U bent hier

Albert Heijn laat medewerkers stikken

Persbericht

Albert Heijn laat de eigen supermarktmedewerkers stikken. Vanmiddag, vrijdag 20 juli, voerden tientallen supermarktmedewerkers, samen met FNV Jong, voor het hoofdkantoor van Ahold (moedermaatschappij van Albert Heijn) in Zaandam actie tegen onderbetaling. De 20-jarige Jesse Koops, bestuurslid bij FNV Jong, heeft geen begrip voor de Appie: ‘Dit kan echt niet. In de cao zijn afspraken gemaakt en de Appie zegt gewoon bekijk het maar. We lappen de regels aan onze laars. De medewerkers worden keihard genaaid, dit is oorlog!’

De supermarktmedewerkers voerden actie, omdat heel veel jongeren door hun supermarktbaas verkeerd zijn ingeschaald. Dit scheelt maandelijks heel veel geld, ongeveer €1,- per uur. Terwijl hier in de cao heldere afspraken over zijn gemaakt. Een medewerkers stapt in op schaal A, maar wanneer de functie veranderd, de medewerker voldoende is ingewerkt, de verantwoordelijkheden groeien of de medewerker een jaar in dienst is geweest, dan moet hij worden ingeschaald in schaal B. En dit gebeurt niet of nauwelijks.

Acties
Jesse vervolgt: ‘Reken maar dat er herrie komt! We laten het er absoluut niet bij zitten. Afspraak is afspraak. De Appie, maar ook de andere supermarkten gaan hier niet mee weg komen. Wat we gaan doen, houden we nog even geheim, maar de supermarktmedewerkers uit heel Nederland gaan, samen met FNV Jong, van zich laten horen!

FNV Jong roept supermarktmedewerkers op om hun verhaal over onderbetaling met de vakbond te delen

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties