U bent hier

Cookiewetgeving

 

PRIVACY EN COOKIES OP FNVJONG.NL

De website www.fnvjong.nl wordt beheerd door de vereniging FNV Jong. Wij, FNV Jong, vinden de privacy van onze bezoekers erg belangrijk. Daarom leggen we je op deze pagina uit hoe we omgaan met de persoonsgegevens van onze websitebezoekers en welke cookies we gebruiken.

We kunnen ons privacy- en cookiebeleid in de toekomst wijzigen. We vragen je dan ook vriendelijk om deze pagina regelmatig te bekijken, zodat je op de hoogte blijft van eventuele aanpassingen. Ons privacy- en cookiebeleid is voor het laatst gewijzigd op 10 augustus 2015.

Ben je jonger dan 16 jaar? Dan mag je je persoonsgegevens alleen achterlaten nadat je ouders of wettelijke vertegenwoordiger daarvoor toestemming hebben gegeven.

Persoonsgegevens op fnvjong.nl

Via fnvjong.nl worden persoonsgegevens verwerkt. We gaan zorgvuldig om met de persoonsgegevens die je via deze site achterlaat en houden ons daarbij uiteraard aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

De verantwoordelijke persoon voor de verwerking van persoonsgegevens via deze website is:

FNV Jong                                    
Marius Bauerstraat 30                  
1062AR Amsterdam

Heb je vragen over je persoonsgegevens? Neem dan contact met ons op via bovenstaand adres of mail naar info@fnvjong.nl.

Voor welk doel verwerkt fnvjong.nl persoonsgegevens?

We verwerken via fnvjong.nl persoonsgegevens om:

  • ons ledenbestand uit te breiden;
  • persoonlijk antwoord te geven op de vragen die onze bezoekers ons via onze website stellen;
  • onze site goed te laten werken, te analyseren en te verbeteren;
  • je gerichte advertenties te kunnen laten zien op sociale media;
  • onze doelgroep te informeren over onze activiteiten en over relevante ontwikkelingen op gebied van werk, stage, studie en opleiding.

Welke gegevens verzamelen we en waarom?


Bezoekers van onze website
Bezoek je onze site? Dan registreren we bij elk bezoek een aantal (persoons)gegevens van je. Daarbij kun je denken aan je IP-adres, het tijdstip waarop je ons hebt bezocht, de onderdelen van de site die je hebt bekeken en gegevens die je browser standaard meestuurt, zoals het type browser dat je gebruikt en het schermformaat.

We gebruiken deze gegevens om onze website goed te laten werken en te verbeteren. Ook analyseren we met deze gegevens hoe mensen onze website gebruiken, zodat we onze site kunnen aanpassen aan de voorkeuren van onze gebruikers.

Cookies
We maken op fnvjong.nl gebruik van cookies. Een cookie is een tekstbestandje dat bij een bezoek van onze site met de pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door je browser op wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers (of die van derde partijen) teruggestuurd worden. Op die manier kunnen we informatie over onze bezoekers verzamelen, die we gebruiken voor de hierboven genoemde doelen. Soms gaat het daarbij om persoonsgegevens.

Naast echte cookies maken we op fnvjong.nl ook gebruik van daarmee vergelijkbare technieken die informatie (en soms ook persoonsgegevens) over onze bezoekers verzamelen aan de hand van de gegevens die je browser standaard meestuurt. Gemakshalve noemen we dat soort technieken in onze privacyverklaring eveneens “cookies”.

Op fnvjong.nl gebruiken wij de volgende cookies:

Technische cookies
We gebruiken technische cookies om Java en enkele andere onderdelen van onze website goed te laten functioneren.

Permanente cookies
Met permanente cookies kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal naar jouw voorkeuren worden ingesteld. Zo kunnen wij bijvoorbeeld zien dat je al eerder toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies. Permanente cookies worden opgeslagen op je harde schijf. Je kunt ze verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Met een sessiecookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je tijdens een bezoek hebt bekeken. Op die manier weten wij welke onderdelen van onze site het meest bezocht worden en kunnen we fnvjong.nl zoveel mogelijk aanpassen aan het surfgedrag van onze bezoekers. Sessiecookies worden automatisch van je computer verwijderd, zodra je je browser afsluit.

Cookies van Google
Onze website gebruikt cookies van Google. Allereerst gebruiken we cookies voor Google Analytics. Dit is een online dienst waarmee we informatie krijgen over hoe onze bezoekers onze site gebruiken, zodat we onze site kunnen blijven verbeteren.

Daarnaast gebruiken we cookies van Googles dienst DoubleClick. Met deze cookies houdt Google bij welke advertenties Google al aan je heeft laten zien en kunnen wij zien hoe je onze website gebruikt, nadat je er via een advertentie van Google op terecht bent gekomen.

Via deze cookies verzamelt Google informatie over je, zoals je IP-adres, locatie, surfgedrag en type apparatuur dat je gebruikt. Google bewaart deze informatie op servers in de Verenigde Staten van Amerika. Google kan deze informatie aan derden verstrekken als Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of als Google derde partijen inschakelt om deze informatie namens Google te verwerken.

Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van persoonsgegevens. Wij hebben zelf geen invloed op de manier waarop Google jouw persoonsgegevens verwerkt, beveiligt of aan derden verstrekt. Voor meer informatie over de manier waarop Google met jouw persoonsgegevens omgaat, zie de privacyverklaring van Google.

Tracking cookies – Facebook
Als je daar toestemming voor geeft, plaatst Facebook via fnvjong.nl tracking cookies op jouw apparatuur. Deze cookies gebruikt Facebook om bij te houden welke pagina’s je bezoekt uit haar netwerk en hoe je die websites vervolgen gebruikt. Zo bouwt Facebook een profiel op van jouw surfgedrag. Het profiel dient om advertenties af te stemmen op jouw surfgedrag, zodat je zo veel mogelijk voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Fnvjong.nl maakt gebruik van deze cookies, zodat wij je via social media advertenties van FNV Jong kunnen laten zien.

Facebook is de verantwoordelijke partij voor deze cookies en de informatie die daarmee wordt verzameld. Facebook zegt zich te aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. Wij hebben zelf geen invloed op de manier waarop Facebook jouw persoonsgegevens verwerkt of beveiligt. Voor meer informatie, zie de privacyverklaring van Facebook.

Tracking cookies - Optimizely.com
Als je daar toestemming voor geeft,  worden via onze website tracking cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Optimizely. Wij verzamelen met deze cookies informatie over hoe jij en andere bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze site kunnen optimaliseren. Optimizely verzamelt met deze cookies (persoons)gegevens over je (zoals je locatie, IP-adres en besturingssysteem) en volgt welke websites uit haar netwerk je nog meer bezoekt, zodat Optimizely kan bepalen bij welke doelgroepen deze websites het populairst zijn en hoe de verschillende bezoekers die sites gebruiken. 

Optimizely is de verantwoordelijke partij voor deze cookies en de informatie die daarmee verzameld wordt. Optimizely zegt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens. Wij hebben zelf geen invloed op de manier waarop Optimizely jouw persoonsgegevens verwerkt of beveiligd. Voor meer informatie, zie de privacyverklaring van Optimizely.

Cookies en ons marketingbureau
Het verwerken en analyseren van de informatie die wij verzamelen via cookies doen wij met behulp van ons marketingbureau, Ematters. Ematters geldt daarbij als bewerker in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens. Ematters voert het keurmerk “Privacy Waarborg” van brancheorganisatie DDMA. Een organisatie mag dit keurmerk alleen voeren als zij voldoet aan de eisen uit de Wet bescherming persoongegevens en de aanvullende branchevoorwaarden. Dit wordt met een jaarlijkste audit gecontroleerd. Voor meer informatie, zie de privacyverklaring van Ematters.

Cookies weigeren
Je kunt cookies altijd weigeren. Je kunt je webbrowser daarvoor zo instellen dat je alle cookies weigert, of alleen bepaalde cookies toelaat. Als je cookies weigert, is het wel mogelijk dat bepaalde diensten voor jou niet beschikbaar zijn.

Meer informatie over cookies
Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden met behulp van de Help-functie van jouw browser of op http://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/extra/cookies-verwijderen/.

Nieuwsbrief

Je kunt je op onze site aanmelden voor onze nieuwsbrief. Daarmee ontvang je handige tips en informatie over werk, geld en inkomen, bijvoorbeeld over geld terugkrijgen via je belastingaangifte of over stages. Ook houden we je op de hoogte van alles wat FNV Jong voor jou doet. Als je je aanmeldt, nemen we je e-mailadres op in onze mailinglist. We gebruiken je e-mailadres alleen voor het versturen van de nieuwsbrief en geven het nooit door aan derden. Elke nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Als je je afmeldt, verwijderen we je mailadres uit onze lijst.

Reacties op de site en e-mail

Op fnvjong.nl kun je op verschillende plekken reageren via een contactformulier. Daarvoor moet je je voornaam en je e-mailadres invullen. We plaatsen je voornaam samen met je reactie op onze site. Je e-mailadres gebruiken we alleen om een persoonlijke reactie te kunnen sturen. We bewaren je mailadres zolang als nodig is om je vraag te kunnen beantwoorden en de eventuele werkzaamheden die daar uit voortkomen af te handelen.

Stuur je ons een e-mail? Dan bewaren we de persoonsgegevens die je ons toestuurt zolang als nodig is om de mail te kunnen beantwoorden en de eventuele werkzaamheden die daar uit voortkomen af te handelen.

Beveiliging

Wij hebben onze administratie beveiligd tegen toegang door onbevoegden. Voor zover jouw persoonsgegevens in onze administratie zijn opgenomen, kunnen die alleen worden bekeken door onze medewerkers die jouw persoonsgegevens nodig hebben voor de hierboven omschreven doelen of door de bewerkers die we hebben ingeschakeld om de persoonsgegevens voor ons te verwerken.

Recht op inzage en correctie of verwijdering van jouw gegevens

Je hebt het recht om te vragen om inzage in je gegevens. Onder omstandigheden kun je ook vragen om correctie of verwijdering van jouw gegevens. Wil je van één van die rechten gebruik maken? Mail dan naar info@fnvjong.nl of stuur een brief naar:

FNV Jong
O.v.v. verzoek persoonsgegevens
Naritaweg 10
1043 BX Amsterdam          

Om misbruik te voorkomen kunnen wij je hierbij vragen om je te identificeren.

Agenda

30 aug '17
Meetup Jongeren FNV: Workshops-Borrel-Buffet
Hertogswetering 159, 3543 AS Utrecht
8 sep '17
Back to School BBQ!
Strand Oog in Al, Utrecht
Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties