U bent hier

Pssst.... Verdien jij eigenlijk wel genoeg?

Het gaat steeds beter met de economie. De Europese Centrale Bank blijft dit roepen en ook de winstcijfers van bedrijven liegen er niet om. McDonalds bijvoorbeeld… €13.000,- winst per medewerker. Ben jij er al met je salaris op vooruit gegaan? Hoog tijd om daar eens over te praten!  

Verdien jij wel genoeg?

Wij krijgen vaak de vraag: ‘Is mijn salaris eigenlijk voldoende voor mijn functie?’. Een terecht vraag, want je werkt tenslotte voor je salaris. Om te bepalen of je salaris bij jouw functie past, wordt er onder andere gekeken naar de branche waarin je werkt en de bijbehorende cao. Ben jij óók benieuwd of je wel genoeg verdient?

Laat je functie waarderen!

Wil jij weten of je elke maand wel genoeg op jouw bankrekening bijgeschreven krijgt? Als lid van FNV Jong kun je gebruik maken van de dienst ‘functiewaardering’. We kijken naar het takenpakket en jouw cao. Op basis daarvan geven wij aan hoeveel je minimaal hoort te verdienen. Wil jij je functie ook laten waarderen? Neem dan contact met ons op via 088 - 368  0 368.

Ben je nog geen lid van FNV Jong? Word dan lid en laar óók jouw salaris checken. En als je jonger bent dan 23 jaar, is het eerste jaar lidmaatschap helemaal gratis!

Hét moment om salarisverhoging te vragen

Stel: je hebt je functie laten waarderen en je bent erachter gekomen dat je meer kunt én mag verdienen. Dan kun je daarover in gesprek met je werkgever. Timing is dan wel écht alles. Hoe gaat het financieel met het bedrijf? Is er zojuist een nieuwe, grote klant binnengehaald? Dit zijn allemaal factoren waar je naar kunt kijken om het juiste moment te bepalen. Een goed moment is vaak het functionerings- of beoordelingsgesprek. Dan praat je met je leidinggevende over jouw functioneren en kun je makkelijk de brug maken naar het salaris dat daarbij hoort.

Nú voor leden: Training ‘Onderhandelen’

We kunnen ons voorstellen dat je je goed wilt voorbereiden voordat je met je werkgever in gesprek gaat. Als lid van FNV Jong kun je gebruik maken van onze trainingen, waaronder de training ‘Onderhandelen’. Tijdens deze training leer je onderhandelprocessen herkennen en je zelfvertrouwen te vergroten. Ook oefen je met verschillende onderhandelstrategieën. Dus… Salarisverhoging, kom maar op!

Meer informatie of aanmelden? Check: https://www.fnvwerkt.nl/loopbaanadvies/trainingsaanbod/