U bent hier

Gastlessen & gastcolleges

Ons vaste team van voorlichters geeft GRATIS voorlichtingen op scholen in heel Nederland, bedoeld om jongeren te helpen bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt. Er wordt uitleg gegeven over uiteenlopende onderwerpen waar je als jongere voor het eerst in je leven mee te maken gaat krijgen. Bijvoorbeeld het zoeken naar een baan, het eerste sollicitatiegesprek of moeilijkheden op het werk. Wij bieden:

  • Gastlessen mbo
  • Gastcolleges hbo en wo
  • Gastlessen middelbare school

Naast gastlessen geeft FNV Jong ook masterclasses, bedoeld voor organisaties. Dit kan een uitbreiding zijn op de onderwerpen van de gastlessen, of een heel ander onderwerp waar binnen een organisatie vraag naar is. 

Gastlessen mbo & voortgezet onderwijs


Wat mag en moet op de arbeidsmarkt?!
Dit is onze meest populaire lesmodule. Alles over de inhoud van het contract, flexibele contracten, hoeveel uren mag ik werken, wat is zwartwerk en hoe ziet een goed (stage)contract eruit? Het goed informeren van jongeren helpt problemen op de werkvloer voorkomen

 - duur: 1,5 uur, maximaal 25 studenten per groep

Brief, cv en sollicitatiegesprek
Het schrijven van een sollicitatiebrief, opstellen van een goed cv en voorbereiding op een sollicitatiegesprek, dat komt allemaal voor in deze lesmodule. Allerlei handige tips om de kansen op een baan zo groot mogelijk te maken. Daarnaast wordt er geoefend op het sollicitatiegesprek in de vorm van een rollenspel.

Let op: deze lesmodule vereist voorbereiding door de docent, door jongeren een cv en sollicitatiebrief op te laten stellen.

- duur: 1,5 uur, maximaal 25 studenten per groep

Maatwerk gastlessen

Wij bieden ook maatwerk gastlessen over actuele thema's. Denk bijvoorbeeld aan pensioenen, de participatiewet, studiefinanciering of het sociaal akkoord.

>> Gastles mbo of voortgezet onderwijs aanvragen


Gastlessen hbo en wo


Sollicitatiegesprek - overtuigend onderhandelen
Onderhandelen over het salaris vinden veel studenten nogal spannend, heel begrijpelijk! Daarom biedt FNV Jong een gastcollege aan die studenten de vaardigheid in het onderhandelen leert. De basics van het sollicitatiegesprek, STAR-methode, onderhandelingsstrategieën, uitgebreide tips en wetten komen aan bod. Ook leren we studenten zich BAZO op te stellen. Met onze case kunnen studenten aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen. Dit gastcollege duurt 2 uur.

Solliciteren - van netwerken tot indruk maken

Waarom heb jij deze studie gekozen? Maar verbazend weinig studenten kunnen ons een overtuigend antwoord geven. Terwijl de motivatie voor je beroepskeuze kraakhelder moet zijn tijdens een sollicitatiegesprek. Tijdens dit college behandelen we alle facetten, van het netwerken, hoe kan je jezelf verplaatsen in de schoenen van de werkgever  tot het uit kunnen leggen hoe JIJ een bijdrage kunt leveren aan het succes van het bedrijf. Dit gastcollege duurt 1,5 uur.

>> Gastcollege hbo of wo aanvragenVragen?
Neem contact met ons op via info@fnvjong.nl of bel 085 4015765.

Plaats reactie

Reacties

Nejma

Goededag,
Worden er ook nog gastlessen voor het voortgezet onderwijs verzorgd? Zo ja, dan zou ik graag de inhoud ervan willen vragen..

Groet,
Nejma Akrouni
docente economie/handel

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties