U bent hier

Update Jeugdwerkloosheid

Vandaag zijn er nieuwe jeugdwerkloosheidcijfers bekend gemaakt. De jeugdwerkloosheid in Nederland is met een half procent afgenomen. Dit lijkt misschien op goed nieuws, maar wat is nou een half procent. Daarnaast is er een ander meer verontrustend probleem namelijk de allochtone werkloosheid, deze is namelijk enorm hoog en daarom reden tot zorg.

De jeugdwerkloosheid onder allochtone jongeren stijgt veel harder dan reguliere werkloosheid.  Onder deze groep ligt de werkloosheid 3 keer zo hoog als bij autochtone jongeren en zelfs op 4 keer de algemene werkloosheid. We lopen richting de 40% niet-westerse allochtone jongeren die geen baan kan vinden. Het begint hier bijna op Griekenland te lijken. Oftewel de allochtone jongeren zitten in zwaar vaar water en er dient echt meer voor deze groep gedaan te worden.

Op ons initiatief is er een bijzonder -traject gelanceerd om deze problemen in kaart te brengen en aan te pakken. Dit zal uitmonden in de lancering van het Link2Work project begin december. Een mentorproject dat jongeren van verschillende culturen zal helpen de stap naar de arbeidsmarkt te verkleinen. Het mentorproject draait om mentoring van (niet-westerse allochtone) jongeren onderling en mensen met ervaring op de arbeidsmarkt. Deze mentoren zullen bijvoorbeeld bijdragen  aan vaardigheden versterken, ondersteunen bij het maken van de juiste studiekeuze en helpen het netwerk uit te breiden.

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties