U bent hier

Belastingaangifte

Als je een (bij)baantje hebt en er belasting en sociale verzekeringen op je loon worden ingehouden, kan het zijn dat je teveel aan belasting betaalt. Wist jij dat jongeren elk jaar zo'n 78 miljoen euro bij de Belastingdienst laten liggen? Dat komt neer op gemiddeld 250 euro per persoon! Je kunt je geld terugvragen bij de Belastingdienst. Dit doe je door het downloaden van een aangifteprogramma via de site van de Belastingdienst. Je kunt dan tot 5 jaar geleden geld terugvragen.

Wil je je belastinggeld graag terugvragen, maar vind je dit toch een beetje ingewikkeld? Word lid van FNV Jong en wij doen GRATIS belastingaangifte voor jou! Bekijk ook alle andere voordelen van een FNV Jong lidmaatschap!Zelf geld terugvragen

Ben je jonger dan 29 en heb je een vakantiebaan of tijdelijk(e) (bij)baan gehad?

Dan krijg je waarschijnlijk belasting terug. Jongeren betalen per jaar bijna 78 miljoen euro teveel belasting. Werkgevers houden namelijk belasting in op het loon. Maar als je onregelmatig werkt, of als je maar een gedeelte van het jaar werkt, betaal je soms wel honderden euro's belasting teveel.
Terugvragen dus!

1. Vraag een DigiD aan via www.digid.nl. Dit is je digitale handtekening en deze heb je nodig om de aangifte te versturen. Hiervoor heb het BSN en mobiele telefoonnummer nodig. Met de brief die je dan ontvangt bevestig je de DigiD. Als je de DigiD al eerder hebt aangevraagd, kun je deze code gebruiken.
 
2. Ga naar de app store en download de app 'Aangifte 2016' of ga naar Mijn Belastingdienst. Log in met de DigiD en vul de aangifte in met behulp van je jaaropgave(n). Controleer alle gegevens en vooral je bankrekeningnummer goed. Als deze niet klopt krijgt iemand anders jouw geld. Onderteken de aangifte met de DigiD. En dan maakt de Belastingdienst het geld vanzelf aan je over.

3. Je kan direct de belasting over de afgelopen 5 jaar terugvragen, als je toen ook hebt gewerkt. Dat gaat op dezelfde manier, alleen kies je op de website dan de aangifte van een ander jaar.

Tip 1:
Bewaar altijd je jaaropgaven, die je in januari krijgt. Mocht je die niet meer hebben, dan kun je ook je loonstrook van december, of de laatste loonstrook die je hebt gekregen van die baan gebruiken. Daar vind je ook het totaal verdiende loon en totaal betaalde belastingbedrag.

Tip 2:
Daarnaast kun je - als je naast je studie een bijbaantje hebt of stage loopt - van tevoren een formulier invullen. Dit kan met het formulier 'Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen (studenten- en scholierenregeling)'. In dit geval wordt er geen of weinig belasting ingehouden op je loon. Nadeel is dan wel dat je aan het einde van het jaar vaak geen belasting meer kunt terugvragen: dat extraatje heb je dan al ontvangen.

Vind je dit allemaal erg ingewikkeld?

Dan doen wij belastingaangifte voor jou! Dit is een van de vele voordelen van een FNV Jong lidmaatschap. Ben je nog geen lid van FNV Jong? Word dan nu lid en profiteer van de voordelen!

Ben je al lid en wil je gratis gebruik maken van de Belastingservice? Stuur dan een mailtje naar leden@fnvjong.nl

Meer over je belastingaangifte


 

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties