U bent hier

Minimumloon

Als je werkt mag je nooit minder geld krijgen dan het wettelijk minimumloon, plus vakantiegeld van 8 procent van je (bruto) jaarsalaris. Minder mag je werkgever niet betalen, anders is hij strafbaar. Meer mag natuurlijk wel. Hoeveel geld jij minimaal hoort te verdienen hangt af van je leeftijd en het aantal uur dat je werkt.

Op deze pagina kun je de minimum(jeugd)lonen vinden. Elk half jaar (op 1 januari en 1 juli) worden deze iets opgehoogd. Dus hou deze pagina in de gaten!

Verdien jij minder dan het minimumloon of heb je vragen over je loon? Word lid van FNV Jong en wij staan altijd voor je klaar! Bekijk ook alle andere voordelen van een FNV Jong lidmaatschap! 

Wettelijk bruto minimumjeugdloon per 1 juli 2018

Hieronder zie je een grafiek met de wettelijk minimumjeugdlonen. Jouw minimumloon hangt af van wat een fulltime dienstverband binnen jouw bedrijf betreft. Bijvoorbeeld: Heb je zelf een 0-urencontract, maar werkt jouw collega als fulltimer 38 uur? Dan kijk je in deze grafiek ook bij 38 uur (blauw).

Brutoloon per dag, per week en per maand

 

All-in loon

Het komt steeds vaker voor dat werkgevers een all-in loon uitbetalen. Dit houdt in dat je vakantiegeld al in je loon is doorberekend. De werkgever mag dit alleen doen met jouw toestemming. Je ontvangt je vakantiegeld dus niet in juni, maar elke maand waardoor je loon iets hoger lijkt. Als je vakantiedagen ook zijn berekend in je loon, dan verdien je maandelijks nog iets meer. De werkgever mag de vakantiedagen alleen uitbetalen als de cao dat uitdrukkelijk toestaat en als je in de gelegenheid wordt gesteld om (niet doorbetaalde) vakantie op te nemen.

Ook handig voor jou:

Bruto- & nettoloon
Belastingaangifte
Cv maken
Stagevergoeding
Werktijden
Vakantie & vrije dagen


FNV Jong tip:

Voor jongeren van 13 en 14 jaar is er geen minimumloon afgesproken. Vraag je werkgever daarom minimaal om het loon van een 15-jarige.

Wil je antwoord op al je vragen over je bijbaan, inkomen en minimumlonen? Of persoonlijke hulp van FNV Jong bij problemen op je werk of stage? Word dan lid van FNV Jong.

Voor leden
Heb je een vraag? Mail dan naar info@fnvjong.nl!

Nieuwsbrief

Wil jij ook handige informatie en tips in je mailbox ontvangen? En vind je het leuk om op de hoogte te blijven wat FNV Jong doet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Vind je het toch niet interessant? Dan kun je je gewoon weer afmelden!

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties