U bent hier

Back to school!

Heb jij ook zo’n last van stress en spanning voor je eerste schooldag? Want het is weer zover: de scholen gaan weer beginnen en dat betekent dat de tijd van chillen en relaxen nu toch echt voorbij is. Misschien begin je net met een studie, of misschien ben je al een tijd keihard op weg. Maar hier zijn een paar handige tips voor je studievoorbereiding.

Een goede voorbereiding is zoals zo vaak het halve werk, zo ook bij studeren. Waarschijnlijk moet je nog behoorlijk wat aankopen doen om echt goed voorbereid te zijn. De volgende producten zijn echte ‘musthaves’ om een succesvol student te worden:

• Agenda
De agenda is natuurlijk iets waarmee we allemaal al gewerkt hebben en ook dit jaar is dit handige boekje je planning en gids in de vaak onduidelijke studiewereld.
• Studieboeken
Zorg dat je studieboeken op tijd binnen zijn zo voorkom je problemen met je leraar tijdens de les.
• Collegeblokken en pennen
Bij het volgen van colleges en presentaties is het  een aanrader om zoveel mogelijk op te schrijven omdat je deze stof ook weleens terug zou kunnen zien op een toets.

Deze spullen spreken misschien voor vele voor zich maar door de spanningen en vele nieuwe indrukken, kunnen deze kleine dingen nog wel eens vergeten worden. Deze dingen zijn tegenwoordig vaak digitaal te regelen! Voor meer informatie over de studievoorbereiding en voor handige tips, kijk dan op de nieuwe blog van Marnix van 18ennu.nl .

 

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties