U bent hier

Staking Deliveroo groot succes: Problemen bezorgingen in Amsterdam, Haarlem en Utrecht

Op maandag 1 januari legden de maaltijdbezorgers van Deliveroo in Haarlem het werk neer. De bezorgers eisen een einde aan de zzp-constructie en willen arbeidsovereenkomsten voor alle maaltijdbezorgers. Alle arbeidscontracten van maaltijdbezorgers worden na 1 februari niet meer verlengd en bezorgers kunnen dan alleen nog maar als schijnzelfstandige voor Deliveroo werken.

Ruim 80 bezorgers

Ruim 80 Bezorgers uit Amsterdam, Haarlem en Utrecht legden op maandag 1 januari het werk neer en kwamen naar de Grote Markt in Haarlem om te staken. Ook in andere steden was te merken dat minder bezorgers aan het werk waren. Bestuurder FNV Jong, Frederique Zebeda: "Zo geeft Deliveroo op hun website en in hun app aan dat ze het vandaag wel erg druk hebben. Niet gek, aangezien hun personeel bij ons in Haarlem op de Grote Markt is. Niet alleen in Haarlem heeft Deliveroo het vandaag zwaar. Zo lag Deliveroo om 17.00 uur ook plat in Amsterdam en Utrecht". 

Restauranthouders niet eens met de zzp-constructie

Ook restauranthouders zijn niet te spreken over de manier waarop Deliveroo met zijn personeel omgaat. "De zzp-constructie van Deliveroo raakt ons en de kwaliteit die wij kunnen leveren aan onze klanten. Zo weigeren zzp'ers orders die we al hebben klaargemaakt en worden we onder druk gezet om overhaast te werken. Een zzp-bezorger krijgt namelijk per levering betaald, terwijl een bezorger in loondienst doorbetaald krijgt, terwijl wij de order klaarmaken. Wij willen kwaliteit leveren aan onze klanten maar als het zo doorgaat kunnen we die kwaliteit niet meer altijd garanderen", aldus een restauranthouder in Haarlem.

Eerste actie én zeker niet de laatste

De staking op nieuwjaarsdag was de eerste actie. Zolang Deliveroo niet ingaat op de eisen gaat de Riders Union FNV door met acties en stakingen. 

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties