U bent hier

Stagemisbruik is niet OK!

De laatste tijd is er veel te doen over werkervaringsplekken en stagemisbruik. Zit jij voor een habbekrats of misschien zelfs onbetaald werk te doen op een werkervaringsplek terwijl het gewoon om een reguliere arbeidsplek gaat?

Vaak kun je, ook met een diploma op zak, alleen werk vinden op een werkervaringsplek of ‘stage na je studie’. Voor het opdoen van de nodige werkervaring onder goede begeleiding kan zo’n werkervaringsplek best nuttig zijn. Helaas is de keerzijde dat afgestudeerde jongeren door bedrijven als spotgoedkope arbeidskrachten ingezet worden onder het mom van een stage of werkervaringsplek.

FNV Jong vindt dat je als starter op de arbeidsmarkt recht hebt op een arbeidsovereenkomst en op een minimumloon. Juist nu de economie weer in de lift zit en de banenmarkt aantrekt. Wij willen dat er een einde komt aan de uitbuiting van afgestudeerde jongeren! 

Wat kun jij zelf doen? Doe melding via het Meldpunt Stagemisbruik en/of meld je aan als lid van FNV Jong. Samen staan we sterker! 

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties