U bent hier

Vacature bestuur FNV Jong

Ben jij dé belangenbehartiger voor jongeren op de arbeidsmarkt? En kun jij voor de noodzakelijke vernieuwing en verjonging binnen de vakbeweging zorgen?  Heb je duidelijk uitgesproken visie en kun je jongeren bereiken met jouw verhaal? Dan zijn wij op zoek naar jou!

FNV Jong is op zoek naar nieuwe bestuursleden om het bestaand bestuur aan te vullen. Het bestuur werkt samen met een enthousiast team van jonge medewerkers en probeert de positie van jongeren op het gebied van werk & inkomen te verbeteren. Het bestuur van FNV Jong heeft een zittingstermijn van 2 jaar en je besteedt ongeveer 1 dag per week aan hun werkzaamheden voor FNV Jong.

Wat doet FNV Jong?

FNV Jong is dé belangenbehartiger voor jongeren die hun eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt. Dit doen we door jongeren individueel te helpen met vragen over werk & inkomen, maar ook door de belangen van jongeren landelijk te behartigen. Wij vertegenwoordigen jongeren binnen de vakbond, in de media en in de politiek. Ook voeren we campagnes op jongerenthema’s zoals de campagne van Young & United. Belangrijke thema’s zijn het jeugdloon, onderwijs, 0-urencontracten en jeugdwerkloosheid. We verbinden jongeren met elkaar om actie te voeren en zo met elkaar een sterke vuist te maken.

Wie zoeken we?

Als bestuurslid ben je sociaal vaardig, vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en durf je op onbekenden af te stappen. Je bent verantwoordelijk en representatief. Je vindt het leuk om met jongeren in gesprek te gaan over hun zorgen en probeert hen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Je weet wat er speelt onder je leeftijdsgenoten. Je hebt een hart voor de positie van jonge werkenden en bent gedreven om hun positie te verbeteren. Als bestuurslid van FNV Jong ben je een teamspeler, die graag wil leren en gevoel heeft voor strategie en tact. Je bent niet bang om het voortouw te nemen en vindt het leuk om dingen te organiseren of op te zetten.

Wat bieden wij jou?

- Je doet bestuurservaring op bij de meest invloedrijke jongerenorganisatie van Nederland.
- Werken in een jong, energiek en dynamisch team.
- De kans om de stem van jongeren te zijn binnen de grootste vakbond van Nederland.
- Mogelijkheden om je netwerk te vergroten.
- Onkostenvergoeding en een eventuele mogelijkheid voor een vrijwilligersvergoeding (afhankelijk van jouw persoonlijke situatie).

Ben jij toe aan een dynamische organisatie die je uitdaagt het beste uit jezelf te halen? Stuur jouw motivatie en cv naar Bastiaan.meijer@fnvjong.nl.