U bent hier

28 april Workers’ Memorial Day – herdenk je mee?

Ieder jaar sterven er in Nederland 4.100 werknemers als gevolg van een arbeidsongeval of beroepsziekte. Wereldwijd gaat het jaarlijks zelfs om 2,3 miljoen mensen. Op 28 april, Workers’ Memorial Day, herdenkt FNV op meerdere locaties in het land de werknemers die wereldwijd zijn omgekomen als gevolg van hun werk. Met deze jaarlijkse herdenkingen wil de FNV, samen met vakbonden over de hele wereld, deze grote groep slachtoffers onder de aandacht brengen en wijzen op de noodzaak van veilige en gezonde werkomstandigheden.

 

Arbo en jongeren

Jongeren zijn al jaren vaker slachtoffer van onveiligheid op het werk dan andere leeftijdsgroepen. Met name op het gebied van veiligheid en werkdruk gaat het voor jongeren vaker mis dan hun oudere collega’s. FNV Jong wil dat jongeren ook gewoon veilig en gezond kunnen werken, door goed ingewerkt te worden, een gezonde werkdruk met realistische targets te hebben, en natuurlijk de juiste beschermende kleding als jouw beroep dat vereist. Jongeren verdienen net als iedereen een werkplek met goede werkomstandigheden.

 

Kom ook naar de herdenking!

Op 28 april organiseren FNV en de Stichting Arbeidsongevallen gezamenlijk op meerdere plekken in het land een bijeenkomst om de slachtoffers van werk te herdenken. Wij roepen alle jongeren op om ook naar deze herdenkingen te komen, om samen de slachtoffers van werk te herdenken en op te komen voor alle jongeren in Nederland die ook gewoon een veilige en gezonde baan verdienen.

                                                                                                                                               

De herdenkingen vinden op 28 april op de volgende locaties plaats:

 

Het Centraal Vakbondshuis (Facet) in Utrecht

Deze herdenking vindt om 12:00 uur plaats en zal ongeveer 15 minuten duren, met een kranslegging, toespraken van het dagelijks bestuur en de Stichting Arbeidsongevallen, en een moment stilte. Het Facet is voor de herdenking geopend en aanwezigen krijgen een lunch aangeboden.

 

Edo Fimmen-monument in Rotterdam

Om 17:30 bij het Edo Fimmen-monument in Rotterdam.

 

Regiokantoor FNV in Amsterdam

Om 13:00 bij het regiokantoor van FNV in Amsterdam.

 

Lokaal Vakbondshuis Hengelo

Om 12:00 bij het lokale vakbondshuis in Hengelo.

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties