U bent hier

Gastlessen & Workshops

Rechten en plichten, solliciteren, belastingaangifte doen, cao's. Er komt heel wat op jonge werknemers af. De GRATIS gastlessen van de FNV zijn een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt voor je leerlingen. Wij geven gastlessen op scholen van alle niveaus, in het hele land. Met een team van jonge enthousiaste gastlesdocenten. De gastlessen zijn actueel, interactief en inspirerend. En de leerlingen/studenten? Die profiteren er meteen van, of zij nu stage lopen, een bijbaan hebben of al volledig aan het werk zijn.

Meer informatie en een GRATIS gastles boeken?
>> Ga naar Gastlessen FNV! 

 

Gastles FNV: Klaar voor het echte werk
Duur: 90 minuten
Dé interactieve basisles voor jongeren over het werk van de vakbond en je rechten en plichten als werknemer. Tevens onze populairste gastles. Alles over de inhoud van je contract en cao’s. Maar ook: hoeveel uren mag ik werken, wat is zwart werk en hoe werkt dat met een stage-contract? Het goed informeren van jongeren helpt problemen op de werkvloer voorkomen.

'Ik heb heel veel geleerd tijdens deze les. Ik ga nu meteen mijn eigen contract van mijn werk lezen, dat heb ik eigenlijk niet gedaan toen ik tekende.' - havoleerling, scholengemeenschap in Haarlem

 

Workshop: Solliciteren
Duur: 90 minuten
Hoe werkt solliciteren anno 2016? Waar vind je vacatures? Hoe solliciteer je daarop? Wat is netwerken? Na deze workshop weten de leerlingen hoe ze dit het beste kunnen aanpakken en zijn ze klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Uitermate geschikt ter voorbereiding op de stageperiode en/of het afstuderen.

'We hadden al verschillende recruiters gezien die dag, en die vertellen allemaal hetzelfde verhaaltje. Het college van de FNV kwam echt uit een andere hoek, zette mij echt aan het nadenken over wie ik nou eigenlijk ben en wat mijn toegevoegde waarde is voor een werkgever.' - student UvA - Amsterdam.

 

Workshop: Onderhandelen, Het cao-spel
Duur: 90 minuten
Hoe onderhandel je over je contract als je aangenomen bent voor een nieuwe baan? Dat is best eng als starter. Daarom zetten we jongeren aan de slag met het maken van een cao. Leerlingen/studenten leren zo samen onderhandelen; een onmisbare vaardigheid voor de toekomst.

'Onderhandelen is moeilijk man. Dit spel laat dat echt goed zien, heel leuk om te doen!' - havoleerling Midden NL Utrecht

 

Workshop: Veilig Werken
Duur: 60 of 90 minuten (in overleg)
Veilig werken is het gebruiken van veilig gereedschap, de juiste beschermingsmiddelen en natuurlijk je gezond verstand. Tijdens de gastles 'Veilig werken' vertellen wij de leerlingen waar precies de gevaren in hun werk liggen en hoe zij op een veilige en gezonde manier hun werk kunnen doen.

 

Workshop: Belastingen
Duur: 60 minuten
Veel jongeren weten niet dat ze geld terug kunnen krijgen of vinden belastingaangifte doen een ingewikkelde klus. De workshop Belastingen staat helemaal in het teken van de belastingaangifte. We leggen de leerlingen uit waarom het verstandig is om belastingaangifte te doen en hoe ze het zelf gemakkelijk online kunnen doen. Tijdens de workshop maken we gebruik van onze app 'De belastingassistent'. Voor de leerlingen die hun jaaropgave meenemen kan onze gastdocent direct een schatting maken van hun belastingteruggave.

Heb je nog vragen, of wil je meer informatie? Mail: info@gastlessenfnv.nl. Of vraag direct een gastles aan via onderstaande link.

Boek nu een GRATIS gastles!

 

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties