U bent hier

Masterclasses

Kennis is macht en vaardigheden zorgen er voor dat kennis vertaald wordt naar de praktijk.
Speciaal voor organisaties, instellingen, ouders en jongeren verzorgt FNV Jong unieke masterclasses. Dit met als doel te infomeren, motiveren en enthousiasmeren.

Wil je als belangenbehartiger, organisatie of opleidingsinstituut, ouders/verzorgers handvatten aanreiken voor bepaalde gebeurtenissen in het leven van jongeren? FNV Jong biedt verschillende masterclasses aan! Ook kunnen er masterclasses met andere onderwerpen op maat worden gemaakt.

Ben je docent? Wij bieden gratis gastlessen aan op mbo, hbo, wo en middelbare scholen.

Masterclass 'Bijna volwassen: what to do?'

Een nieuwe levensfase breekt aan. Er mag zelfstandig een auto worden bestuurd, de zorgverzekering moet betaald worden en het leven als tiener krijgt veel verantwoordelijkheid. Bijna 18 betekent dat er veel nieuwe zaken geregeld moeten worden. Een zorgverzekering, studiefinanciering, belastingtoeslagen: het zijn slechts enkele voorbeelden. Ook voor ouders gaat er veel veranderen. De kinderbijslag stopt, maar de financiële verantwoordelijk blijft.

>> Meer informatie?

Masterclass 'Make skills work!'

Het vinden van een baan of stage, maar dan net even anders! Solliciteren is spannend, maar kan ook leuk zijn. Daarnaast is solliciteren erg leerzaam omdat je jezelf als het ware moet verkopen. Dit is best lastig en sommige sollicitatieprocedures zijn erg pittig en hebben diverse rondes.

Voordat je überhaupt op gesprek mag, moet je natuurlijk eerst door de papieren selectie heen komen. Met behulp van je netwerk is de kans veel groter dat je een baan vindt, dan wanneer je lukraak solliciteert op alles wat los en vast zit. Iedereen heeft een netwerk. Je familie, vrienden, klasgenoten, sportverengingen: ze zijn allemaal onderdeel van jouw netwerk. Maar wat als zij jou niet direct aan een baan of stage kunnen helpen? In dat geval moet je ervoor zorgen dat je netwerk uitbreidt!

>> Meer informatie?

Naast bovengenoemde masterclasses, bieden wij ook de volgende onderwerpen aan:

Masterclass 'Wat mag en moet op de arbeidsmarkt?!'

Dit is onze meest populaire lesmodule. Alles over de inhoud van het contract, flexible contracten, hoeveel uren mag ik werken, wat is zwartwerk en hoe ziet een goed (stage)contract eruit? Het goed informeren van jongeren helpt problemen op de werkvloer voorkomen.

Masterclass 'Brief, cv en sollicitatiegesprek'

Het schrijven van een sollicitatiebrief, opstellen van een goed cv en voorbereiding op een sollicitatiegesprek, dat komt allemaal voor in deze lesmodule. Allerlei handige tips om de kansen op een baan zo groot mogelijk te maken. Daarnaast wordt er geoefend op het sollicitatiegesprek in de vorm van een rollenspel.

Masterclass 'Alles over geld'

Veel jongeren hebben schulden. Op verzoek van docenten heeft FVN Jong samen met het Nibud een module ontwikkeld met alles over geld. We behandelen het verschil tussen bruto en netto, de loonstrook en leggen uit waarom je eigenlijk belasting betaalt. Op een stapsgewijze manier leren we jongeren zo alles over inkomen en uitgaven, sparen en lenen. Ook leren alle studenten tijdens de les hoe ze zelf een kasboekje kunnen bijhouden.

>> Masterclass aanvragen

Kosten

De kosten voor een masterclass zijn afhankelijk van de aanvraag. De masterclass duurt 1,5 uur en wordt gegeven op locatie. De reiskosten zijn bij de prijs inbegrepen. Wij zijn flexibel in onze aanpak, dus maatwerk is ook mogelijk.

Vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@fnvjong.nl of 020-5816 377.

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties