U bent hier

Lidmaatschap

Het FNV Jong lidmaatschap is er voor al jouw vragen over werk en inkomen, advies bij problemen op je werk en hulp bij belastingen. Wij loodsen jou door je eerste stappen op de arbeidsmarkt. Daarnaast heb je recht op gratis loopbaanbegeleiding en cv- en contractchecks. Wij informeren jou zo goed mogelijk over wat jij belangrijk vindt en natuurlijk staan wij altijd klaar voor jou. Ideaal voor iedereen die een bijbaan heeft, stage loopt of aan het begin van zijn loopbaan staat.

Ben je jonger dan 23 jaar?
Dan is het eerste jaar lidmaatschap helemaal GRATIS!


Daarna ben je al lid vanaf €2,08 per maand. Bekijk de contributietarieven die voor jou gelden.


En er is meer: met jouw lidmaatschap steun je de standpunten van FNV Jong. We richten ons op onderwerpen zoals jeugdloon, jeugdwerkloosheid, stagevergoeding en betere stages. Daarom is het ontzettend belangrijk dat je mee doet. Samen, met alle jongeren bereiken we meer.

Waar wacht je nog op? Word lid van FNV Jong!

Plaats reactie

Reacties

Fabiola

Ik had me dus een tijdje geleden aangemeld voor de gratis hulp bij het aangeven van mijn belastingaangifte. Nou vroeg ik mij af hoe dat nou in ze werking gaat aangezien het al bijna 1 mei is en nog niets vernomen heb...?

FNV Jong

Hey Fabiola,

Volgens mij heb je inmiddels al een e-mailtje van ons ontvangen.

Surf anders nog even snel naar https://fnv.nl/belasting/. Daar kun je een afspraak maken met onze medewerkers. Het is inmiddels dan wel 3 mei, maar wie weet ben je nog op tijd. Niet veel mensen weten dan je nu ook nog snel aangifte kan doen ;-).

Roos

Al een paar maanden geleden heb ik aangeven dat ik niet meer lid wil zijn van jullie maar nog steeds sturen jullie rekeningen... hoe kan ik dit opzeggen?

FNV Jong

Hey Roos,

Om je lidmaatschap op te zeggen kun je een mailtje sturen naar leden@fnvjong.nl.

Jeffrey

2,5 week geleden heb ik mij aangemeld voor FVN jong maar nog steeds geen bericht gehad over mijn lidmaatschapsnummer hoe zit dit? Had eigenlijk nu wel zo'n beetje verwacht dat ik alles binnen had gekregen.

FNV Jong

Hey Jeffrey,

Je aanmelding is in behandeling genomen. Je hoort spoedig van ons!

Stephanie Diesman

Hallo ik wil graag een afspraak maken bij jullie wand heb een aantal vragen over mijn inkomen en wil graag dat jullie belasting aangifte voor me gedaan worden wand ik vind dit heel moeilijk, ik woon zelf in emmeloord en heb geen vervoer om ergens heen te gaan wand ben niet heel mobiel. Kunt u mij een mailtje doen voor contact ik ben zelf dinsdag en woensdag vrij dat zijn m'n vaste vrije dagen vriendelijke groeten stephanie

FNV Jong

Hey Stephanie,

Er zal per mail contact met je opgenomen worden.

Mick

Hoi!
Ik ben laatst 16 geworden en heb geen salarisverhoging gekregen. Mag dat eigenlijk wel?

Mick

FNV Jong

Hey Mick,
Of jij een salarisverhoging moet krijgen of niet ligt aan wat jouw huidige loon is.

Is dit boven het minimumloon voor een 16-jarige? Dan hoeft je werkgever jou geen salarisverhoging te geven.

Is dit onder het minimumloon voor een 16-jarige? Dan moet jouw werkgever jouw salaris in ieder geval aanpassen aan het jeugdminimumloon.

Ashvini

Hallo,

In 2014 ben ik lid geworden en ik denk dat ik vorig jaar mijn lidmaatschap heb opgezegd. Is het mogelijk om vanaf vandaag weer lid te worden?

FNV Jong

Hoi Ashvini,

Je kunt je op elk gewenst moment weer aanmelden!

Groetjes FNV Jong

Ashna

Hallo FNV,

Ik wil graag mijn lidmaatschap opzeggen. Ik ben bijna door mijn gratis lidmaatschap heen. En ik heb het niet nodig aangezien ik niet werk.

Kunt u mijn vertellen hoe ik dat moet doen.

FNV Jong

Hey Ashna,

Stuur even een berichtje naar leden@fnvjong.nl.

Dan zorgen we ervoor dat jouw opzegging wordt verwerkt.

Prettig weekend nog!

Rae

Hallo FNV. Ik ben lid, maar ik heb een vraag. Ik werk bij MCD Supermarkten, dat valt onder boon beheer groep. Ik kan echter nergens vinden of wij bij een cao zijn aangesloten. Hoe kom ik hier achter?

Met vriendelijke groet,

Rae

FNV Jong

Hey Rae,

Waarschijnlijk val je onder de VGL-cao.

Misschien is het een idee om jouw arbeidsovereenkomst te scannen/fotograferen en te e-mailen naar leden@fnvjong.nl.

Dan kunnen wij even voor jou kijken waar je recht op hebt.

Kimberley

Beste FNV,

ik wil mijn lidmaatschap opzeggen. Ik ben bijna door het jaar heen (de gratis lidmaatschap). Maar aangezien er bij mijn bedrijf geen CAo bestaat, wil ik het opzeggen.

Ik heb vorige keer een brief verzonden met mijn opzegging. Helaas ben ik vorige week toch gebeld, dus ik denk dat het niet goed is doorgekomen.
Kunnen jullie dit nakijken aub?

Alvast bedankt,
Kimberley

FNV Jong

Beste Kimberly,

Waarschijnlijk kun je het beste contact opnemen met het FNV, niet FNV ‘Jong’. Zij hadden namelijk een actie waarbij je een heel jaar lang gratis lidmaatschap kreeg.

Wij denken daarom ook dat je lid bent van FNV, niet FNV Jong.

Lotte

Beste FNV,
Ik loop het hele jaar stage, 32 uur per week en ontvang geen stagevergoeding. Omdat ik in de middag en de avond stage loop moet ik ook zelf voor mijn avondmaaltijd zorgen. Onkosten worden ook niet vergoed. Kortom ik moet flink toeleggen op mijn stage. Kan dit zomaar en zouden jullie hierin iets kunnen betekenen?
Groetjes,
Julia

FNV Jong

Beste Lotte,

Vervelend dat je helemaal geen vergoeding ontvang. De stagevergoeding is eigenlijk niet wettelijk geregeld. Wellicht heb je het geluk dat je cao van jouw stageorganisatie een stagevergoeding verplicht. Lees die daarom ook goed door en vraag ook even of jouw schoolmentor daar toevallig bekend mee is.

In het geval dat blijkt dat jij wel recht hebt op een stagevergoeding, is het fijn om een steunende mentor te hebben.

khadija

Ik heb een contract van een jaar tot 21 februari 2017 bij een schoonmaak bedrijf maar ik vind het niet meer leuk kan ik ontslag nemen ik hoop dat ik snel wat hoor

FNV Jong

Hi Khadija,

Of je zelfstandig op eigen initiatief ontslag kun nemen, hangt af van wat in jouw contract is afgesproken.

Is er een proeftijd opgenomen en is die nog geldig? Dan kun je nu direct jouw arbeidsovereenkomst opzeggen. Zo niet, dan moet er een tussentijdso pzegbeding zijn opgenomen. In het geval dat je gebruik maakt van een tussentijds opzegbeding, zal je waarschijnlijk een maand lang door moeten werken. Dat wordt de opzegtermijn genoemd.

Bjorn

Tuurlijk kan je ontslag nemen hou wel rekening mee met een maand opzegtermijn. Dus als je al maandag je ontslag neemt dan ben je over een maand klaar dus 4 april.

Succes!

Bjorn

Tuurlijk kan je ontslag nemen hou wel rekening mee met een maand opzegtermijn. Dus als je al maandag je ontslag neemt dan ben je over een maand klaar dus 4 april.

Succes!

hans

ik moest voor school een vraag invullen van hoe oud je moest zijn voor een vakbond en de vragen moesten we via deze site opzoeken toen had ik het antwoord gebruikt van fnv jong op de vraag maar die is fout en moet hem nu verbeteren maar er is toch geen beter antwoord dan dat??

FNV Jong

Hoi Hans,
Wij kijken niet zozeer naar leeftijd, maar naar levensfase. Wanneer je nog op school zit en een bijbaan hebt of je bent net klaar met school en op zoek naar een echte fulltime baan, dan val je in onze doelgroep. Echter als je je lidmaatschap zelf wilt betalen moet je wel 16 jaar oud zijn.

Louise

Graag wil ik mijn lidmaatschap van FNV Jong opzeggen. Kunt u mij vertellen hoe ik dat kan doen? Alvast bedankt.

Groeten
Louise

FNV Jong

Hoi Louise,

Je kan een mail naar leden@fnvjong.nl sturen met je lidmaatschapsnummer en je volledige naam.

lennie

hallo! Ik ben lid bij fnv jong. waar kan ik mij ergens inloggen om mijn gegevens te bekijken?
alvast bedankt!

Naomi

Hoe oud mag je maximaal zijn? Ik ben namelijk 21, heb een baan en ga niet meer naar school en wil graag lid worden.

Naomi

Of kan ik dan beter lid worden van de gewone FNV?

FNV Jong

Hoi Naomi,

Wij hanteren niet echt een bepaalde leeftijdsgrens, wij denken meer in levensfases. Wanneer je de eerste stappen op de arbeidsmarkt zet, zijn wij een passende vakbond voor jou! Dit kunnen de eerste stappen op de arbeidsmarkt zijn wanneer je bijvoorbeeld een bijbaantje hebt, maar ook wanneer je je eerste echte fulltime hebt! Ik denk dat jij heel goed lid zou kunnen worden van FNV Jong!

ilonka.anouska

is dit ook voor folders en een krantenwijk?

ilonka.anouska

Is dit ook voor folders en een krantenwijk?

Linde

Zit er een max qua leeftijd aan vast? Ik ben namelijk 23 jaar, nog student en heb een bijbaan.

FNV Jong

Hoi Linde,

Met jouw leeftijd pas jij nog prima in de doelgroep van FNV Jong !

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties