U bent hier

Advies aan de overheid

FNV Jong vindt het belangrijk om jongeren een stem te geven in Den Haag. Daarom hebben wij een plek in de Sociaal Economische Raad (SER) veroverd. In de SER werken deskundigen zoals juristen en economen, werkgevers en werknemers samen om onze regering te adviseren op het gebied van werk en inkomen. Door advies te geven in de SER zorgen wij dat jongeren niet worden vergeten.

Er kan volgens FNV Jong nog veel verbeterd worden in het sociaal beleid van de overheid (zie ook speerpunten ). Zo is er nog steeds een groot tekort aan goede stageplekken en banen voor studenten en pas afgestudeerden. Daarnaast is het voor jongeren vaak moeilijk om een vast contract te krijgen en een huis te kopen door de flexwet. Toch hebben we ook al aardig wat bereikt in de SER.

Wat heeft FNV Jong tot nu toe bereikt in de SER?

In het verleden (2007) hebben wij samengewerkt aan een advies aan de regering over mogelijke oplossingen om allochtone jongeren gelijke kansen te geven op de arbeidsmarkt als autochtone jongeren: Niet de Afkomst maar de Toekomst’. Ook heeft de regering in 2009 door het FNV Jong Actieplan Jeugdwerkloosheid 250 miljoen euro vrijgesteld om jongeren door de crisis te helpen en meer banen en leerwerkplekken te creëren.

Op dit moment zijn wij bezig met een ander advies aan de regering. Hierin vragen wij de regering om in de toekomst rekening te houden met de jongeren en wat zij nodig hebben op de arbeidsmarkt.

 Nieuwsbrief:

Wil jij op de hoogte gehouden worden over FNV Jong? Meld je dan hier aan en ontvang de nieuwsbrief in je mailbox!

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties