U bent hier

Pesten & discriminatie

Een geintje op het werk moet kunnen. Toch kunnen collega´s op het werk soms te ver gaan. Heb jij het gevoel dat je anders wordt behandeld op je werk puur vanwege je leeftijd, sekse, culturele achtergrond of geloof? Dan moet je ingrijpen.

Word je gepest, gediscrimineerd of bedreigd op je werk? Dan kun je de volgende stappen zetten:

1. Laat je niet wegpesten. Neem nooit zelf ontslag, want dan heb je vaak geen recht op een uitkering.

2. Voel je je niet veilig of zelfs ziek door pesterijen op je werk? Meld je dan ziek en onderneem actie!

3. Schrijf op wat er is gebeurd en wie erbij waren. Vraag collega´s of andere getuigen om de gebeurtenissen te bevestigen.

4. Ga altijd eerst naar je baas. Hij is verplicht om je zoveel mogelijk te beschermen tegen ongewenst gedrag en discriminatie op de werkvloer.

5. Bespreek je problemen met de vertrouwenspersoon op je werk. Dit kan iemand van personeelszaken zijn, uit de ondernemingsraad of de arbodienst.

6. Maak ook aan de dader zelf duidelijk dat je zijn gedrag niet langer accepteert.

7. Ben je lid van een vakbond? Schakel die dan in! De bond kan je helpen en zo nodig juridische hulp verlenen.

Hulp bij discriminatie

In geval van discriminatie kun je schriftelijk of telefonisch een klacht indienen bij het meldpunt antidiscriminatie in je woonplaats. De adressen kun je vinden op www.discriminatie.nl.

Ook kun je terecht bij de College voor de rechten van de mens. Het beste is om eerst het juridische spreekuur te bellen om te checken of ze iets met je klacht kunnen. Je kunt ze bellen op 030-883888 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur). Of kijk op hun website www.mensenrechten.nl voor meer informatie over het indienen van een klacht.

Vertrouwenstelefoon

Een vertrouwenspersoon bij de FNV is een door ons opgeleide vrijwilliger. De vertrouwenspersonen bieden je een luisterend oor en geven je advies als je te maken hebt met discriminatie, racisme, (seksuele) intimidatie, pesten of ander ongewenst gedrag op je werk. Vraag aan de vertrouwenstelefoon? Ga dan naar: https://www.fnv.nl/contact/vertrouwenstelefoon/

 

Ben jij weleens gepest of gediscrimineerd op je werk? Laat het ons weten!

Plaats reactie

Reacties

jan

ik word gepest

FNV Jong

Wat naar om te lezen, Jan.

Wil je een keertje met ons erover bellen? We kunnen misschien niet direct iets aan de situatie veranderen, maar als je even gehoord wil worden, staan we voor je klaar.

lies

Kan mijn werk mij verplichten om mijn haar in een neutrale kleur te verven? En valt dit onder discriminatie?

FNV Jong

Hi Lies,

Wat opmerkelijk, dit komt niet vaak voor. Wat moeten wij onder een neutrale kleur verstaan en wat is de reden van deze eis?

Het zou zomaar een discriminerende eis kunnen zijn, maar probeer eerst duidelijk voor je te krijgen of hier echt geen mogelijke terechte verklaring voor is.

Wat ons betreft moeten we (en bedrijven dus ook) streven naar een maatschappij waarin we elkaars verschillen accepteren.

Lindsay

Beste, werk bijna 4 jaar bij hetzelfde bedrijf, in het begin ben ik elke keer van het kastje naar de muur gestuurd en deed altijd alles voor iedereen ten koste van mezelf, vorig jaar ben ik teruggekomen van vakantie en heeft iemand anders mijn werkzaamheden overgenomen, dat was voor mij de druppel die de emmer deed overlopen.. En hebt een burn out gekregen. In het begin toen ik daar kwam werken was de sfeer beter als nu, nu wordt ik buiten gesloten niemand vraagt hoe het met me gaat, als ik naar de dokter moet wordt er niets gezegd, ze halen 9/10 keer geen koffie voor me, aan anderen wordt gevraagd of ze er bezwaar tegen hebben als de airco aan gaat. De een zegt maar tegen een persoon dat hij gaat printen, en de andere maakt lompe opmerkingen over mijn familielid die ziek is. Ik weet niet meer wat ik hieraan kan doen, maar ben in ieder geval mijn verhaal ff kwijt.

Lindsay

En dan moet ik er nog bijzeggen, dat ik heel die tijd gewoon gewerkt heb in eerste instantie 4 uur p/d langzaam weer opbouwend naar mijn contracturen. Nu ben ik deel ziekgemeld maar ben wel volledige dagen aan het werk.. Daarom snap ik niet dat ze zo reageren ben er gewoon altijd geweest, en er is er geen een die vraagt hoe het met me gaat terwijl ze heel goed weten wat er speelt... Ik durf niets meer te vragen ben bang voor ze..

FNV Jong

Hoi Lindsay,

Wat een vervelende situatie! Om jou zo goed mogelijk te helpen kun je het beste contact opnemen via: 088-3680368.

Groetjes FNV Jong

Roos

4 jaar geleden ben ik bevallen van mijn zoontje en daarna helaas getroffen door een postnatale depressie. Ik ben 6 maanden later hierdoor 9 maanden in ziektewet beland.
Sinds ik terug ben, word ik anders behandeld. Ik word genegeerd door heel veel collega's. Als een andere collega op maandag ochtend binnenkomt dan komen er meerdere mensen vragen of ze een goed weekend gehad heeft. Aan mij wordt dat nooit gevraagd. Ze hebben elkaar allemaal op facebook maar ik wordt nooit door collega's uitgenodigd (dat op zich vind ik niet zo erg, maar het idee) en vervolgens hebben ze elkaar n.a.v. een status dus genoeg te melden. In de lunchpauze gaan collega's altijd met dezelfde groepen wat boodschappen doen en dan wordt er aan andere collega's gevraagd of zij nog iets nodig hebben, maar aan mij vragen ze niks. Ik ga ook altijd alleen naar buiten. Op bedrijfsfeestjes zit ik ook altijd alleen. De directeur doet er ook aan mee. Ik heb het al eens aangekaart bij hem en hij zegt dan: "toen je je ziek meldde met die depressie had ik je al gewaarschuwd dat het ten koste zou kunnen gaan de werksfeer" nou hij had gelijk hoor :( ben nu hard op zoek naar een andere baan, maar dit is heel lastig omdat het parttime is (sinds ik moeder ben) wat tevens misschien OOK een reden is dat ik anders wordt behandeld. Toen ik dus ruim 4,5 jaar geleden aangaf zwanger te zijn kreeg ik als antwoord van mijn leidinggevende: "Nou lekker dan, ga je zeker parttime werken"
Toen ik dus idd besloot om 3 dagen te gaan werken ipv 5 ging dat niet zonder slag of stoot....heeft echt heel veel voeten in aarde gehad. Maar toen mijn directe collega een dag minder wilde gaan werken, was het zo geregeld.
Ik weet echt niet meer wat ik nog kan doen om deze situatie dragelijker en prettiger te maken want ik vind het nu echt niet meer leuk.

FNV Jong

Beste Roos,

Wat een vervelende situatie!
Ik raad je aan om contact te zoeken met de desbetreffende vakbond die in jou branche van toepassing is, je mag ons natuurlijk ook even bellen. Wie weet wat we kunnen doen.

In ieder geval heel veel sterkte en succes met het zoeken naar een nieuwe maar vooral leuke baan!

willem

ik werk 40 jaar bij een bedrijf (haven bedrijf) is het normaal dat je daar niet voor beloond word.andere collega's die 25 jaar bij dit bedrijf zitten hebben brutto loon netto uitbetaald gekregen (zijn bazen)bij 25 jaar dienst verband heb ik een horloge gekregen van een paar centen toen ik hoorde dat collega's (bazen)die ook 25 jaar bij dit bedrijf zitten hun bruto maand salaris netto uit betaald hebben gekregen voor mij was dit zo'n tegenvaller dat ik heb besloten om dat horloge terug te geven.nu na 40 jaar dienst verband helemaal niets terwijl een andere collega (een baas)2 weken eerder een etentje en een maand salaris heeft gehad voor 25 jaar dienstverband en wij kregen ook onze tatieme (winstuitkering) uit betaald kreeg de helft minder als mijn andere collega's die het zelfde werk doen als reden zegt hij je bent te veel en langdurig ziek maar wat je aan ziektes heb dat maak ze niet uit je bent niet op de werkvloer dus je telt niet mee in de tatieme heb mijn baas ook aangesproken toen ik hoorde dat ze brutto netto hebben gehad zijn antwoord was ik maak zelf uit wie ik en hoeveel ik iemand geef.mijn vraag is kan ik hier iets aan doen

FNV Jong

Beste Willem,

Wat een vervelende situatie. Naar aanleiding van je verhaal denk ik dat dit te maken heeft met je secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast zou je kunnen kijken of dit soort bepalingen zijn opgenomen in het bedrijfsbeleid, een cao of eventueel een reglement.

amanda

ik loop momenteel stage. en mijn stage begeleider doet heel gemeen snauwd me af en negeert al me vragen en schreeuwt en maakt veel gemene opmerkingen en ik weet niet wat me rechten zijn en wil hier graag tegen in gaan bij hem maar ben bang me stage kwijt te raken. wat kan ik het beste doen

FNV Jong

Beste Amanda,
Wat een vervelende situatie! Je stagebegeleider neemt zijn taak als begeleider duidelijk niet serieus. Ik raad je aan contact op te nemen met je stagecoördinator van school om de situatie te bespreken. Eventueel kun je dit ook binnen je stagebedrijf bespreekbaar maken bij een vertrouwenspersoon.

Janna

Sinds april dit jaar werk ik via een bedrijf bij een hotel als kamermeisje. Ik heb voorheen allerlei leidinggevende/management baantjes gehad en wilde eens een 'niets aan de hand baantje' . In april had ik nog een aantal nederlandse collega's , tegenwoordig alleen maar poolse collega's die amper tot geen nederlands en/of engels spreken.... degene die wel de nederlandse taal een beetje machtig zijn, spreken onderling en in pauzes ook alleen maar pools . 1 nederlandse collega is al onterecht 'weg gewerkt' en vervangen door poolse werkkrachten. Degene die mensen aanneemt is namelijk zelf pools en beweerd dat er geen nederlanders solliciteren. Dit is geheel onjuist, daar er hier in de omgeving heel wat medewerkers van de thuiszorg zijn weg bezuinigd en heel graag een baan als kamermeisje zouden willen hebben . Nu wordt ik ook niety bepaald op een nette manier behandeld en het liefst zouden ze mij ook vervangen voor een poolse medewerker, dit is heel goed te merken aan het negeren van mij door de rest, mij nare klusjes te geven zodat ik langer bezig ben engazomaardoor.....er is ook heel veel mis met het noteren van uren ...kan en mag dit zomaar in nederland en mijn vraag is, valt dit onder discriminatie ? Ik ben een collega die onterecht is beschuldigd van bepaalde zaken aan het helpen om gerechtigheid te krijgen zodat zij weer haar broodnodige job terug kan krijgen en ja, dit is een nederlandse collega ... zij wordt niet meer ingeroosterd en is officieel niet ontslagen en zelf heeft zij ook geen ontslag genomen . Dit mag toch niet volgens de nederlandse wet en regelgeving omtrent arbeid ?

FNV Jong

Hoi Janna,

Wat een vervelende situatie. Dat lijkt mij geen gezellige werksfeer. Wanneer een collega van jou onterecht is ontslagen, adviseren wij jou om haar te laten weten dat zij contact met ons op kan nemen. Wij kunnen dan haar situatie bekijken en haar bijstaan. Wij geven haar dan juridisch advies en kunnen haar helpen met brieven schrijven naar de werkgever of wij nemen zelf contact op met de werkgever. Om op basis van jouw verhaal te zeggen dat het hier inderdaad om discriminatie gaat, is lastig te zeggen. Ik snap wel dat het naar je mening hier erg op lijkt!

Timo

Mijn klacht is als volgt:
Voordat ik bij de Media Markt Duiven ging werken als verkoopmedewerker werkte ik voor Intel als verkoop promotor van laptoppen met (voornamelijk) Intel processoren. Opzich het zelfde werk alleen bij de Media Markt kreeg ik ook de kleding aan van het bedrijf. Dit was bij Intel niet zo. Dit heb ik 4 weken gedaan omdat het een tijdelijke klus was. Nooit een aanvaarding met een (toen nog onbekende) collega gehad. Uiteindelijk er voor gekozen om bij Media Markt Duiven te gaan solliciteren. Ik werd aangenomen. Dit vond ik erg fijn.

Maar toen begon het –
Ik zag de collega’s steeds vaker en aangezien ik nu een rood Media Markt t-shirt aanhad i.p.v. een zwarte werd het steeds persoonlijker. En voor sommigen ook redelijk intimiderend dat er een homoseksueel rond liep. Dit begon de eerste dagen gelijk al. Met opmerkingen zoals: Mallerd, homo en dergelijken. Nou moet ik eerlijk zijn. Ik heb hier flink van af lopen bijten gelijk. Want ik wil gelijk duidelijk hebben dat ik dit soort dingen niet accepteer. Ik ga niet hiervoor naar de afdelingsleider. Eerst zelf oplossen en dan verder kijken. Er gingen een paar mensen, zonder het überhaupt tegen mij te zeggen eerst naar mijn afdelingsleider. Gewoon gelijk. Lekker sneaky.. Normaal tegen mij doen maar tegen mijn afdelingsleider de problemen omtrent mij gaan vertellen. En het viel ook reuze mee. Zo had ik een verkoopgesprek enorm verstoord omdat ik een dingentje wou vragen aan iemand wat elke collega daar constant doet.

Uiteindelijk werd het steeds erger. Er was een afdelingsleider van de telecom die al de eerste dagen het niet zo met mij had. Prima. Maar respecteer mij wel. Dit was erg moeilijk en onze communicatie liep stroef. Maar het werd pas erg toen het op het punt aankwam dat ik perongeluk een mobiele telefoon verkocht van zijn afdeling. Zijn andere collega van de telecom afdeling zei dat ik het niet mocht pakken. Dus ik dacht dat het wel verkocht mocht worden. Uiteindelijk werd ik hier op een brute en intimiderende manier op aan gesproken. En ik ging hier zeker niet mee akkoord.

Uiteindelijk is hij ook naar mijn afdelingsleider gegaan.
Die gaf uiteindelijk aan dat hij wat klachten kreeg, van toevallig dezelfde mensen die niet normaal tegen mij konden doen. Dus ik heb aangegeven dat ik flink werd geïntimideerd en belachelijk werd gemaakt. Vaak vanwege mijn seksualiteit. Hij zei als dit zo zou zijn zou hij hier gelijk werk van maken. Nooit gedaan. Ook vroeg hij mij om minder opvallend te doen. Dit sloeg echt de druppel voor mij. Ze wisten toch al op de sollicitatie dat ze niet met een hetero hadden te maken. Ik zei alles alsof het een feestje was. Sorry maar ik ben wie ik ben. Dit ook aangegeven maar werd niet naar geluisterd.

Uiteindelijk heb ik ontslag gekregen binnen een nietige proefperiode (omdat ik hiervoor al voor een dergelijke organisatie heb gewerkt waarbij ik dezelfde activiteiten moest doen). Ik paste niet binnen het team. En zonder maar eerlijk naar mijn verhaal te luisteren werd ik de deur uitgebonjourd. Door dezelfde man die zei dat ik niet zo flamboyant moest zijn.

Ik ben daarna naar de afdeling personeelszaken gegaan met als antwoord terug: “Dan had je maar ontslag moeten nemen als je wist dat je gepest werd”. Die wou mij niet eerlijk verder helpen.

FNV Jong

Hoi Timo,

Wat een heftig verhaal. Het is absoluut niet de bedoeling dat werknemers vanwege hun geaardheid op een deze manier door collega’s en leidinggevende worden behandeld. Je hebt hierdoor een negatieve werkervaring opgedaan. Ik hoop wel dat jij je realiseert dat het op veel plekken beter is geregeld en dat mensen daar niet opkijken van homoseksuelen. Het hoort absoluut geen issue te zijn.

Wanneer je eventueel iets zou willen doen aan het ontslag, kan je contact met ons opnemen. Wij willen je hier graag bij helpen maar wij kunnen ook begrijpen dat jij überhaupt daar niet meer werkzaam wil zijn. Je kan ons bereiken via telefoonnummer: 085 401 5764

Melis

Ik ben al 7 jaar werkzaam bij een hotel als receptioniste waarbij een contract heb van 16 uur per week. Ik heb al meerdere malen gevraagd om een meerdere uren contract van bijv. 24 of 32 uur, maar mijn werkgever zegt geen uren voor me beschikbaar te hebben. In die zeven jaar heb ik toch gemiddeld 4 dagen per week gewerkt omdat ze altijd met zieke personeel kampen en tekort aan personeel hebben. Zodra hun personeel weer terug is of als ze nieuwe mederwerk hebben aangenomen word ik weer alleen maar 2 dagen per week ingeroosterd. Ik heb al aangegeven bij mijn werkgever dat ik met twee dagen in de week niet in staat ben om mijn vaste lasten te betalen en dat ik op zoek zou gaan naar de tweede bijbaantje wat betekent dat ik dan minder beschikbaar zal zijn en weinig gehoor kan geven aan hun oproepdiensten. Mijn werkgever ging mee akkoord en hebben gezegd dat ik een andere baan wel mocht zoeken. Ik werk nu tijdje paar maanden via een uitzendbureau waar ik gemiddeld 3 a vier dagen word ingeroosterd en daardoor heb ik bij mijn hotel leidinggevende doorgegeven dat ze mij bij het inroosteren aan mijn contract uren moeten vasthouden en bij extra diensten eerst met mij moeten overleggen. Ze roosteren mij dus nu volgens mijn contracturen van 16 uur per week, maar ze proberen nu met smoesjes te komen en letten op elke kleine foutje die ik maak en spreken mij keihard op aan en ze proberen mij weg te pesten heb ik het gevoel omdat ze feitelijk geen reden hebben om mijn ontslag aan te vragen bij de instanties. Mijn leidinggevende komt tevens met valse beschuldigingen om een reactie bij mij uit te lokken. Ik was eerder niet lid van een vakbond omdat ik nooit problemen had op mijn werk maar de gang van zaken van laatste maanden hebben mij er toe geleid om me bij jullie in te schrijven. Ik heb me nu ook als lid bij jullie op de site aangemeld. Hebben jullie een advise voor mij over hoe ik dit moet aanpakken? Ik raak de laatste tijde overspannen op mijn werk waardoor ik snachts zelfs ermee zit te piekeren en daardoor niet normaal kan functioneren op mijn dagelijkse leven.

FNV Jong

Hoi Melis,

Jij bent lid van ons. Zou jij wellicht je arbeidsovereenkomst en je loonspecificaties naar ons toe kunnen sturen? Dan zoek ik het voor je uit!

jeffry

Mijn werkgever maak vind mij niet geschikt om op bepaalde werkplekken te staan en veroordeelt mij zonder het ook maar te proberen om een ander werkplek te leren om dat hij denkt dat ik die werk plek niet aan kan. ik werk nu al 6 jaar op dezelfde plek en werk al 21 jaar in de bedrijf en heb zelfstandig op een andere afdeling op alle werkplekken gewerkt maar op deze nieuwe afdeling word ik bij voor baat al gediscrimineerd en willen ze mij op bepaalde werk plekken niet in leren maar uitzetkrachten wel.wat kan ik hier aan doen?.

FNV Jong

Hoi Jeffry,

Wat een vervelend bericht. Is er wellicht een direct leidinggevende (een ander persoon dan je werkgever) die jou anders inschat? Wellicht kan je met deze persoon regelen om op een andere leerwerkplek te staan. Hij kan het wellicht overleggen met je werkgever. Hiernaast geef je aan dat je al meer dan 21 jaar in dienst bent bij je werkgever. Voor verdere vragen moet ik je dan ook doorverwijzen naar een andere bond. Wij zetten ons namelijk in voor de belangen van jongeren. Dit zijn werknemers die de eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten of nog een opleiding volgen. Naar aanleiding van uw verhaal vrees ik dat u hier niet (meer)tussenpast.

Lex

Een collega van mij, maakt seksuele opmerkingen naar mij. Vervolgens spreek ik hem er op aan, maar blijft ontkennen dat dat helemaal niet waar is of beweert dat het als geintje bedoeld is. Daarnaast pikt deze collega ook nog eens spullen van mij. Ook loopt deze collega heel dicht achter mij aan. Wat moet ik hiertegen doen? Ook heb ik al een gesprek gehad met de leidinggevende, waardoor er even rust op de werkvloer was maar nu gaat deze collega gewoon weer verder.

FNV Jong

Hoi Lex,

Wat een vervelende situatie. Het is wellicht verstandig om het nog eens aan te kaarten bij je leidinggevende. Misschien is er een speciale klachtencommissie ingesteld waar jij je klachten kwijt kunt.

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties