U bent hier

Vakantie & vrije dagen

Aantal vakantiedagen

Per jaar heb je recht op minimaal 4 weken vakantie. Dat is 4 keer het aantal uren dat je (gemiddeld) per week werkt. Als je 10 uur per week werkt, dan heb je recht op 4 x 10 uur = 40 uur vakantie. Werk je 16 uur , dan heb je recht op 4 x 16 uur = 64 uur. Dit is het wettelijk minimum en worden ook wel je wettelijke vakantiedagen genoemd. Als je vakantiedagen opneemt, krijg je je loon doorbetaald. De wettelijke vakantiedagen kun je niet laten uitbetalen zolang de arbeidsovereenkomst duurt. Dit in tegenstelling tot de bovenwettelijke vakantiedagen die je kunt krijgen. Dit zijn de vakantiedagen die je van je werkgever krijgt bovenop de wettelijke vakantiedagen. Over deze extra dagen - die veelal zijn afgesproken in de cao - kun je afspraken maken met je werkgever: bijvoorbeeld dat je ze opspaart voor langer verlof of inruilt voor geld.

Opnemen vakantiedagen

Wij raden je aan om je vakantie op tijd en schriftelijk aan te vragen. Je werkgever is wettelijk verplicht om jou de gelegenheid te bieden je vakantiedagen op te nemen. Hij moet in principe met  je verlofaanvraag instemmen en mag dit alleen weigeren als jouw vakantie tot grote problemen voor het bedrijf leidt (er moet sprake zijn van een zwaarwegende bedrijfsbelang). De werkgever kan tot uiterlijk 2 weken na ontvangst van je vakantie-aanvraag schriftelijk bezwaar maken. Doet hij dat niet, dan is de vakantie vastgesteld naar jouw wensen.
Feestdagen

Naast de 4 weken vakantie (of meer) kan het zijn dat je ook op nationale feestdagen (doorbetaald) vrij krijgt. Of je vrij bent of moet werken is niet wettelijk bepaald en hangt af van wat er in de cao staat of wat je met je werkgever hebt afgesproken in de arbeidsovereenkomst. Dat geldt ook voor een eventuele toeslag die je krijgt voor het werken op een nationale feestdag. Of je voor een toeslag in aanmerking komt is afhankelijk van wat erover in de cao of in de arbeidsovereenkomst staat.

Deze nationale feestdagen zijn:
 

 • Nieuwjaarsdag
 • Goede Vrijdag
 • Eerste paasdag
 • Tweede paasdag
 • Koninginnedag
 • Bevrijdingsdag - alleen vrije dag in lustrumjaar (1x in de 5 jaar)
 • Hemelvaart
 • Eerste pinksterdag
 • Tweede pinksterdag
 • Eerste kerstdag
 • Tweede kerstdag

Kijk voor de precieze data van de feestdagen op feestdagen.nl

Vakantiegeld

Of je nu fulltimer of parttimer bent. Een vast, tijdelijk of nul-urencontract hebt: iedereen heeft recht op vakantiegeld van minimaal 8 procent van je (bruto)jaarsalaris. Dit staat in de wet vastgelegd. Dit extraatje wordt eens per jaar in één keer uitbetaald – meestal in mei of juni. Dit betekent dat je het geld uiterlijk eind juli op je rekening moet hebben.

All-in loon

Het komt steeds vaker voor dat werkgevers een all-in loon uitbetalen. Dit houdt in dat je vakantiegeld al in je loon is doorberekend. De werkgever mag dit alleen doen met jouw toestemming. Je ontvangt je vakantiegeld dus niet in juni, maar elke maand waardoor je loon iets hoger lijkt. Als je vakantiedagen ook zijn berekend in je loon, dan verdien je maandelijks nog iets meer. De werkgever mag de vakantiedagen alleen uitbetalen als de cao dat uitdrukkelijk toestaat en als je in de gelegenheid wordt gesteld om (niet doorbetaalde) vakantie op te nemen. 

Heb je vragen over je (bij)baan of stage of heb je problemen waarbij je hulp nodig hebt? Word lid van FNV Jong ! Wij helpen je niet alleen bij problemen op je werk of stage maar doen nog veel meer !

Nieuwsbrief

Wil jij ook handige informatie en tips in je mailbox ontvangen? En vind je het leuk om op de hoogte te blijven wat FNV Jong doet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Vind je het toch niet interessant? Dan kun je je gewoon weer afmelden!

Plaats reactie

Reacties

Bella

Hallo,

Ik ben een uitzendkracht en werk op flexibele uitzendbasis (fulltime). Per april ben ik via het uitzendbureau bij een nieuwe werkplek gaan werken. Echter heb ik volgens het uitzendbureau geen recht op feestdaguren omdat ik er nog niet lang genoeg werk.

Hoelang moet je ergens werken voordat je hier recht op hebt?

Alvast bedankt!

Jordy

Hallo,

Ik ben werkzaam als BBL'er bij een bedrijf met een jaarcontract.
Is het voor mij mogelijk om onbetaald verlof aan te vragen of om vrije dagen te kopen ?

Alvast bedankt,

Jordy

FNV Jong

Hey Jordy,

Bij wat voor een bedrijf werk je? Vaak hebben BBL'ers namelijk recht op betaald verlof, net zoals 'normale' werknemers. Is dat niet het geval, dan heb je mogelijk nog steeds recht op onbetaald verlof (wel 4 weken).

Reageer je even op ons berichtje? We kijken en denken graag met je mee, ook als je geen recht op verlof hebt.

Jordy

Ik werk in de horeca, ik heb wel betaalde verlof uren gekregen aan het begin van mijn stage waar ik nu nog een kleine 6 dagen van over heb alleen kom ik daarmee te kort voor mijn vakantie, want ik ben namelijk 4 weken weg. Ik had een beetje rondgevraagd en er werd gevraagd waarom ik niet onbetaald verlof aanvraag of dat ik vrije dagen koop, maar ik weet niet of dat mogelijk is.

FNV Jong

We denken dat er nog wel mogelijkheden zijn om op tijd vrij te krijgen. Check je e-mail ook even?

Charliel

Goedenavond!
Ik heb een vraagje, op Koningsdag en Bevrijdingsdag was de winkel waar ik in werk niet open, ik heb een vast contact en werk donderdag en vrijdag altijd, mijn werkgever heeft gezegd dat wij deze dagen niet uit betaald krijgen omdat wij geen cao hebben. Ik zou graag willen weten of dit waar en hoe ik mijn werkgever dit moet vertellen. Alvast vriendelijk bedankt !

FNV Jong

Hoi Charliel,

Wat ons betreft heeft jouw werkgever dat vrij kort door de bocht beredeneerd. Wil je even op mijn e-mailtje reageren? We hebben namelijk het idee dat je gewoon recht hebt op loonbetaling zoals je dat gewend bent, dus inclusief die twee dagen dat jullie gesloten waren.

Tom

Hallo,

Ik ben fulltime met een vast contract in dienst bij een transportbedrijf. Deze betaald mijn vakantiegeld in 2 periodes uit. 1 keer rond juni en 1 keer rond kerst. Waarom word dit opgesplitst? Gr Tom

FNV Jong

Hey Tom,

Dat kunnen wij niet met zekerheid zeggen. Misschien kwam dit belastingtechnisch beter uit voor jouw werkgever. Misschien probeert jouw werkgever op deze manier werknemers tegemoet te komen die in de winter op vakantie gaan.

Tara

Hey,

Ik heb een 0 uren contract en werk in de horeca.
Als ik op vakantie ga, krijg ik dan doorbetaald?
Wat zijn mijn rechten?.
Zit een beetje in de knoop

FNV Jong

Hoi Tara,

Iedere werknemer heeft recht op doorbetaalde vakantie. Ook als je op basis van een nulurencontract werkt. Soms geldt een uitzondering, bijvoorbeeld bij het 'all-in loon'. We begrijpen dat dit een beetje verwarrend is.

Ontvang je wel elke maand een loonstrookje? Daarop hoort te staan hoeveel vakantieuren je hebt. Deze kun je normaal gesproken gewoon opvragen bij jouw leidinggevende of loonadministratie.

Nicole

Hey hoi,

Mijn baas besluit een dag dicht te gaan ivm onrust in de stad (voetbal). Ben ik dan verplicht die dag in te halen?

Gr Nicole

FNV Jong

Hoi Nicole,

We hebben begrip voor de situatie waarin jouw baas zich bevindt. Als hij/zij de winkel sluit en je (in principe) vaste werkdagen hebt, hoef je de dag niet in te halen.

Karin

Goedemiddag,
Ik werk 4 ochtenden op een kantoor, als er een feestdag op mijn werkochtend valt. Moet ik die uren dan inhalen op een andere dag?

FNV Jong

Hey Karin,

Hebben jullie hier afspraken over gemaakt? Als je vaste werkdagen hebt afgesproken en jouw kantoor is op die feestdag gesloten, lijkt het ons oneerlijk als jij die dag later moet inhalen.

Anne

Hallo,

Mag mijn werkgever zonder mijn toestemming mij minder uren inroosteren dan mijn contact uren en deze afschrijven van mijn vakantie uren ?

Alvast bedankt !

FNV Jong

Hey Anne,

Goed dat je ons een berichtje stuurt. Dat de meeste gevallen mag dat namelijk echt niet. Stuur je ons ook even een e-mailtje? We helpen graag verder.

Karen

Hallo,

Ik heb een vraag over het opnemen van losse vakantie dagen. Kan een werkgever je verplichten om alleen nog maar hele dagen op te nemen? Dus geen halve dagen.

Groetjes karen

FNV Jong

Hoi Karen,

In beginsel bepaal je zelf wanneer en hoe lang je vakantie opneemt. Soms staan afwijkende afspraken hierover in jouw arbeidsovereenkomst of bedrijfsreglement. Pak die er dus even bij. Kom je er niet uit? Dan is het misschien een idee om ons te bellen!

Emma

Hoi,

Ik heb sinds kort een bijbaan naast school aangezien ik 15 jaar oud ben. Omdat ik zo weinig werk heb ik ook weinig vakantiedagen en ik ben bang dat ik dan mijn zomervakanties met mijn ouders niet vrij kan krijgen. Kan ik hier iets aan doen door bijvoorbeeld onbetaald verlof te nemen of mag dat niet?

Alvast bedankt.

FNV Jong

Hoi Emma,

Onbetaald verlof mag wel, maar misschienis dit niet eens nodig. Je mag gewoon aannemen dat je per jaar recht hebt op vier werkweken vakantie. Hoe dat precies voor jou zou uitpakken, kun je het beste even navragen bij bijvoorbeeld jouw loonadministratie.

Hoe eerder je dit uitzoekt en hoe eerder jij de vakantie aanvraagt, hoe beter!

Anne

Hallo,
Ik heb 3 contracten gehad bij Lidl en ze wilden geen vast contract aanbieden dus mijn dienstverband is ondertussen voorbij. Nu heb ik meerdere brieven gekregen met daarop mijn vakantieuren, heb ik recht op uitbetaling van deze vakantieuren?
Groetjes,
Anne

FNV Jong

Hoi Anne,

Jammer dat ze geen vast contract wilden aanbieden.

De overgebleven vakantie-uren horen inderdaad wel uitbetaald te worden, net zoals het overgebleven vakantiegeld.

Ilona

Hallo fnv jong,

Ik heb even een vraagje waar graag meer duidelijkheid over wil hebben.
Ik ben 25 en werk bijna 3 jaar bij een bedrijf.
De uren die ik daar werk zit rond de 30 per week.
Dit is een 0 uren contract maar werk gewoon elke week dezelfde dagen en uren.

Nu is het probleem dat mijn baas moeilijk doet over 1 dagje vrij en elke keer wel iets verzint om je geen vrij te geven.
Er is afgesproken dat wij bijv. De 1ste en de laatste zaterdag van de maand geen vrij krijgen.
Nu wil ik een zaterdag vrij maar dit is in de 2 de week. En zijn reactie is hierop dan hebben de mensen hun loon gekregen.

Dus mijn vraag is nu heb ik recht op vakantiedagen en hoe kan ik zien dat mijn baas de vakantiedagen uitbetaald. Want dit heb ik ook ergens gelezen. De baas doet wel maandelijks het vakantiegeld bij het loon.

Hopelijk hebben jullie een antwoord voor mij.

Groetjes
Ilona

FNV Jong

Hoi Ilona,

Ook al werk jij officieel nog steeds op basis van een nulurencontract, ook jij hebt gewoon recht op vakantie. Het kan zo zijn dat jouw vakantiedagen al in jouw loon zijn verwerkt, maar je mag nog steeds met onbetaald verlof. Dit hoor je normaal gesproken op jouw loonstrook terug te kunnen lezen.

Als je voortaan ongeveer drie weken van tevoren schriftelijk vakantie aanvraagt, heeft jouw baas twee weken om met een geldige reden jouw aanvraag te weigeren. Reageert hij te laat, dan zegt de wet dat je gewoon vrij mag nemen.

Sabrina

Goedemiddag,

Ik ben Sabrina 23 jaar en werk nu gedurende drie jaar bij de supermarkt keten Deen supermarkten. I.v.m. het starten van een nieuwe opleiding kan ik niet veel uren maken en door verschillende gebeurtenissen vorig jaar waaronder een aantal begrafenissen kreeg ik bij het invullen van mijn zomervakantie te horen dat als ik vakantie aan zou vragen er een kans bestaat dat mijn inkomen gestagneerd word door het tekort aan overuren en dat zelfs al werk ik extra avonden er niet voldoende opgebouwd zou kunnen worden om mij toch de vakantie te kunnen laten houden. Nou doe ik ook mee aan een studiebeurs, waar mijn manager een motivatiebrief voor heeft geschreven en waardoor ik aangemeld ben door mijn stageplaats. Ik zit momenteel met mijn handen in het haar omdat ik niet meer weet hoe ik het moet doen, of het klopt en kan wat ze zeggen en niet weet of ik dit wel redt. Ik ben 40 uur met school en stage bezig en werk dan zo'n 11:30 uur(zoveel sta ik ingeroosterd) p.w. met een contract van 12 uur.

Help me a.j.b... Moet ik het slikken of kan ik beter naar een nieuwe baan of uitkering gaan zoeken.

FNV Jong

Hoi Sabrina,

In principe krijg je jouw wettelijke vakantiedagen gewoon doorbetaald. Het kan zo zijn dat jouw vakantiegeld en vakantiedagen als zijn inbegrepen in het loon. In dat geval kun je inderdaad niet betaald verlof, tenzij je nog overuren hebt staan.

Het is in jouw geval belangrijk dat wij jouw contract kunnen bestuderen. Ben je toevallig lid van ons? Stuur dan vooral een e-mailtje, zodat we z.s.m. met jouw kunnen meekijken en meedenken!

L

Hallo

De baas van mijn man heeft t bedrijf een week dicht gedaan omdat hij op vakantie ging. Nou wordt deze week van het salaris van mijn man ingehouden mag dit?

FNV Jong

L,

Dat lijkt ons onterecht. Hadden jullie hier ooit afspraken over gemaakt? Zo niet lijkt het ons een onredelijke gang van zaken.

Felicety

hallo

ik werk al 3 jaar bij het zelfde bedrijf en heb een vast contract van 24 uur, maar ik volg er
ook een opleiding bij, een bbl opleiding werken en leren, en ik krijg al 2 jaar niet meer dan 3 weken vakantie klopt dat?

FNV Jong

Hoi Felicety,

Interessant, want in principe heb je recht op minimaal vier werkweken vakantie.

Ik stel voor dat je een keertje navraagt hoe dat nou precies bij jouw bedrijf zit.

Lars

Hallo,

Mijn vriendin heeft een vast contract bij AH voor 6 uur in de week. Voor haar praktijkexamen van een HBO opleiding moet ze nu 5 weken fulltime stage lopen bij een bedrijf (ong 40 uur), en moet ze thuis ook nog veel voorbereiden en reflecties schrijven voor de opleiding. AH wil haar deze weken alleen vrij geven als ze vakantieuren opneemt of ontslag neemt. Wij hebben samen al een vakantie geboekt in juli en opnemen van vakantiedagen nu heeft dus weer gevolgen voor later. Ze is komende weken 8 uur ingepland bovenop die stage. Is een bedrijf zoals AH niet verplicht om haar de kans te geven gewoon die stage voor school te laten doen? Studenten die naar het buitenland gaan voor stage krijgen hier wel speciaal verlof voor...

Groetjes,
Lars

FNV Jong

Hi Lars,

Wat de dame hieronder zegt, klopt in grote lijnen wel.

Als je zes uur hebt afgesproken is het wel zo redelijk dat jij de daaraan houdt. Wel mag je verwachten dat de AH de inspanning levert om jouw tegemoet te komen waar mogelijk, maar afspraak is afspraak en ze haar nodig hebben kunnen ze ene beroep op haar doen. Het lijkt ons ook daarom nit onterecht dat gevraagd wordt om vakantiedagen op te nemen.

Blijf vooral met de leidinggevende communiceren en kom vooral opdagen wanneer dat mogelijk is.

Lieuwe

Ik ben geen jurist, maar het lijkt mij redelijk dat als je met elkaar hebt afgesproken om 6 uur per week arbeid te verrichten voor je werkgever, je dit als werknemer ook na hoort te komen. Als je dat niet wil of kan doen, dan kun je hier vakantie voor opnemen. Dat jullie al een vakantie gepland hebben is daarom misschien niet zo handig geweest, je wist vooraf al dat ze die stage moest gaan lopen en dat ze dit niet kan combineren met haar baan. Dit uitzoeken voordat je de vakantie gaat boeken was misschien slimmer geweest. Ontslag nemen lijkt me dan wel weer wat veel gevraagd, maar misschien kun je onbetaald verlof opnemen?

Sanne

Hoi,

Ik werk inmiddels ruim drie jaar bij de ah, ik heb een 0 uren contract voor onbepaalde tijd en de afspraak is dat ik standaard werk op vrijdagavond en zondag. Op zondag is de afspraak van 10 - 17. Het gebeurd echter nu al een aantal keer dat ik zonder overleg wordt ingepland van 8 -17. Mag mijn werkgever dat doen zonder overleg met mij?
En op hoeveel vrije dagen in het jaar heb ik recht?

Met vriendelijke groet,
Sanne

FNV Jong

Hey Sanne,

Het siert hem/haar in ieder geval niet, dat dit zonder overleg wordt gedaan. Waarschijnlijk doet jouw werkgever dit wel met goede intenties hoor, vaak zijn mensen namelijk heel blij als ze wat extra uurtjes mogen draaien.

Per jaar heb je recht op vier werkweken doorbetaalde vakantie.

D.

Hallo,

Ik werk fulltime als VIG in een verpleeghuis.
Afgelopen jaar had ik een weekend vrij gevraagd (7 maanden vooraf aangevraagd), welke werd afgewezen.
Om deze reden heb ik afgelopen jaar in juli een weekend vrij aangevraagd voor juli dit jaar. Een jaar van tevoren dus. Ondanks de drukke vakantieperiode op mijn werk, lijkt mij een jaar vooraf vrij aanvragen ruim voldoende om dit te regelen.
Mijn aanvraag is vorig jaar korte tijd later goedgekeurd. Nu is mijn werk sinds kort over gegaan op een nieuwe manier van roosteren. De verlofwensen moesten om deze reden opnieuw worden aangevraagd. Er werd gezegd dat verlof welke al was goedgekeurd, vanzelfsprekend weer werd goedgekeurd.
Nu blijkt dat afgelopen week mijn aanvraag voor verlof is afgewezen, met als reden de drukke vakantieperiode.
Kan men dit zomaar doen of heb ik nog een kans om tóch mijn verlof te krijgen welke in eerste instantie vorig jaar al was goedgekeurd?
Het gaat ook om een festival waar ik al meer dan 10 jaar jaarlijks naar toe ga en ik veel waarde aan hecht. Weet niet of dit extra kan meewegen.

FNV Jong

Hey D.,

Wat ons betreft blijf tjouw verlof gewoon staan, tenzij ze met een zeeeer goede reden kunnen komen om de goedkeuring alsnog terug te draaien.

Het is de verantwoordelijkheid van jouw werkgever om zaken wat dit betreft goed op orde te hebben. Als jij tijdig verlof hebt aangevraagd en goedkeuring hebt gekregen, mag je aannemen dat jouw vakantie gewoon doorgaat.

Marije

Hallo. Ik heb een contract voor onbepaalde tijd in de kinderopvang (werk 2 dagen). Nu heb ik ander werk gevonden. Nu zie ik dat de opzegtermijn 2 maanden is. Heb ik dan nog recht om mijn vakantiedagen op te nemen waardoor ik eerder kan stoppen? Of moet ik echt 2 maanden wachten? Ik kan bij mijn nieuwe baan zo snel mogelijk beginnen.

FNV Jong

Marije!

Leuk dat je een nieuwe baan hebt. Ook tijdens de opzegtermijn mag je in principe op vakantie.

Cindy

Hoi,
Ik werk als leerling verzorgende IG in een verpleeghuis.
Krijg ik op feestdagen doorbetaald als ik die dag niet werk of ingepland sta? Ik heb een contract van 27 uur pw.

FNV Jong

Cindy, heb jij jouw cao al gecheckt? Ik zou die even goed doornemen en vervolgens alvast wat afspraken proberen te maken met jouw werkgever.

Natuurlijk, bepalingen uit jouw contract en de cao zijn leidend, maar tijdige en goede communicatie is essentieel :)

Marjan

Ik kreeg vanmorgen te horen dat wij onze vakantiedagen en adv dagen voor 1 april vast moeten leggen. Tot de maand september.
Dat ze de vakantie vroeg willen weten snap ik, maar wij kunnen nu toch nog niet weten wanneer we een losse vakantiedag (snipperdag) willen in die periode..Zijn wij verplicht die nu al door te geven?

FNV Jong

Hoi Marjan,

Lijkt me inderdaad lastig om dat nu al vast te stellen. In de regel hoeft dat ook niet, maar als jullie daar afspraken over hebben gemaakt in jouw contract of bijvoorbeeld een huisreglement, zul je dat in de meeste gevallen toch wel moeten doen.

Harde werker

Hallo,

Ik ben 15 jaar en werk sinds een kleine 2 maanden bij de jumbo. Mijn ouders hebben een vakantie geboekt voor tijdens de carnaval vakantie en hiervoor heb ik dus 4 weken van te voren vrij gevraagd. De leidinggevende geeft aan dat ik geen vrij kan krijgen omdat iedereen vrij wil zijn. Ik zou als 15 jarige maar alleen thuis moet blijven, maar dat mag niet van mijn ouders. Ik krijg mijn rooster steeds 2 weken van te voren en nam aan dat als ik het 4 weken van te voren zou melden, dit voldoende was. Er zijn geen duidelijke richtlijnen zover ik weet.
Mijn vraag is of ik echt verplicht kan worden om te werken.

Fab

Hallo, op mijn salarisafrekening zie ik dat de werkgever brutoloon en vakantiereservering (8%) uitbetaald wat opgeteld overeenkomt met wat afgesproken is als brutoloon in het contract (o-uren). In het contract wordt alleen melding gemaakt van brutoloon (met inhouding van loonheffing en andere wettelijke inhoudingen) en geen vakantiegeld, maar vakantiegeld heb je zowiezo recht op. Maakt de werkgever een vergissing?? Moet de werkgever mij het afgesproken brutoloon en daarnaast 8% vakantiegeld uitbetalen?

Sophia

Ik had nog 4 vakantie dagen over van vorig jaar nu heb ik deze opgenomen volgende week maar nu moet ik in 4 dagen tijd 35 uur werken mag dit ? En heb ik normaal ook geen recht op nog 2 vrije dagen die je normaal elke week verplicht krijgt in een week

Mevrouw

Hallo,

ik heb een vraagje ik werk al een aantal jaar voor een bedrijf en zou graag op bepaalde feestdagen vrij willen zijn dat gaat via ons gewoon in een agenda schrijven en meestal krijg je die gewoon als je een van de eerste personen bent die vrij wilt, maar waar ze dit jaar mee begonnen zijn is dat ik geen vrij kan vragen op de nationale feestdagen die hebben ze doorgekrast in de agenda. Ik zou graag willen weten of zij dit mogen doen en wat mijn rechten zijn hier tegen.

Alvast bedankt

FNV Jong

Geachte mevrouw,

Dat mogen ze doen, maar ze moeten wel goed onderbouwen waarom die keuze is gemaakt. Doen ze dat niet, dan geeft dat jou wel de mogelijkheid om alsnog op die dag vrij te nemen. Een randvoorwaarde is wel dat je (schriftelijk) minimaal twee weken van tevoren hebt aangegeven dat je op die dag vrij zal nemen.

martie

ik heb een 0 urencontract voor 8 maanden en deze verloopt over 3 weken
in mijn contract staat dat ik 1 maand van te voren moet horen of dit verlengd wordt , maar dat is niet gebeurd,wordt mijn contract nu automatisch met 8 maanden verlengd en hoe vaak mag dit.

Pagina's

Agenda

1 jun '17
Kick-Out Pensioenlab
Delftse Poort - Weena 505 Rotterdam
1 jun '17
Startbijeenkomst FNV Talent Tool
Leonard Springerlaan 23 Groningen
Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties