U bent hier

Pensioenen? WTF!

Pensioenen?! Hoe zit dat nou?

Pensioen is je spaarpot voor later, maar hoe dat nou precies in elkaar zit is voor de meeste jongeren een beetje vaag. FNV Jong heeft speciaal om dat uit te leggen een filmpje gemaakt. Wil jij weten hoe het nou zit met die pensioenen, neem dan even 3 minuten de tijd om het filmpje hierboven te bekijken.

Het klinkt misschien allemaal als een ver van je bed show, maar veranderingen in pensioenwereld kunnen best grote effecten hebben voor jou. Zo is een tijdje geleden een wet ingevoerd waardoor je ineens minder pensioen kan opbouwen. FNV Jong heeft zich stevig verzet tegen die wet omdat jongeren daar uiteindelijk veel geld door mislopen. Wil je weten hoeveel jij misloopt, check dan eens onze site: www.pensioengatcalculator.nl.

Vind je het interessant of wil je nog meer weten? Lees het verhaal dat wij aan de politiek vertellen om te zorgen dat jij later ook kan rekenen op een goed pensioen. 

PensioenLab

Wil jij investeren in je financiële kennis, je netwerk flink uitbreiden én je stempel drukken op het huidige pensioenstelsel? Dan is dit je kans! Slechts 2% van alle pensioenbestuurders in Nederland is jonger is dan 35 jaar. CNV Jongeren, FNV Jong en VCP YOUNG PROFESSIONALS hebben daarom iets unieks bedacht: het PensioenLab. Dit lab bestaat uit ongeveer 50 jongeren die nadenken over allerlei aspecten die met pensioen te maken hebben zoals diversiteit, communicatie vanuit de pensioenfondsen, solidariteit en nog veel meer thema's. Meer info? Check www.pensioenlab.nl.
 

Plaats reactie

Reacties

Moniek Dijkstra

Beste FNV,

Is het verplicht om stagiaires aan te melden voor pensioen?

Frank

Duidelijke uitleg! Bedankt!

Theo

Ik heb een pensioen van de PMT. Onlangs ontmoette ik een oud collega en die zei mij dat mijn pensioen wel heel laag is. Wie kan ik daar om advies vragen?

FNV Jong

Beste Theo,

Indien je twijfels hebt over de hoogte van jouw pension raad ik je aan om contact op te nemen met FNV Metaal.

Eventueel kunt u op www.mijnpensioenoverzicht.nl kijken of uw pensioengegevens reeds digitaal beschikbaar gesteld zijn.

Nedjim

Beste,

Ik heb een contract aangeboden gekregen van 6 maanden op basis van minimumloon. Hierover moet ik pensioenpremie betalen, kan ik dit stopzetten?

Gr

FNV Jong

Hoi Nedjim,

In sommige gevallen is het mogelijk om afstand te doen van het betalen van pensioenpremie. Het komt voor dat hierover bepalingen zijn opgenomen in je arbeidsovereenkomst of in een cao. Je zou kunnen kijken of er een cao op jou van toepassing is of je zou het na kunnen vragen bij afdeling personeelszaken.

FNV Jong

Hoi Kevin,

Goed om te horen!

kevindijkstra16jaar

ik vind het een goed duidelijk filmpje ben ik blij mee

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties