U bent hier

Met een bus vol Deliveroo-bezorgers staken in Brussel

Het besluit van Deliveroo om alleen nog maar met zzp’ ers te werken, raakt niet alleen de maaltijdbezorgers in Nederland, maar ook de bezorgers in andere landen. En we weten als geen ander: samen sta je toch altijd sterker! Daarom rijden wij morgen met een bus vol maaltijdbezorgers naar Brussel, om de Belgische maaltijdbezorgers te steunen.

Staking in Brussel


In Brussel wordt al een week gestaakt. De boze Deliveroo bezorgers hebben zich aangesloten bij de vakbond Collectif des coursier-e-s Belgique. Voorheen werkte Deliveroo in België met uitzendbureau Smart. Daar zijn ze mee gestopt en nu moeten de riders net als in Nederland zelfstandigen worden.

De Belgische riders verzetten zich tegen het zzp-model dat Deliveroo haar bezorgers verplicht oplegt. Alle arbeidscontracten van maaltijdbezorgers worden na 1 februari niet meer verlengd. De bezorgers mogen voor Deliveroo blijven fietsen, maar dan alleen als schijnzelfstandige.

Krachten bundelen


Frederique Zebeda, bestuurder FNV Jong:  “We hebben allemaal te maken met dezelfde werkgever en dezelfde problematiek, daarom moeten we in deze strijd de krachten bundelen.” Er worden zaterdag in Brussel ook riders (bezorgers) uit Duitsland, Frankrijk en Italië verwacht.

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties