U bent hier

6 redenen om te studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland, hoe ideaal klinkt dat! Je hebt hier altijd over gedroomd, maar nu is het tijd om de plannen waar te maken. Een behoorlijk grote stap, maar ook een mooie ervaring. Twijfels? Wij hebben 6 redenen om te studeren in het buitenland op een rij gezet.                                                                                                                                  

1. Goed voor je cv!

Studeren in het buitenland biedt je de kans om vakken te volgen die je in Nederland niet hebt. Je hebt in het buitenland gestudeerd en dat betekent dat je zelfstandig bent en veel geleerd hebt. Je maakt opdrachten vanuit internationale context en je kijkt met een andere blik naar jouw vakgebied. Het staat dus goed op je cv!

2. Hello, Hola, Bonjour!

Het maakt niet uit waar je gaat studeren, je gaat een andere taal praten dan Nederlands. Je leert een taal het beste in een land waar het gesproken wordt. Studeren in Spanje wilt niet zeggen dat je na een half jaar vloeiend de taal kan spreken. Begrijpen gaat wel veel beter.  Eén ding is zeker: je kan je Engels goed bijspijkeren want dat wordt overal gesproken.

3. Netwerken

Door het leggen van nieuwe contacten breid je je netwerk uit. Wie weet heb je daar nu of later iets aan. Het is handig en leuk om met elkaar mee te denken. Als jij mee denkt met een ander en wat tips kan geven, zal hij of zij dit ook voor jou doen.

4. Je leert jezelf goed kennen

Studeren in het buitenland is erg spannend. Je bent in een nieuwe omgeving en moet veel regelen. Ook ontwikkel je je sociale en culturele vaardigheden tijdens je verblijf in het buitenland. Je leert jezelf beter kennen. Je komt sterker en wijzer terug omdat je soms met problemen geconfronteerd wordt en dat zelf moet oplossen.

5. Dit is je kans

Je hebt er nu tijd voor. Straks heb je een vaste baan, een huis en misschien wel kinderen. Het is dan heel lastig om een half jaar weg te blijven. Nu kan dat wel, dus gebruik die kans!

6. Deze ervaring vergeet je nooit!

Studeren in het buitenland is een unieke ervaring. Je bent niet alleen met je studie bezig, maar je leert  ook veel van andere studenten, nieuwe culturen, een nieuwe taal en je maakt nieuwe vrienden. In het weekend maak je kennis met de leukste clubs en bars en feest je erop los. Je hebt een onvergetelijke tijd en zult er geen spijt van krijgen!

 

Kan jij nog wel wat hulp gebruiken op het gebied van studie, stage, werk en inkomen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je verder. 

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties