U bent hier

Startersbeurs groot succes!

De startersbeurs, een initiatief van FNV Jong, CNV Jongeren en Ton Wilthagen, is het belangrijkste instrument waarmee gemeentes de jeugdwerkloosheid gaan aanpakken. Voorzitter Dennis Wiersma: ‘’We zijn blij dat gemeentes de aanpak van de jeugdwerkloosheid met de startersbeurs serieus lijken op te pakken.”

Wat is een startersbeurs?
Met de startersbeurs zoeken jongeren zelf een bedrijf waar zij voor maximaal een half jaar op niveau aan de slag kunnen voor een vergoeding van 100 euro per maand. De gemeente vult deze vergoeding tot  500 euro aan. 

Succesvol in heel Nederland!
In de afgelopen maanden stelden Tilburg, Rotterdam, Lelystad, Den Bosch en Goirle al een startersbeurs in. Onder andere Dordrecht, Arnhem en Leiden hebben plannen om de beurs ook in te voeren. CNV Jongeren voorzitter IJmert Muilwijk: “Gemeenten hebben door dat jeugdwerkloosheid zich niet vanzelf oplost. De startersbeurs neemt de belangrijkste drempels weg waardoor jongeren geen baan krijgen: gebrek aan netwerk en werkervaring”

Uit een onderzoek van EenVandaag bleek al op 5 oktober dat meer dan tweederde van de jongeren voor de invoering van de startersbeurs is. Dennis Wiersma hoopt dan ook dat nog meer steden de beurs gaan invoeren: “De startersbeurs kent een vliegende start. Hopelijk volgen vele gemeentes het goede voorbeeld van Tilburg, Rotterdam en Lelystad.”


Wil je meer weten over de startersbeurs? Stuur dan een mailtje naar info@fnvjong.nl . Of neem contact op met je eigen gemeente om te kijken of zij deze al hebben ingevoerd.

 

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties