U bent hier

Stagiaires voelen zich gediscrimineerd

Een stage vinden is al moeilijk genoeg voor veel studenten. Nu blijkt uit onderzoek van Stagemotor.nl dat discriminatie steeds meer voorkomt bij stagiaires. Maar liefst 19% van de studenten voelt zich gediscrimineerd.

Na maandenlang zoeken, 50 sollicitatiebrieven en 10 telefoontjes later mag je eindelijk op gesprek komen. Vervolgens krijg je te horen dat je niet bent aangenomen omdat je te klein bent, een andere culturele achtergrond hebt of een meisje bent. Dit is discriminatie, een groot begrip dat op verschillende manieren ervaren kan worden. Je wordt gediscrimineerd er onderscheid wordt gemaakt op basis van je achtergrond of een specifiek kenmerk van jou.

Studenten die hebben meegedaan aan het onderzoek van stagemotor.nl  geven aan dat het vinden van een stageplek moeizaam gaat. Een student begint gemiddeld 2 à 3 maanden van te voren met zoeken naar een stage. Uiteindelijk is 12% van de studenten te laat met het vinden van een stageplek. Studievertraging is dan ook vaak een gevolg van het niet kunnen vinden van een stageplek.

Wil je alle resultaten van het onderzoek bekijken? Kijk dan op de website van stagemotor.nl!

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties