U bent hier

Maaltijdbezorgers Deliveroo staken in Haarlem: 'We zijn het zat!'

Na verschillende overleggen, het voorultimatum en uiteindelijke ultimatum kunnen we niet anders. Vandaag staken we samen met medewerkers van Deliveroo op de Grote Markt in Haarlem. We protesteren tegen het zzp-model dat Deliveroo de bezorgers verplicht oplegt.

Grote risico’s

Het zzp-model brengt voor de vele jonge bezorgers veel risico’s met zich mee. Zoals een boete van de belastingdienst, omdat ze als schijnzelfstandige werken. Ook brengt het veel rompslomp met zich mee. Thomas van Drielen werkt in Haarlem voor Deliveroo en staakt mee: 'Mijn eigen administratie regelen, mijn eigen verzekeringen afsluiten... Ik wil al die rompslomp niet. Ik wil gewoon maaltijden bezorgen. Maar wanneer mijn contract afloopt kan dit alleen nog maar als schijnzelfstandige en daarom blijf ik actie voeren totdat Deliveroo een keer naar ons gaat luisteren.' Als Deliveroo na deze eerste staking in Haarlem van de Riders Union FNV geen gehoor geeft aan de eisen van de FNV, zal de vakbond overgaan tot hardere acties en stakingen.

#Riderssupport

Tussen 17.00 en 20.00 uur zijn we samen met de bezorgers te vinden op de Grote Markt in Haarlem. De hele dag door zullen zij geen maaltijden bezorgen. “Natuurlijk erg vervelend voor hongerige consumenten, maar de situatie is onhoudbaar voor de maaltijdbezorgers. Op de Grote Markt bakken we zelf oliebollen, dus mochten mensen trek hebben dan zijn ze van harte welkom om bij ons langs te komen. Ook hebben we de hashtag #riderssupport die iedereen op social media kan gebruiken om hun steun te betuigen”, aldus bestuurder FNV Jong, Frederique Zebeda

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties