U bent hier

Doe mee met de PensioenLab Academie!

Ok, je bent jong, dus waarom zouden pensioenen jou boeien? Dat zie je later wel, toch? Of toch beter van niet? Want je betaalt nu waarschijnlijk al pensioenpremie, maar het zijn vrijwel alleen ouderen die over jouw pensioengeld beslissen. Is jouw inleg over 30 of 40 jaar nog wel genoeg waard? Dat kan anders: door zelf aan het roer te zitten!

Plaats voor 50 nieuwe jongeren

FNV Jong, CNV Jongeren en VCP Young Professionals willen meer jongeren in de pensioenbesturen. Slechts 2% van alle pensioenfondsbestuurders is jonger dan 35 jaar. Daarom roepen wij jongeren tussen de 18 en 35 jaar op zich aan te melden voor de PensioenLab Academie. Hier word je in een half jaar klaargestoomd om actief de stem van de jongeren te vertegenwoordigen in pensioenbesturen. De Academie startte deze week met de werving voor 50 nieuwe jongeren.

Meepraten en beslissen over pensioen

Marjelle Boorsma van FNV Jong is voorzitter van Stichting PensioenLab: ‘Het is belangrijk voor de solidariteit dat ook jongeren meepraten en beslissen over pensioen en de invulling van ons toekomstige pensioenstelsel. Nog te vaak wordt deze discussie gedomineerd door de ouderen van nu, terwijl hun belangen met betrekking tot pensioen heel anders kunnen zijn dan die van de jongeren.’

Opleiding

Nieuw aan de PensioenLab Academie is dat het PensioenLab niet alleen de jongeren werft, maar ook de opleiding voor zijn rekening neemt. Pensioenfondsen zijn enthousiast en hebben hiervoor geld beschikbaar gesteld. Ellen te Paske-Lievestro, projectleider van de PensioenLab Academie: ‘Voorheen was de kweekvijver vrijblijvend, waarna de jongeren naar pensioenfondsbesturen gingen en daar werden opgeleid. Met de PensioenLab Academie geven we de jongeren de tools om zelf aan de slag te gaan.’

Al 100 jongeren klaargestoomd

Sinds de start van het PensioenLab 5 jaar geleden zijn 100 jongeren klaargestoomd met in totaal 24 masterclasses. Zij willen en kunnen (op termijn) actief zijn binnen het verantwoordingsorgaan, bestuur of toezicht van een fonds. Nu zitten er door inspanningen van het PensioenLab 26 jongeren in verantwoordingsorganen, zijn er 14 bestuurders en 10 aspirant-bestuurders actief en zijn er 20 stageplekken gerealiseerd.

Aanmelden

Jongeren tussen de 18 en 35 jaar kunnen zich aanmelden door hun motivatie en CV te mailen naar academie@pensioenlab.nl

Meer informatie?

Bekijk de flyer: pensioenlab_academie_flyer.pdf

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties