U bent hier

Loonstrookje

Je werkgever is verplicht je een loonstrook te geven. Dit kan elke maand zijn, maar dat hoeft niet. Als je loon ten opzichte van de vorige maand niet verandert, dan hoeft je werkgever je geen nieuwe loonstrook te geven. Wel kun je hier natuurlijk gewoon om vragen. Bewaar je loonstrookjes goed. Je hebt ze namelijk nodig wanneer je geld wilt terugvragen bij de belastingdienst of als je huurtoeslag wilt aanvragen.

Wat staat er op je loonstrookje?

  • je naam en BSN (BurgerServiceNummer: staat op je paspoort of ID-kaart)
  • gegevens van de werkgever
  • het afgesproken aantal uren dat je werkt
  • het brutoloon  -je salaris zonder aftrek van belasting en sociale verzekeringen
  • het geld dat op je loon is ingehouden aan belasting en sociale verzekeringen: WW, WIA, ZW en Zorgverzekeringswet*
  • de termijn waarover je salaris krijgt (week, maand etc.)
  • je tariefgroep voor de belasting – des te meer je verdient, des te groter deel van je loon sta je af aan de belastingdienst
  • extra vergoedingen zoals reiskosten
  • nettoloon – staat helemaal onderaan je loonstrookje

* Werkloosheidswet (WW), wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA), Ziektewet (ZW)

Ontvang jij geen loonstroken? Dan kan het zijn dat je zwart werkt.


FNV Jong tip:

Bewaar je loonstrookjes altijd goed! Deze heb je nodig om geld terug te vragen bij de Belastingdienst.

Word lid en dan kan je altijd je loonstrookje laten checken door ons!

Voor leden
Heb je een vraag? Mail dan naar leden@fnvjong.nl of bel 085 4015764!

Plaats reactie

Reacties

Weng

Ik zie mijn werkgever en ww uitkering allebei loonheffing korting van mijn aftrekken klopt dat.

FNV Jong

Hoi Weng,

Het is de bedoeling dat je een keuze maakt. Of de uitkering, of het loon. In de meeste gevallen is het verstandig om de korting toe te laten passen op de grootste inkomstenbron, zodat je zoveel mogelijk geld overhoudt.

Probeer dit dus zo snel mogelijk recht te zetten. Het zou zonde zijn als je volgend jaar veel belastinggeld moet terugbetalen.

Nick

Beste lezer,
ik heb een nul-uurcontract en ik betaal WGA-premie. Ik krijg echter niet uitbetaald als ik mij ziekmeld. Hoe zit dit?
Gr. Nick

FNV Jong

Hey Nick,

Ester zit met haar antwoord behoorlijk in de buurt, maar het klopt niet helemaal. Veel mensen denken inderdaad namelijk dat je enkel betaald krijgt voor de uren die je daadwerkelijk hebt gewerkt. In de meeste gevallen kun je echter ook nog aanspraak maken op de uren die je ingeroosterd stond.

Als je daar langer dan zes maanden werkt (soms al na drie maanden), kun je meestal ook nog aanspraak maken op doorbetaling van het gemiddelde aantal uren dat je werkt. Je hoeft dan niet minimaal 20 uur te werken.

Ester

hallo nick,
een nul uren contract houd in dat je alleen betaald krijgt wanneer je werkt, en je salaris krijgt over het aantal uren dat je gewerkt hebt.
wanneer je ziek bent, houd dat dus in dat je niet werkt en daarom geen geld krijgt. wanneer je een 20 uur tot meer contract hebt, is je werkgever verplicht je ook voor het aantal uren dat je bent aangenomen te betalen.
ik hoop dat ik je zo een beetje heb kunnen helpen?

Hiba

Hallo ik heb een vraagje over mijn salarisstrook.
In mij contract staat er dat mijn bruto per uur 15,43.
Op mijn salarisstrook staat er uurloon 13,70. Begrijp het nu niet moet er nou 15,43 op mijn salarisstrook staan of is dat het netto uurloon op mijn salarisstrook?

FNV Jong

Hey Hiba,

Zou inderdaad zomaar kunnen zijn dat jouw netto uurloon op de salarisstrook staat en jouw brutoloon op jouw contract.

Eigenlijk moet jouw loonstrook wat dat betreft wel duidelijk zijn. Op jouw loonstrook zou je ook moeten kunnen teruglezen hoeveel je bruto per uur verdient. Heb je dit al besproken op werk? Wie weet is er een logische verklaring voor.

Martin

Ik werk bij kruidvat en ben 17 jaar op mijn loonstrook staat bijvoorbeeld 40 euro alleen gaat dit er niet af maar komt dit bij mijn loon hoort dit? En zo niet moet ik dan alles terug betalen van een jaar me loonheffing staat aan

FNV Jong

Hey Martin,

Aangezien je (nog maar) 17 bent, zal er niet veel belasting van jouw loon af gaan. Het kan geen kwaad om dit even te dubbel checken bij jouw loonadministratie.

Frans

Hallo, Ik ben 22 jaar en ik ben al sinds 2013 in dienst bij een bedrijf. In het begin was het via stage/school toe 0 uren contracten gekregen en sinds 2 jaar heb ik een jaar contract gekregen. Nu is mijn vraag, op mijn loonstrook staat dat ik schaal B en 0 functiejaren heb maar zou dit niet anders moeten zijn?

FNV Jong

Hoi Frans,

Volgens ons klopt dat inderdaad niet. Heb je dit al besproken met jouw werkgever? Misschien is er een verklaring voor!

Jip

Ik ben 18 jaar en verdien €7,41 bruto per uren heb een o uren contract. Deze maand heb ik 1130,03 bruto salaris gekregen voor 152.50 uur en € 90,00 vakantie geld. In totaal dus €1220,043. Op mijn loonstrookje staat loonheffing zonder loonheffingskorting €445,67. Dit is er nog vanaf getrokken. Uiteindelijk hou ik maar €774,76 over. Klopt dit wel? Gaat er zoveel belasting vanaf? Wat moet ik doen als het niet klopt?

FNV Jong

Hey Jip,

Is dat jouw enige baan? Zo ja, dan zou ik vragen aan de loonadministratie of leidinggevende of ze de loonheffingskorting aan willen zetten, voor zover dat mgoelijk is met terugwerkende kracht. Dan kun je waarschijnlijk ook nog een teruggave krijgen van de belastingdienst, als je op tijd aangifte doet.

Lars

Ik word door mijn treinkosten er zelf minder van.
Klopt dat?
Het is geen km vergoeding namelijk.

FNV Jong

Hey Lars,

Het is even onduidelijk wat je daarmee bedoeld.

Bedoel je dat een vergoeding van OV-kosten minder oplevert dan een KM-vergoeding? Dat kan namelijk kloppen!

Kas

Ik ben dus 17jr en werk bij de Albert Heijn maar weet niet of ik belasting moet betalen en zo js hoeveel dat is en of ik dit terug kan vragen. In het jaar 2016 heb geen belasting betaald.

thom

waarschijnlijk betaal je wel wat belasting maar dat heb je zelf nog niet door omdat het nog maar heel minimun is maar als je 18 jaar oud bent dan betaal je meer belasting

Kas

Ik ben 17jr en werk bij de Albert Heijn als bijbaantje, ik heb nooit echt belasting betaald, misschien 30euro over de afgelopen 500euro loon. Maar nu moet ik opeens zo'n 40% afdragen. Weet iemand hoe dit komt?

Hans

Ik ben mijn loonstroken van 2014 kwijt. Is mijn werkgever verplicht deze nogmaals te verstrekken als ik er om vraag?

Hector

Beste lezer,

Op mijn loonstrookje staat dat ik in een schaal zit maar krijg het niet zit namelijk 300€ bruto eronder en dat is al bijna 5 jaar zo klopt dat ? Kan ik er iets aan doen om het wel te krijgen zoals het op de loonstrookje staat ?

FNV Jong

Hector, dat is een behoorlijk groot verschil zeg! Weet je zeker dat de schaal die op jouw loonstrookje staat de juiste schaal is?

Als je al die tijd onderbetaald krijgt, kun je dat zeker met terugwerkende kracht terugeisen. Verstandig is dat je eerst met zekerheid vaststelt dat dit daadwerkelijk ook zo is. Heb je de loonadministratie al hierover gesproken? Dat lijkt ons namelijk een goede eerste stap. Daarna kijken en denken we graag met jou mee in oplossingen.

Helena

Beste lezer,
Ik werk nu net een maand als hulpkracht bij de supermarkt.
Ik heb mijn eerste loon al wel ontvangen.
Nu heb ik voor de aanvraag van mijn kerstpakket mijn loonstrookje nodig, alleen heb ik die nog nooit ontvangen.
Wanneer hoor je een loonstrookje te ontvangen en krijg je die per post of overhandigt je werkgever je dat persoonlijk?

FNV Jong

Hoi Helena,

In jouw geval had je bij jouw eerste loon ook een loonstrook moeten ontvangen. De loonstrook kan per post, digitaal en persoonlijk overhandigd worden.

Ik stel voor dat je de loonadministratie vraagt of ze jou een uitdraai van je loonstrook op kunnen sturen.

Rodney

Hoe komen dubbele uren ( Zoals als je op zondag werkt ) op je loonstrook te staan. Worden ze als dubbele uren ( je werkt 2 uur maar er komt 4 uur op loonstrook ) of komt er gewoon 2 uur op maar extra geld?

FNV Jong

Beste Rodney,

Hoe je toeslag weergeven wordt op je loonstrook verschilt per geval. Vaak wordt de hoeveelheid gewerkte uren geregistreerd waarover je vervolgens een toeslag ontvangt.

Melvin

werk sinds drie maanden als beplatings monteur.
tot op heden heb ik nog steeds geen contract ontvangen.
wel heb ik al drie keer, om de vier weken salaris ontvangen.
nu heb ik wel uiteindelijk mijn loonspecificaties gehad. hierop staan lagere bedragen dan die ik heb overgemaakt gekregen. op mijn salarisspecificatie kan ik niets terug vinden over reisgeld? kan het zijn dat dit apart betaald wordt omdat er niets van vermeld staat? maar ik meer krijg dan het salaris op de loonstrook?

FNV Jong

Beste Melvin,

Het is inderdaad mogelijk dat het verschil in loon komt door een extra vergoeding zoals bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding. Om uit te zoeken wat de reden is voor het verschil kun je de salarisadministratie van je werkgever vragen om een uitleg over je loon.

Het is verstandig om afspraken over je dienstverband zo snel mogelijk schriftelijk vast te laten leggen.

Martijn

Hallo FNV,

Op mijn salarisspecificatie staat Commulatieven.Dit begrip begrijp ik niet. Er staat o.a.

Loondagen: 94,00
Loonuren: 589,00
Brutoloon: ..........
Overig bruto:.......
Heffingsloon:.........
WGA -vast:.......
WGA FLex:......
Loonheffing:...........
Arbeidskorting:............
Netto loon:.............

Kunt u mij uitleggen wat mijn loondagen inhouden?

Kan ik deze deze loondagen opnemen en daarmee toch nog betaald krijgen? Hoe zit dit precies. Er is niks erover te vinden op het internet zelf.

Met vriendelijke groet,

Martijn van Gestel

FNV Jong

Beste Martijn,

Onder het kopje ‘Cumulatieven’ wordt relevante data met betrekking tot je loon opgeteld weergeven. Je hebt in totaal 589 loonuren gedraaid, verspreid over 94 loondagen.

Carolien

ik snap totaal niet wat nu verlof bw en verlof we inhoudt.

Hoe kun ik nu weten hoeveel uur of dagen verlof ik heb ?

FNV Jong

Hi Carolien,

Heb je het al aan jouw manager gevraagd?

Met verlof BW wordt waarschijnlijk bedoeld de BovenWettelijke vakantiedagen.

Met verlof WE wordt bedoeld de WEttelijke vakantiedagen.

Echter, het verschilt een beetje van bedrijf tot bedrijf hoe elementen van het loon wordne aangeduid. Ik stel voor dat je een keertje contact opneemt met jouw manager of salarisadministratie.

Christian

Beste lezer,

Ik heb gisteren te horen gekregen dat ik op mijn werk als productiemedewerker vakantie-uren heb opgebouwd, hierbij moet ik even benadrukken dat het niet om vakantiegeld van 8% gaat. Dit werk heb ik gevonden vanuit een uitzendbureau. Het ging om totaal 52 uur die ik over 2 weken kan uitbetalen.

Hierbij is mijn vraag of ik dit ook opbouw als ik met een min-max contract bij een Expert heb gewerkt. Dit volgens de CAO elektronische detailhandel. Hier heb ik dan ook wekelijks voor 32 uur gewerkt een half jaar lang.

Alvast bedankt voor de moeite.

FNV Jong

Hoi Christian,

Ik begrijp je vraag niet helemaal, maar je bouwt altijd vakantiedagen op. Zeker als dit in de cao is afgesproken!

Groetjes FNV Jong

Ruth

Hoi!
Ik verdien bruto 8,02 per uur (uitzendkracht bij horecabureau voor studenten), en in een bepaalde maand heb ik 226,52 euro verdiend. Op mijn loonstrookje stond echter maar 189,21 euro.. Ik heb dus minder uitbetaald gekregen dan dat ik had verdiend. Dit is elke maand het geval. Ik heb mijn loonheffingskorting aan staan. Moet ik dit aangeven of weet u hoe dit komt? Alvast bedankt!

FNV Jong

Beste Ruth,

Zou jij jouw situatie iets meer kunnen toelichten? Waar staat dat je € 226,52 hebt verdiend, op jouw loonstrook?

Kain

Ik werk als Kok en heb sinds 2013 dat ik bij dit restaurant werk nooit vakantiegeld gekregen en ook nooit een loonstrook of jaaropgave. Dus heb ik er zelf maar naar gevraagd en nu staat er op mijn loonstrook bij:
Opbouwende vakantietoeslag €464
Mutatietoeslag €5801
Deeltijdsvakantie toeslag €518,97.

Betekent dit dat ik een all in-loon heb of moet ik dit vakantie geld gewoon moeten krijgen eind mei? Aangezien ik nooit vakantie geld heb gekregen of gezien bij deze werkgever.

Alvast bedankt!

FNV Jong

Als jouw vakantiegeld niet al maandelijks wordt uitbetaald, wordt waarschijnlijk inderdaad in mei of in juni overgemaakt.

Voor meer duidelijkheid over jouw loonstrook, kun je in eerste instantie het beste even met jouw werkgever in gesprek gaan.

David

Ik heb een vraag als ik mijn loonstrook krijg staat er bijvoorbeeld op dat ik ben uitbetaalt met 1600 maar op mijn bank staat bijvoorbeeld dat ze me maar 1300 hebben gestuurt en maanden lang gaat dat zo klopt dat wel?
En ook op mijn jaaropgave staat van 2015 35.000 maar ik verdien nooit zoveel dat kan toch niet ?

FNV Jong

Hoi David,

Ga goed na of het bedrag dat op jouw loonstrook vermeld staat ook het ‘nettoloon’ is. Tussen het kale brutoloon en het nettoloon zit namelijk vaak wel een aanmerkelijk verschil. Dat van jouw jaaropgave klinkt nogal apart, wellicht een idee om daarover met de Belastingdienst te bellen. De Belastingdienst heeft namelijk meer inzage over jouw financiële gegevens.

Jam

Ik heb een vraag over mijn loonstrook. Ik heb een voorschot gevraagd op mijn vakantiegeld (in dec en in dec betaald gekregen) en heb daarvoor € 1200 netto gekregen. Nou zie ik op mijn loonstrook dat het € 2161,66 bruto was en ik hier dus € 957,34 belasting over moet betalen.. Klopt dit wel??

FNV Jong

Hey Jam,

Ik weet niet zeker of ik jouw vraag goed begrijp, dus ik zal niet in al te veel details treden. Hoeveel aan belasting en premies wordt ingehouden op jouw salaris, verschilt per organisatie. Echter, ik moet wel zeggen dat opmerkelijk veel belasting is ingehouden op jouw loon. Misschien wordt er geen loonheffingskorting toegepast. Het beste kun je even aan jouw manager vragen hoe alles nou is geregeld.

Femke

Ik werk bij een hoveniersbedrijf 2.5 jaar met een 0 uren contract. Ik werk gewoon altijd 40u per week. Vanaf wanneer moet ik een vast contract krijgen? Ik heb na 2.5 jaar nog steeds geen vrije dagen en krijg geen vakantie geld. Wanneer heb ik daar wel recht op?

Mvg femke

FNV Jong

Hoi Femke,

Het eerstvolgende contract dat je aangeboden krijgt, zal een vast contract moeten zijn. Als jouw laatste arbeidsovereenkomst ná 1 juli 2015 is aangegaan, heb je nu al recht op een vaste dienstverlening.

Per jaar heb je recht op minimaal vier weken vakantie. Dat is vier keer het aantal uren dat je (gemiddeld) per week werkt. Verder heb je recht op minimaal 8 procent van je (bruto)jaarsalaris aan vakantiegeld.

Jop

Ik werk onder het cao van carrosserie, ik ben 18 jaar en heb een vmbo diploma. Op zaterdagen werk ik 8 uur, En in de vakanties 40/48 uur. Mijn uurloon is €4.48, is dit niet te weinig?

FNV Jong

Hoi Job,

Je verdient meer dan het wettelijk minimumjeugdloon, dit is dus toegestaan. Je kan wel met je werkgever in gesprek gaan over de kwestie, een goed gesprek kan soms een hoop betekenen.

Jordy

Ik heb deze zomer 5 maanden 40 uur per week gewerkt met een nul uren contract, verder had ik geen baantjes. Nou vraag ik mij af of ik aangifte kan doen bij de belasting. En of ik dan geld terug krijg of moet betalen. Ik verdiende zo'n 1600 pm. De loonheffing had ik btw ook op dit baantje.

FNV Jong

Beste Jordy,

Het is altijd verstandig om aangifte te doen, wie weet levert je dit nog een leuk bedrag op!

mohamed

beste,

ik heb een vraagje. Ik ben 16 jaar oud en doe een BBL opleiding. dat houd in dat ik 4 dagen per week werk en 1 dag per week naar school ga. ik verdien daar ongeveer 580euro netto per maand mee. maar ik wil ook graag werken bij een supermarkt in de weekend. dus mijn vraag is als ik ga werken in de supermarkt gaat er dan veel belasting van mijn loon af? zo ja hoeveel?

MVG

FNV Jong

Beste Mohamed,

Je kunt maar bij één baan je loonheffingskorting gebruiken. Heb je een tweede baantje, dan dien je daar loonheffing bij betalen. Dit is ongeveer 30% van je loon, deze belasting kan je terug vragen bij de belastingdienst met een T-biljet.

Mary-Ann

Beste mevrouw, meneer,
Mijn zoon van 16 jaar werkt in de horeca en werkt op vrijdag en zaterdag (sinds 1 maart 2015) van 18.00 uur tot sluit bij een restaurant. Gemiddeld zal dit neerkomen op 5-6 uur per dag (10 tot 12 uur in de week). Het komt voor dat mijn zoon moet beginnen om 13.00 uur. Tot hoe laat mag hij dan officieel werken en vanaf hoeveel uren per dag moet zijn werkgever overuren gaan betalen?
vr.gr. Mary-Ann

Pagina's

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties