U bent hier

Even voorstellen

Het bestuur van FNV Jong bestaat uit drie bestuursleden. Het bestuur wordt voortdurend ondersteund door een jong team van medewerkers en enkele stagiairs. Op deze pagina kom je alles over het bestuur te weten!

Harm Bult - bestuurslid

Mijn naam is Harm Bult, ik ben 26 en ben op dit moment starter op de arbeidsmarkt. Ik ben nu op zoek naar werk naast FNV Jong.

Voordat ik bij FNV Jong kwam heb ik me hard gemaakt voor allerlei emancipatievraagstukken. Die vind ik dus ook heel belangrijk. Zo heb ik me ingezet bij de campagne 'Vader Zoekt Verlof' vanuit DWARS, de jongeren van GroenLinks, om te zorgen voor een ruimer vaderschapsverlof. Te vaak zie je namelijk dat vrouwen minder kansen krijgen omdat zij het risico op zwangerschap dragen, terwijl vaders te weinig worden betrokken bij de opvoeding. Een vaderschapsverlof kan hierin dingen veranderen.

Ook heb ik me bezig gehouden met de verhalen rondom hoger en lager opgeleiden. Ik vind het heel schadelijk dat er gesproken wordt in zo'n splitsing. Ik vind juist dat we moeten kijken naar de kwaliteiten van iemand. Sommige mensen zijn meer praktisch ingesteld en andere meer theoretisch. Dat is allebei prima, maar dat lijkt vaak niet zo. Telkens hoor je dat je maar 'door moet leren' of dat je 'het beste uit jezelf moet halen'. Ik denk dat je vooral moet doen wat bij je past. Voor sommige mensen betekent dat dat je als vakman of -vrouw aan de slag gaat, voor andere dat je in de boeken duikt.

Ik hoop bij FNV Jong veel te leren over de rol van de vakbond in de samenleving en hoe we ervoor kunnen zorgen dat het jongerengeluid nog beter te horen is. Daarom zal ik me bezig houden met het MBO en BOL/BBL. Met mijn politieke ervaring zal ik me ook bezig houden met contact met Den Haag.

Bastiaan Meijer - bestuurslid

Hoi! Mijn naam is Bastiaan Meijer, ik ben 19 jaar en ik woon in Den Haag. Ik studeer international public management aan de Haagse Hogeschool. Ik ben nu bijna twee jaar actief voor de vakbond, eerst bij Young & United en nu bij FNV Jong. Ik focus me in het bestuur op werkervaringsplekken, jeugdwerkeloosheid en de internationale banden die FNV Jong heeft.

FNV Jong kan ongelooflijk veel betekenen voor jongeren die starten op de arbeidsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan het verschaffen van informatie over contracten en juridische hulp, maar ook aan het gevecht tegen de werkervaringsplekken. FNV Jong heeft hier écht een topic van gemaakt, dat ondertussen tot in de Tweede Kamer bekend is. Deze invloed was wat mij aantrok bij FNV Jong, je kan echt iets betekenen voor de duizenden jongeren in Nederland. Jongeren hebben het op dit moment het zwaarst op de arbeidsmarkt, en ik zie het als onze opdracht als bestuur om daar deze twee jaar keihard tegen te vechten.

Dat kan het bestuur natuurlijk niet alleen, en daarom zou ik jou graag vragen om met ons mee te doen. Kom je iets tegen waarvan je het gevoel hebt dat het tegen je rechten in gaat? Neem contact met ons op, en word lid! Ik ben altijd te bereiken via: bastiaan.meijer@fnvjong.nl

Lotte van der Horst - bestuurslid

 

 

 

 

 

 

Vraag maar raak!

Heb jij een vraag aan het bestuur? Stel je vraag dan hieronder!

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties