U bent hier

Pensioenen? WTF!

Pensioenen?! Hoe zit dat nou?

Pensioen is je spaarpot voor later, maar hoe dat nou precies in elkaar zit is voor de meeste jongeren een beetje vaag. FNV Jong heeft speciaal om dat uit te leggen een filmpje gemaakt. Wil jij weten hoe het nou zit met die pensioenen, neem dan even 3 minuten de tijd om het filmpje hierboven te bekijken.

Het klinkt misschien allemaal als een ver van je bed show, maar veranderingen in pensioenwereld kunnen best grote effecten hebben voor jou. Zo is een tijdje geleden een wet ingevoerd waardoor je ineens minder pensioen kan opbouwen. FNV Jong heeft zich stevig verzet tegen die wet omdat jongeren daar uiteindelijk veel geld door mislopen. Wil je weten hoeveel jij misloopt, check dan eens onze site: www.pensioengatcalculator.nl.

Vind je het interessant of wil je nog meer weten? Lees het verhaal dat wij aan de politiek vertellen om te zorgen dat jij later ook kan rekenen op een goed pensioen. 

PensioenLab

Wil jij investeren in je financiële kennis, je netwerk flink uitbreiden én je stempel drukken op het huidige pensioenstelsel? Dan is dit je kans! Slechts 2% van alle pensioenbestuurders in Nederland is jonger is dan 35 jaar. CNV Jongeren, FNV Jong en VCP YOUNG PROFESSIONALS hebben daarom iets unieks bedacht: het PensioenLab. Dit lab bestaat uit ongeveer 50 jongeren die nadenken over allerlei aspecten die met pensioen te maken hebben zoals diversiteit, communicatie vanuit de pensioenfondsen, solidariteit en nog veel meer thema's. Meer info? Check www.pensioenlab.nl.
 

Agenda

18 okt '18
Informatiebijeenkomst Masterclass 'Challenge the Future'
Centraal Vakbonds Huis, Hertogswetering 159 Utrecht
Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties