U bent hier

Werktijden

Wanneer je naar de middelbare school gaat kan het zijn dat je een bijbaantje neemt naast school. Zeker wanneer je pas 13 of 14 jaar bent mag je nog niet op alle dagen werken. Ook mag je geen lange werkdagen maken. In onderstaand schema kun je makkelijk kijken op welke dagen jij wel of niet mag werken.

Hulp nodig?

Wil je baas toch dat je op andere tijden werkt, dan kun je hem op deze tabel wijzen.

Kom je er niet uit of wil je persoonlijke hulp bij problemen en vragen over je (bij)baan of stage? Word dan lid van FNV Jong ! Wij staan altijd voor je klaar én je kan profiteren van vele voordelen !

Check hoeveel jij mag werken!


Voor leden
Heb je een vraag? Mail dan naar leden@fnvjong.nl of bel 085 4015764 ! 

Nieuwsbrief

Wil jij ook handige informatie en tips in je mailbox ontvangen? En vind je het leuk om op de hoogte te blijven wat FNV Jong doet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Vind je het toch niet interessant? Dan kun je je gewoon weer afmelden!

Plaats reactie

Reacties

Jasper

Hoi ik heb een vraag over uren en minimumloon.
Ik ben 20 jaar en werk via een uitzendbureau. Hierbij heb ik een contract van 8-40 uur per week, mijn uurloon is €10,18 bruto.
Heb ik recht op maandelijks minimumloon als uitzendkracht?
Als ik bijvoorbeeld de hele maand elke week maar 8 uur werk, kom ik lang niet aan het minimumloon. Dit kan voor mij vervelend uitpakken aangezien ik dan de vaste lasten niet kan betalen (denk bijv. aan de huur).
Ik hoor graag van jullie!

Groetjes Jasper

Jasper

Misschien handig om er bij te vermelden, ik krijg wekelijks uitbetaald.

Nikita

Heyy,
Ik ben 16 jaar en had een vraag over mijn werktijden. Omdat ik al klaar ben met school door mijn examens werk ik behoorlijk veel. Vaak rond de 4 á 5 dagen per week rond de 8 of 10 uur mag dit? Omdat ik ook behoorlijk veel werk en mijn loon is veel meer dan het gemiddelde kan dit mij of mijn ouders in de problemen brengen ? Alvast bedankt voor uw antwoord!

FNV Jong

Hoi Nikita,

We weten het niet zeker, maar volgens mij had jouw moeder met ons gebeld.

Als 16-jarige mag je in een week niet meer dan 45 uur werken. Schooltijd wordt meegeteld, maar nu je klaar bent met examens en vandaag hopelijk bent geslaagd, speelt dat even geen rol.

Op een dag mag je niet meer dan 9 uur werken, houd dat wel in de gaten.

Je bent nog vrij jong, dus we verwachten niet dat jouw ouders in de problemen komen. In de zomervakantie mag je niet meer dan € 2564 verdienen. Doe je dat wel, dan kan dit gevolgen hebben voor eventuele bijslag die jouw ouders ontvangen

Emi

Hoi! Ik ben 19 jaar oud en werk in een supermarkt. Mijn baas dreigt al langere tijd uren niet uit te betalen, en van overuren krijgen we ook niet alles uitbetaald.
"na een aantal weken aanploeteren op de afdeling is de maat nou vol.
Iedere dag staan we rotzooi te ruimen en andermans werk op te knappen.
AKP wordt niet of verkeerd aangevuld, THT wordt niet of niet goed gelopen en op de kaasafdeling wordt helemaal niks gedaan.
Vanaf nu moet dit anders.
op de afdeling ligt een roze map met daarin foto's en nuttige informatie, lees deze map dus iedere keer dat je werkt door.
snap je iets niet, vraag het dan deze week nog aan Monique, anders ga ik ervan uit dat alles duidelijk is.
Vanaf volgende week worden de uren niet meer geschreven als ik nog een keer zo'n puinhoop aantref." - het mailtje wat ik vandaag ontving.
Mogen ze dat zomaar doen? Ik werk hard voor mijn zuurverdiende pegels in die supermarkt, en nu gaan ze ook nog eens uren niet uitbetalen. Kan ik ze geen wet/regels/voorschrift onder hun neus duwen als ze zoiets proberen te flikken? Ikzelf vind het uitermate belachelijk, evenals mijn ouders.

FNV Jong

Hey Emi,

Bij welke supermarkt werk je? Werk staat gelijk aan loon, dat geldt ook voor overuren. Jouw loon kan niet zomaar ingehouden worden als jouw baas niet geheel tevreden is met jou.

Wat is de huidige stand van zaken? Graag kijken we wat we hierin voor jou kunnen betekenen.

Fleur

Hoi,
Ik ben 16 jaar en ik werk in de horeca. Mijn baas deelt mij op vrijdag in van 14:00 tot 22:00 terwijl ik die dag van 8:09 tot 12:00 op school zit, mag hij dit doen? Daarnaast deelt hij mij ook zaterdag in van 12:00 tot 22:00 en ook zondag van 12:00 tot 22:00. Terwijl ik maandag weer school heb,Mag hij dit ook doen? Hij zegt dat hij denkt dat school niet belangrijk voor mij is omdat is stop met deze opleiding maar dat is niet zo, school is heel belangrijk voor mij. Ook bemoeit hij zich heel erg met mijn prive leven zoals waar ik naar toe ga op vakantie (turkije), dat ik van hem van cheerleaden af moet omdat het "te gevaarlijk" is en welke kleding ik draag. Hoe ik mijn haar moet doen , ik moet mijn pony van mijn haar met veel haarlak naar achter doen van hem. Ook heeft hij commentaar op mijn muziek smaak omdat dat niet "normaal" is voor een 16 jarige ik luister namelijk veel metal en punk- rock. En hij bemoeit zich met films ik kijk. En hij vind het ook niet leuk als ik een keer vrijvraag omdat ik ga uiteten met mijn ouders.
Wat mag hij wel en niet?
Liefs fleur

FNV Jong

Hey Fleur,

Hier krijgen wij om eerlijk te zijn een beetje de kriebels van. Een persoonlijke vriendschappelijke band met de baas kan natuurlijk fijn zijn. Het lijkt alleen erop dat hij zich veel te ver gaat.

Zijn jouw ouders op de hoogte?

Op een schooldag mag je namelijk niet zoveel uren werken en zonder jouw toestemming mag je niet tweemaal in het weekend worden ingeroosterd.

Bespreek dit zo snel mogelijk met een vriend of met je ouders. Volgens ons heeft hij niets te zeggen over jouw muzieksmaak en hobby's.

Kristi

Ik werk te veel voor mijn leeftijd, maar vind dit niet zo`n groot probleem, want ik vindt mijn werk leuk en het verdient goed, maar is dat erg?

Anoniem

Hallo,

Ik ben 15 en werk in een ijssalon, Ik kan op donderdag vanaf 14:00 uur werken en mijn baas zou graag willen tot 20:30, ik heb daar zelf geen problemen mee want ik vindt het werk erg leuk. Alleen mijn ouders zeggen dat dat niet mag omdat ik naar school ben geweest die dag. maar ik ga op donderdag maar 3 uur naar school en vindt dat dus niet eerlijk. Hoe moet ik dit oplossen?

FNV Jong

Hey,

Ik vrees dat jouw ouders gelijk hebben. Op een schooldag mag je als 15-jarige niet langer dan 2 uur aan werk besteden. Zelfs al heb je die dag maar drie uurtjes school.

Butijn

Hoi mag mijn baas me verplichten te werken na18:00 van 18:00 uur tot 18:30 krijg ik niks uit betaald maar word wel verplicht om te blijven werken? Mag dit?

FNV Jong

Hey Butijn,

Kun je misschien uitleggen waarom je na 18:00u op werk moet blijven? We kunnen ons voorstellen dat je wel wat beters te doen hebt ;)

R

Hi,
Ik ben 17 jaar en wordt dit jaar 18. Ik werk in de horeca, maar als ik om 12 uur moet beginnen met werken. Mag ik dan wel door tot 12 uur of misschien nog wel later? Eind tijden verschillen uiteraard.

FNV Jong

Hey R,

Dat vinden wij heftig. Als 17-jarige mag je op een dag niet meer dan 9 uur werkzaam zijn. Schooltijden worden hierbij meegerekend. Hou je dat wel vol? Stel vooral jouw ouders op de hoogte en probeer een gesprek aan te gaan met jouw leidinggevende.

Mariska

Mijn 15 jarige zoon werkt bij een supermarkt.
Ze moeten een bepaald aantal colli afhebben in 2 uur. Hij haalt dit lang niet altijd door verschillende omstandigheden, o.a door het helpen van klanten of dat er veel verschillende producten van verschillende paden op één kar staan.
Hij moet dus regelmatig overwerken. Hij krijgt deze uren niet uitbetaald, mag dat?

FNV Jong

Beste Mariska,

Klinkt wat ons betreft niet echt redelijk, dat die uren niet worden uitbetaald. De supermarkt dient rekening te houden met alle omstandigheden in de winkel. Lukt het zijn collega's wel om aan de eis te voldoen?

Danny

Hoi, ik heb vandaag stage van 8:00-17:00 en daarna werk ik nog voor mijn bijbaan van 18:00-21:00 dus ben eigenlijk 12 uur aan het werk, mag dit wel?

FNV Jong

Hoi Danny,

Het lastige aan jouw situatie is dat je zelf de 'keuze' maakt om naast stage ook nog te werken. Daardoor kun je niemand aanspreken op de uren die je in totaal maakt.

Wij adviseren vooral om met beide werkgevers in gesprek te gaan en op zoek te gaan naar een fijne balans.

Lieve

Hallo,
Ik wil bij de ah gaan werken nu vragen ze op welke dagdelen je beschikbaar bent. Maar er staat niet bij van hoelaat tot hoelaat dat dan is weten jullie dat misschien? Dus van hoelaat tot hoelaat zijn de ochtendwerktijden?

FNV Jong

Hey Lieve,

Je kunt uitgaan van een halfuur tot een uur voor de winkel opent en ongeveer twee uur nadat de winkel is gesloten.

Claudia

Vraagje mag je als 16 jarige alleen in een lunchroom van de Hema staan?
En je zomaar inplannen zonder overleg en dat je zelf voor vervanging moeten regelen en als niemand kan/wil moet jij dan werken?.terwijl je al heb aangeven dat je echt niet kan......kan dit zomaar
Ze staat ook voor de zaterdag ingepland....en de vrijdag

FNV Jong

Hoi Claudia,

Beetje moeilijk om jouw vragen te beantwoorden. Op het moment dat het onverantwoord is om een jonge werknemer op de afdeling te laten staan, moet daar natuurlijk zo snel mogelijk wat aan worden gedaan. Is uw dochter wel getraind om goed te handelen in noodsituaties?

Wat de tweede vraag betreft, als het om een oproepcontract gaat is het vooral van belang dat zo vroeg mogelijk vrij wordt gevraagd of ene onbeschikbaarheid wordt doorgegeven. Werknemer en werkgever moeten er zoveel mgoelijk aan doen om elkaar tegemoet te komen, maar het blijft de verantwoordelijkheid van de werkgever om voor vervanging te zorgen.

Anoniem

Ik ben 16 jaar en werk bij een supermarkt als bakker, ik moet vrijdagavond werken van 18:15 tot 21:15 (sluitingstijd + 1 kwartier) maar ik moet zaterdag al beginnen om 07:00 en dan 8 uur werken, mag dit?

FNV Jong

Hey,

Nee, het is de bedoeling dat je minstens 12 uur rust hebt tussen jouw diensten. Ook goed om te weten: per dag mag je maximaal 9 uur aan werk en school (bij elkaar opgeteld) besteden. Let daar dus goed op, rust is erg belangrijk!

Diane

Onze zoon van 16 werkt bij een supermarkt. Vanavond stond hij ingeroosterd van 18:00 uur tot 20:30 uur. Het is nu 23:30 uur en hij is nog niet thuis. Gelukkig heb ik hem net te pakken kunnen krijgen (hij mag zijn mobiel niet gebruiken onder werktijd), ik begon me namelijk nogal ongerust te maken. Is dit normaal? Mag dit zomaar? Qua uren zelf misschien wel aangezien het vakantie is, maar ik vind het een rare manier van doen...

FNV Jong

We zien dat Anne ook zo vriendelijk was om haar ervaringen te delen. Het klopt, drie uur verschil is wel erg veel.

Worden de uren wel doorbetaald? We zijn het eens met wat Anne hier eerder over te vertellen had: op een gegeven moment hoort de filiaalmanager wel een goede inschatting te kunnen maken van hoeveel tijd daadwerkelijk nodig is om de karren weg te werken.

Anne

Ja, als je als vakkenvuller bij de supermarkt werkt het normaal dat je langer moet blijven, al is 23.30 wel heel erg overdreven.
Er wordt dan van tevoren berekend hoeveel tijd er nodig zou moeten zijn om alle colli weg te vullen.
Echter wordt bijna deze tijd nooit alle colli weg gevuld waardoor het personeel langer moet blijven tot alles weggevuld is.
Ikzelf werk ook in de supermarkt en meestal zijn we dan om 22.00 klaar ipv 20.30 zoals ik ook altijd ingeroosterd staat.
Als uw zoon de volgende dag nog naar school moet zou ik overleggen met de supermarkt of uw zoon niet een uurtje eerder zou mogen beginnen en dat ook bvb max tot 21.30 werkt.
Mvg
Anne

christien pietersen- van beek

ik weet dat er jongeren werken van 13 jaar bij een AH. Ik vind dit niet normaal, zijn ze wel verzekerd? leeftijd is toch 15 jaar? Waar kan ik de melding maken ?

FNV Jong

In principe is dat 15 ja.

In sommige gevallen kunnen 14-jarige 'meelopen' en een handje helpen, maar niet meer dan dat. Als u denkt dat dit een gebruikelijk gang van zaken is bij uw filiaal, kunt u eventueel contact opnemen met de arbeidsinspectie.

Lisa

Ik ben een halfuur voor een shift afgebeld om niet te komen werken en uit het systeem gehaald zonder dat ik dit wilde, het is mij niet gevraagd en ik wilde ook gewoon komen maar er was zogenaamd geen werk meer. Heb ik recht op mijn uren?

FNV Jong

Lisa,

Dat lijkt ons neit de bedoeling. Je hoort in ieder geval jouw contracturen uitbetaald te krijgen. In jouw situatie lijkt het ons redelijk dat je ook de uren uitbetaald krijgt die je daarbovenop ingeroosterd stond. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als je daar nog niet zo lang werkt, hoeft jouw werkgever dat echter niet te doen.

Melissa

Hallo,

dit gaat niet zozeer over de hoeveelheid uren, maar over rooster wijzigingen. Mijn leidinggevende heeft er een handje van om roosters erg laat bekend te maken, maar ook om deze nauwelijks twee dagen voor de nieuwe week begint aan te passen. Dit is nu ondertussen de derde keer dat ik twee dagen voor de nieuwe week ineens van 25 naar nauwelijks 10 uur word terug gezet.

Mag dit zomaar? Ik hou er rekening mee dat ik bepaalde dagen moet werken en dan krijg ik, soms pas zaterdagavond, een heel andere rooster voor de week die eraan zit te komen.

Ik vind het allemaal erg raar en erg vervelend. Ik heb ook mijn studie en eigen dingen die ik moet inplannen, en op deze manier is dat allemaal gewoon erg lastig.

Groetjes, Melissa.

FNV Jong

Hey!

Dat klinkt, als je het ons vraagt, behoorlijk onredelijk. Natuurlijk mag van jou verwacht worden dat jij je flexibel opstelt, maar er zijn grenzen. Je mag best een beetje zekerheid terugvragen.

Renate

Hallo,
Mijn stiefdochter van 16 jaar (bijna 17 jaar) werkt bij McDonald's. Bijna wekelijks werkt zij op vrijdag, zaterdag en zondag. Met school erbij kom je dan al gauw op 60 uur per week.
McDonald's houdt zich totaal niet aan de toegestane werktijden.
Wat zouden hiervan de gevolgen kunnen zijn voor mijn stiefdochter en ons? Aangezien het bij wet verboden is om zoveel te werken op die leeftijd. Wat kunnen/moeten wij hieraan doen? Kunnen wij hiervan een melding maken bij arbeidsinspectie?

FNV Jong

Hiervan kan zeker melding gemaakt worden bij de arbeidsinspectie.

Als McDonald's in strijd handelt met wetgeving, dan kan uw stiefdochter werk weigeren op het moment dat dit teveel wordt.

S

Hoi,

Ik werk nu al een tijdje bij de Jumbo en ze doen erg moeilijk over werktijden. Ik ben nu 16 jaar. Op donderdag zit ik altijd vanaf 8.30 tot 16.00 op school en moet daarna van 19.30 tot 22.00 werken, wat meestal uitloopt tot 22.30.
Nu heb ik gehoord van iemand dat als je 8 uur op school zit dat je dan niet eens tot in de avond mag werken. Klopt dat?

FNV Jong

Hey S,

Dat klopt! Op een dag mag een 16-jarige niet meer dan 9 op school zitten en/of aan het werk zijn. Schooltijd en werktijd worden dus bij elkaar opgeteld.

Jouw werkgever moet daar echt rekening mee houden. School is namelijk zeer belangrijk.

Bas

Hey,
Ik ben 18 jaar en mijn werkgever wil dat ik na 8 uur school nog vrolijk tot 's avonds kom werken. Dat vind ik alles behalve fijn, voor mijzelf en voor mijn schoolresultaten. Is hier ook een andere wet op van toepassing, want ik kan me niet voorstellen dat ik gewoon 12 uur mag werken buiten school om?

P.s. heb nog geen diploma dus moet nog naar school

FNV Jong

Hey Bas,

Wat jouw kwestie betreft, de wet neemt je helaas niet in bescherming. Daar ben je net een jaartje te oud voor.

Wel mag je nog evengoed verwachten van jouw werkgever dat hij rekening houdt met jouw persoonlijke belang, zoals school. Als het niet werkt, werkt het natuurlijk niet. Echter, probeer vooral gezamenlijk tot een oplossing te komen.

M

Hallo,
Ik werk bij een supermarkt en ik ben 16 jaar. Vaak worden mensen afgebeld of eerder naar huis gestuurd, omdat het rustig is of omdat er niets meer te doen is. De uren sta je wel ingepland in het rooster. Toch krijgen we niet betaald voor de uren die we ingepland in het rooster staan en waarvoor we dan zijn afgebeld of waarvoor we eerder naar huis gestuurd zijn.
Bijvoorbeeld: je staat ingepland van 17:00-21:00 en je mag om 20:00 naar huis. Je krijg dat uur van 20:00-21:00 niet betaald. Of je wordt een aantal uur van te voren afgebeld. Ook hier krijg je niet de uren waar je voor staat ingeroosterd betaald.
Mag dit zomaar? Of zouden we betaald moeten krijgen voor de ingeplande uren?

FNV Jong

Hey M.,

Onder bepaalde voorwaarden mag je werkgever nalaten om niet-gewerkte uren uit te betalen. Dit kan wel enkel gedurende de eerste zes maanden van het dienstverband.

Ben je langer dan zes maanden in dienst van de supermarkt? Dan moeten de ingeroosterde uren volledig uitbetaald worden. Je werkgever mag jou dan niet zomaar uitroosteren.

Bas

Bij mijn supermarkt doen ze dat standaard, of zeggen ze halverwege je dienst van ga maar naar huis. Die uren worden dan niet uitbetaald. Hoor ik hier nu dat dat wel zou moeten?

FNV Jong

Bas,

Wij vinden dat onrechtvaardig naar de werknemers toe. De wet zegt ook dat werknemers betaald dienen te worden voor afgesproken werk. Als dat werk ineens eerder is afgelopen, wil niet zeggen dat ze in jouw loon mogen snijden. Heel soms maakt de wet daar echter wel uitzonderingen op. Misschien ene idee om ons een keer te e-mailen? Dan kunnen we de situatie wat beter bestuderen.

gerda

mijn dochter werkt bij een overdekt kinderspeeltuin.
De laatste weken staat zij wel ingepland.
Maar het komt herhaaldijk voor dat ze een berichtje sturen
een half uur voor werktijd dat zij op oproep staat.
Dit houd in dat als het drukker wordt, dat ze opgeroepen wordt.
Oproepdienst krijgt ze niets voor uitbetaald.
Ze blijft dan thuis, en kan dus verder niets afspreken.
Verder is ze dan ook niet opgeroepen voor te werken.
Ik vraag mij wel af of dit zomaar kan?
Dit geeft geen duidelijkheid voor haar, maar ook voor ons als
ouders.
Graag wil ik hierover meer duidelijkheid over haar rechten en plichten. Zij is 16 jaar
Alvast bedankt,

FNV Jong

Hey Gerda,

Wanneer uw dochter een oproepcontract heeft en nog korter dan een half jaar in dienst is, dan is het mogelijk dat haar werkgever op het laatste moment haar dienst afzegt.

Bij oproepcontracten bepaalt de werkgever wanneer de werknemer werkt. Gedurende het eerste half jaar kan het recht op doorbetaling van het loon bij niet-werken contractueel uitgesloten worden. Hier is sprake van als uit haar contract blijkt dat artikel 7:628 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek uitgesloten is.

Het een en ander is ook afhankelijk van de afspraken die uw dochter met de werkgever gemaakt heeft.

Het kan een idee zijn om uw dochter lid te maken van FNV Jong. Dan kunnen wij exact uitzoeken wat uw dochter haar rechten zijn.

M.

Beste meneer/mevrouw,

Ik werk binnen een groot bedrijf in Nederland. Iedere zaterdag van 06:00 uur tot 15:00 uur.

Vanwege de drukke perioden (sinterklaas, kerst, etc.) is gevraagd of wij om 05:00 uur willen beginnen. De eindtijd van de werkdag is dan 14:00 uur.

Aangezien een 16-jarige niet voor 06:00 uur mag beginnen, en 12 uren aaneen rust moet hebben (dus na een schooldag), vraag ik mij af hoe het in deze situatie is geregeld. Als een 16-jarige voor 17:00 uur klaar is op school en de voogende ochtend om 05:00 uur begint en om 14:00 uur klaar is, mag dat?

Met vriendelijke groeten,

M.

FNV Jong

Hey M.,

Als 16-jarige heb je de wettelijke verplichting om in ieder geval tussen 11 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends rust te hebben.

Voor jou houdt dit concreet in dat je op jouw leeftijd niet om vijf uur ’s ochtends mag beginnen. Ook niet in dit uitzonderlijke geval.

Anoniem

Ik ben 17 jaar en werk in de horeca. Mijn vraag is als ik mijn rooster heb doorgekregen staat er wel een begin tijd maar geen eind tijd.Kan dit? Of moet de werkgever ook een eind tijd doorgeven?

Esther

Onder welk cao valt een bakkerij met horecadeel waarbij geen alcohol wordt geschonken maar wel koffie, broodjes en koeken worden verkocht? Bakkerscao of horeca of anders?
En vanaf welke leeftijd mogen mindejarigen de winkel beheren en afsluiten zonder aanwezigheid van een volwassene?

Pagina's

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties