld. Tijdens die drie maanden kreeg ik echter niet doorbetaald. Ik vraag me af of ik er wel recht op heb. Ik heb een nul urencontract en werk al 2,5 jaar voor het bedrijf. Er is ook nooit een arboarts langsgeweest tijdens mijn ziekte periode.

Ik hoor graag van jullie,

Groet,

Ceren

FNV Jong

Hi Ceren,

Als jij je na je ongeluk hebt ziekgemeld, zal je waarschijnlijk recht hebben op doorbetaling van je loon gedurende de ziekteperiode.

Het een en ander is wel afhankelijk van de exacte omstandigheden van het geval.

Michelle

Hallo,

Ik heb een vast contract maar voor 3 maanden proef 24 uur op papier hier in staat beschreven dat ik de vestigings manager ben( deze verloop in januari 2017) hier mee willen ze kijken of ik voldoende heb aan die 24 uur om mijn werkzaamheden in die uren kwijt te kunnen. Nu staat ik niet als vestigings manager op de loonstrook en word ik ook niet betaald als vestigings manager maar sta ik op me loon strook als assistenti manager. Ik zit sins kort in de ziekte wet. Nu eist mijn regio manager dat ik voor de dagen dat ik in gepland sta dat ik daar zelf personeel voor regelen.. ben ik hier verplicht toe? Is het zo dat ik dit moet regelen? Omdat ik in de ziekte wet zit ? Lijkt mij dat hij zelf verantwoordelijk is voor het personeel???

FNV Jong

Hoi Michelle,

Wanneer jij je ziekgemeld hebt, kan over het algemeen niet van jou verwacht worden dat je zelf vervanging moet regelen. Deze verantwoordelijkheid ligt bij jouw baas.

In jouw geval bekleed je wel een functie als vestigingsmanager, waardoor je meer verantwoordelijkheden hebt dan de gemiddelde werknemer. Hierdoor kunnen andere regels gelden.

Het kan een idee zijn om ons hierover een mailtje met aanvullende informatie te sturen. Dan kunnen wij vaststellen wat jouw rechten en plichten zijn met betrekking tot het regelen van vervanging. Ook kunnen wij natrekken of je een kloppend loon ontvangt.

Barbara

Tijdens mijn ziekte is de Arboned langs geweest maar doordat ik nog geen deurbel heb in mijn nieuwe huis heb ik een brief ontvangen waarin staat dat zij mij niet thuis hebben getroffen. Na contact met mijn werkgever geven zij aan dat zij mij een officiële waarschuwing gaan geven hiervoor. Ik was wel thuis maar wat nu te doen.

Joyce

Hallo!
Ik ben een aantal dagen ziek geweest op mijn werk. Ik ben werkzaam als directiesecretaresse. Ook ben ik een aantal keer naar de tandarts geweest en naar de dokter. Nu zijn al deze uren van mijn verlofuren afgehaald. Mag mijn werkgever dit doen?

FNV Jong

Hallo Joyce,

Uren die je ziek thuis spendeert mogen niet worden verrekend met verlofuren. Wel is het algemene uitgangspunt dat je in jouw eigen tijd naar de tandarts moet gaan. Vraag dus toch even na welke uren nou exact zijn afgetrokken van jouw verlofuren.

Martijn

Ik heb een operatie gehad waardoor ik niet kan werken in een supermarkt. Ik werk al een aantal maanden meer dan 30 uur in de week. Vanaf wanneer moeten ze mij doorbetalen? Ze zeggen dat ik de eerste 2 weken niks krijg klopt dit?

FNV Jong

Beste Martijn,

Afhankelijk van je arbeidsovereenkomst en cao dient je loondoorbetaling direct in te gaan. Controleer dit even en kaart het aan als het niet klopt.

Janneke

In mijn contract staat dat ik als ik mij ziek meld, verplicht ben mij voor 8 uur ziek te melden. Het is dan gelijk een wachtdag en dat terwijl ik GeEN bovenwettelijke vakantiedagen heb. Voglens mij klopt dat niet.

FNV Jong

Beste Janneke,

Het feit dat je je gelijk voor 8 uur ziek dient te melden is waarschijnlijk, omdat een werkdag vaak bestaat uit 8 uur. Je meld je dus voor één dag ziek. Om te bepalen of dit klopt zou ik je arbeidsovereenkomst moeten raadplegen

wim

Goedeavond,

Ik zit sinds anderhalve maand thuis omdat ik last heb van paniekaanvallen, ik heb wel geprobeerd te werken maar dat lukt niet.

Nu betaald mijn baas alleen de drie uren uit de ik op mijn contract heb staan terwijl ik er al drie jaar werk en een vast contract heb,
En ik ook altijd gemiddeld 15 uur in de week heb gewerkt.

Nu is mijn vraag of het klopt dat mijn werkgever maar drie uur betaald als ik langere tijd ziek ben.

Groeten,
Wim

FNV Jong

Beste Wim,

In eerste instantie dient je werkgever je alleen de uren uit te betalen die je contractueel hebt afgesproken.

Je kunt echter wel uren claimen op grond van het rechtsvermoeden arbeidsomvang, dit is vastgelegd in artikel 7:610b van het Burgerlijk Wetboek. Dit is echter niet een bepaald aantal uur dat is vastgelegd in een contract. Als je al drie maanden werkzaam bent voor je werkgever, kan er gesteld worden dat het gemiddeld aantal uur wat je deze drie maanden gewerkt hebt je vaste uren zijn. Je werkgever dient je in dat geval tenminste die uren in te plannen, wanneer hij je niet inplant dient hij deze uren wel uit te betalen. Deze uren dient hij ook uit te betalen tijdens ziekte, maar dat ligt een beetje aan je cao en arbeidsovereenkomst.

piet

hallo,
ik ben afgelopen maand een week ziek geweest waardoor ik niet kon werken. Maar die week krijg ik niet betaald terwijl ik een 32 uur leerlingencontract heb klopt dit wel?

FNV Jong

Hoi Piet,

Dit ligt eraan of je een stageovereenkomst hebt of een arbeidscontract. Daarnaast kan het zijn dat er een cao bij jou van toepassing is verklaard, om jou goed te kunnen adviseren zou ik dus eerst je overeenkomsten moeten inzien.

Anouk

Twee maanden geleden heb ik ongeluk gehad waardoor ik niet heb kunnen werken. Ik heb geen doorbetaling van loon gehad en toen ik er naar vroeg zei mijn werkgever dat ik een contract heb (10 uur per week, onbepaalde tijd), waarbij alleen mijn gewerkte uren uitbetaald worden en ik daarom niet doorbetaald ben tijdens mijn ziekte. Dit staat echter niet in mijn contract en in mijn cao is hier ook niks over te vinden. Bestaat zo'n soort contract wel? En is doorbetaling tijdens ziekte niet gewoon verplicht?

FNV Jong

Hoi Anouk,

Wettelijk is doorbetaling wegens ziekte inderdaad verplicht. Wel kunnen werkgevers gedurende de eerste zes maanden van de arbeidsovereenkomst een bepaling opnemen dat deze verplichting dan nog niet geldt. Wanneer jij korter dan zes maanden werkzaam bent, zou je werkgever dus gelijk kunnen hebben.

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties