U bent hier

Nieuwe doorbraak in campagne Deliveroo

Met spanning hebben we de brief van minister Koolmees van Social Zaken en Werkgelegenheid afgewacht. Wat gaat het kabinet doen aan de nieuwe vormen van schijnzelfstandigheid? Wat gaat het kabinet doen aan de zzp-constructie van Deliveroo?

 

Handhaving op schijnzelfstandigheid

Vanmiddag liet minister Koolmees in een brief weten weer te gaan handhaven op schijnzelfstandigheid. Een nieuwe doorbraak in de onze Deliveroo-campagne! Frederique Zebeda, vakbondsbestuurder FNV Jong: “Wij pleiten al langer voor handhaving en wij zijn tevreden dat het kabinet daarmee in ieder geval een begin wil maken. De kwestie Deliveroo laat zien hoe hard dat handhaven nodig is.”

Politiek aan zet

Minister Koolmees gaf vanmiddag in Den Haag een toelichting op zijn brief. Samen met rider Yorick waren wij daarbij aanwezig. Yorick: “We voeren al maandenlang actie en hebben ook gestaakt. Ik ben blij dat bedrijven als Deliveroo, die misbruik maken van de situatie, nu weer kunnen worden aangepakt. Jonge riders strijden voor iets dat ons eigenlijk allemaal aangaat, de toekomst van werk.” De politiek is nu ook aan zet om bedrijven als Deliveroo aan te pakken. Dit verhaal wordt nog vervolgd en wij houden jullie op de hoogte!

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties