U bent hier

Contact & Info

Kun je iets niet vinden op onze website? Of heb je nog persoonlijke vragen over werk en inkomen? Wil je graag advies of iets anders weten? Dan kan je ons bellen en mailen of een berichtje sturen via twitter en Facebook.

Adres         

Derkinderenstraat 2-8
1062 DB Amsterdam

Vragen?

  • Heb jij een vraag over werk, stages en inkomen? Neem contact op met FNV Jong via 088-3680225
  • Heb je vragen op het gebied van persvoorlichting, schoolvoorlichting of wil je zakelijk contact met FNV Jong? Tijdens kantooruren zijn wij bereikbaar op: 088-3680225
  • Vragen over je lidmaatschap, opzeggen of om gebruik te maken van de diensten van FNV Jong: leden@fnvjong.nl (vergeet niet je lidmaatschapsnummer te vermelden).
     
  • Vragen of uitnodigingen direct aan het bestuur gericht: bestuur@fnvjong.nl
  • Voor algemene vragen over FNV Jong kun je mailen naar info@fnvjong.nl

 

Op de hoogte blijven van FNV Jong?

Twitter
Facebook
Aanmelden voor de nieuwsbrief

 

 

Plaats reactie

Reacties

Bernard van Bakel

Beste lezer,
onlangs zag ik jullie voorzitter (ster) en haar voorganger (nu VVD-er) met elkaar in debat. Ik wil haar een groot compliment geven over de wijze waarop en de inhoud ervan. Ik zou even met haar willen telefoneren. Hoe kan ik haar bereiken. Ik ben vrijgesteld leider/bestuurder geweest van de KAJ in de 60-er jaren.
Graag reactie.
040-2428777

FNV Jong

Bernard,

Wat lief! Ze is onze voorzitster niet meer als gevolg van een bestuurswisseling. Ik zal jouw contactgegevens in ieder geval naar haar doorspelen. :)

Wilma

Dag,
Mijn dochter heeft stage gelopen bij een instelling, had ongveer 5 weken verlof opgebouwd. Tijdens deze periode werd haar een jaarcontract aangeboden, dit heeft ze geaccepteerd. Tijdens het gesprek hierover werd haar door de manager verteld dat ze haar opgebouwde uren tijdens de stage kwijt was omdat ze deze niet mee kon nemen naar haar werkcontract. Ze kon ze echter ook niet opnemen omdat ze nodig zou zijn op haar nieuwe werkplek binnen de instelling. Mijn vraag is nu, klopt dit? Mag men je opgebouwde uren gewoon laten vervallen?

FNV Jong

Beste Wilma,

Voor de zekerheid zouden wij haar oude contract nog even willen checken, maar in principe neem je verlofuren gewoon mee. We vinden de stelling van haar werkgever daarom ook vrij opmerkelijk. Het is natuurlijk fijn dat ze verder nodig is, maar graag checken wij of alles wel volgens de regeltjes gaat. Een werkgever is verplicht om de werknemer de gelegenheid te geven om iets met die uren te doen, op ze nou worden opgenomen of uitbetaald.

We vinden de stelling van haar werkgever daarom ook vrij opmerkelijk. Het is natuurlijk fijn dat ze verder nodig is, maar graag checken wij of alles wel volgens de regeltjes gaat.

carla

mijn dochter heeft haar contract opgezegd bij de action met in achtneming van 1 maand opzegtermijn.
nu heeft ze nog 31 verlofuren en is ze tegemoet gekomen om nog 2 weken te werken en de laatste 2 weken op te nemen ipv uit betalen.
nu zeggen ze dat ze voor die 2 weken zelf vervanging moet regelen.
is dat terecht bij zelf beeindigen van haar baan.
het staat nergens in de cao gemeld dat je vervanging moet zoeken bij het opnemen van verlofdagen.

FNV Jong

Hey Carla,

Het verschilt een beetje per bedrijf. In beginsel is het zo dat als een werknemer ruim (2 weken) van tevoren aangeeft verlof op te willen nemen, dit automatisch wordt goedgekeurd als de werkgever geen noodzakelijke reden heeft om dat af te wijzen. Dat geldt ook tijdens de opzegtermijn.

Het zou zomaar zo kunnen zijn dat bij jullie een afwijkend protocol geldt. Als daarin staat dat ze eerst zelf vervanging moet proberen te regelen, is uw dochter daar waarschijnlijk ook aan gebonden.

Misschien een idee om even met ons te bellen?

Joey

Hoi ik ben joey

Ik probeer het al zekker 3 á 4 maanden op te zeggen maar er wordt maar geen gehoor aan gegeven ik hoop dat ik snel reactie krijg.
Dankjewel!!

Danielle

Hallo,
Heb ik recht op reiskostenvergoeding als dit in mijn contract staat, ook al heb ik een studenten ov dus maak ik de kosten zelf niet?

Groet en alvast dank!

FNV Jong

Hey Danielle,

Dat is een interessant vraag. Officieel kan je op grond van jouw contract wel aanspraak maken op die vergoeding. Echter, redelijkheid krijgt in jouw situatie wel voorrang. Als jouw werkgever de reiskostenvergoeding wil matigen of enkel wil uitbetalen op het moment dat jouw studenten-ov vervalt, lijkt dat mij wel zo eerlijk.

Eefje

Beste FNV,

Ik ben 17 jaar en zou graag iets willen vragen over als je een ongeval krijgt op je stage. Ik doe namelijk een MBO 2 opleiding BOL dierenverzorging, en loop stage bij een paardenstal. Hier heb ik laatst een ongelukje gehad toen ik 2 paarden uit de paddocks ging halen. Het waren 2 merries. Ik had ze al vast met touwen aan hun halsters. Een van die paarden was hengstig, en die ging irritant doen waardoor de andere van slag raakte en op mijn achillespees en hak ging staan. Nu heb ik een beschadigde achillespees volgens de dokter en heeft hij me Ibuprofen(pijnstiller en ontstekingsremmer) met maagzuurremmers voorgeschreven, maar de verzekering vergoed die maagzuurremmers niet, en moeten we die dus nu zelf betalen.

Kan ik mijn school of stagebedrijf nu aansprakelijk stellen voor dit ongeval, en hun verzekering deze maagzuurremmers laten vergoeden, of zelfs een schadevergoeding eisen?

Ik hoor het graag.

Groetjes Eefje

carmen

Hoi ik ben 17 en volg een BBL opleiding voor detailhandel.
Inmiddels ben ik per whatsapp ontslagen, nadat ik mij had afgemeld om te werken wegens omstandigheden.

In de tijd dat ik daar werkte, kreeg ik om 1 uur in de nacht een app of ik die dag erna wilde werken, omdat de baas ziek was. Mijn collega's zijn alleen maar stagiaires of BBL-leerlingen. Verders is er dus geen begeleiding aanwezig. Mag dat?

Op de dag dat ik mij afmeldde kreeg ik gelijk te horen dat ik niet meer hoefde te komen en een maand later te horen dat ik mijn salaris voor de gewerkte dagen en mijn vakantiegeld niet meer kreeg, omdat hij door mijn afwezigheid niet open kon en daardoor kosten moest maken. Nu dreigt hij de kosten op mij te verhalen.

Tevens kreeg ik bij 8 uur werken een kwartier pauze. En bij 6 uur werken helemaal geen!

Wat kan ik doen om op zijn minst mijn salaris te krijgen?

Anoniem

Hoi,

Ik ben 16 jaar en werk in een restaurant in de bediening. Ik mag heel veel taken uitvoeren maar volgens mijn baas mag ik nog geen bier tappen omdat je daar 18+ voor moet zijn. Naar mijn weten is het 16+ om te mogen tappen en 18+ om te nuttigen, ook op het internet staat het zo hoewel veel site's er verouderd uitzien. Nu zul je zeggen wat voegt het nou toe om te mogen tappen of niet, ik vind het vervelend om telkens een ander te moeten vragen of diegene even een biertje voor mij kan tappen omdat ik het niet mag doen. Soms is het erg druk en is iedereen bezig maar heb ik toch iemand nodig die even kan tappen, ook met grote feesten word ik vaak niet ingezet omdat ik dan moet vragen naar iemand die kan tappen en daardoor dus een soort van blok aan het been wordt gecreëerd door mij. Wie heeft er hier gelijk en hoe breng ik het mijn bazen op een nette manier toch overtuigend over dat ik wel mag tappen mits ik gelijk heb? Jullie reactie terug laten zien is ook zo raar vind ik, om zo een medium in te ropen om advies net of ik ze niet vertrouw... Alvast bedankt!

FNV Jong

Heys,

Op zestienjarige leeftijd mag je als horecamedewerker in veel gevallen gewoon alcoholische dranken tappen.

Dit recht om te tappen ligt vastgelegd in de Drank- en Horecawet. Als je baas hier niet helemaal bekend mee is, kun je hem voorstellen om dit eens na te vragen bij de Koninklijke Horeca Nederland.

Madhu

Goedemiddag,

Ik loop stage in het buitenland en ik zit in mijn laatste jaar. Ik ben 4 dagen ziek geweest en helaas door omstandigheden niet meteen kunnen melden aan school. Mijn school wilt dat ik nu stop met stage en terugkom naar Nederland. Mijn stage wilt mij wel houden maar zich niet mengen met de beslissing van school. Ik probeer naar een oplossing te zoeken met school helaas willen zij niet meewerken. Kunnen zij dit zomaar doen?

FNV Jong

Hey Madhu,

Jouw schoolinstelling neemt hier een behoorlijk extreme stap door aan te geven dat ze willen dat je stopt en terugkomt. Heb jij je ziekteperiode wel netjes bij je stageplaats gemeld? Dan lijkt het mij dat jouw school zich terughoudender op zou moeten stellen.

Is het een mogelijkheid dat jouw stageplaats contact opneemt met je schoolinstelling? Dan kunnen zij wellicht een gevoel van vertrouwen overbrengen door bij de school te vertellen dat ze jou graag de stage af willen laten maken.

Dikkie

Ik zit in de zuivel CAO (0jr en schaal 4) en ga om de 4 weken naar therapie (dit neemt in totaal per keer 3u in beslag). Valt dit onder betaald verlof?

FNV Jong

Beste Dikkie,

Ik heb je cao er even bijgepakt. Helaas zijn er binnen de zuivelsector geen afspraken over buitengewoon verlof opgenomen in de cao.

In sommige gevallen is het toch mogelijk om betaald verlof te krijgen voor zulke bezoeken, echter hebben wij niet voldoende informatie om dit voor je vast te kunnen stellen.

Als je wilt dat we hier verder naar kijken is het een idee om hierover telefonisch contact met ons op te nemen.

bruce

Hallo fnv jong.

Ik ben 19 ik werk in de metaal.
Mijn baas verwacht van mij dat ik idere dag 2,5 uur heen en 2,5 uur tog rij dit alles onbetaalt mag dit.
Veder ik heb een 32 uurs contrakt maar het komt vaak voor dat ik 40 uur in de week werk mijn baas betaalt deze uure niet uit mag dit?

Gr B.B

FNV Jong

Hoi Bruce,

Je kunt het beste even de cao metaal checken. Hier staan afspraken in over wat wel en niet uitbetaald moet worden.

Groetjes FNV Jong

A.

Beste FNV Jong,

Ik werk als vulploegmedewerker bij de Dirk en heb een 2/12 urencontract. Ik werk standaard uren en dit zijn er minimaal 9 per week.
Mijn loon ligt vrij ver boven het minimumjeugdloon.
Sinds een paar maanden moet ik ook kassa bijdraaien, maar mijn loon is hetzelfde gebleven (afgezien van een algemene verhoging in mei geloof ik). Mijn werkgever heeft mij nooit gevraagd of ik dit wil, want ik kreeg een datum en tijd doorgestuurd voor wanneer ik kassa moest gaan leren. Mag dit zomaar? En is het normaal dat ik net zoveel betaald krijg als andere vakkenvullers terwijl ik de hele dag heen en weer moet rennen om ook kassa bij te draaien bij drukte en daardoor ook vulwerk moet laten liggen?

Groetjes,
A.

FNV Jong

Hoi A,

Je kunt het beste even kijken of hier iets in je contract over is afgesproken. Heb je hier hulp bij nodig raad ik je aan lid te worden van FNV Jong en ons te mailen.

Groetjes FNV Jong

S

Beste meneer/mevrouw,

Ik heb een vast contract bij Albert Heijn en ben toen ik ging studeren overgeplaatst naar een ander filiaal. Nu ben ik bijna klaar met studeren en verhuis ik weer terug naar mijn geboorteplaats, 1,5 uur reizen naar de Albert Heijn waar ik nu werk.
Is AH verplicht me reiskostenvergoeding te geven voor deze afstand, of moeten ze een overplaatsing regelen naar een filiaal in of dichtbij mijn geboorteplaats?

Mvg, S

FNV Jong

Hi S,

Ze zijn niet verplicht om jou een reiskostenvergoeding aan te bieden, maar als 'goed werkgever' moeten ze in ieder geval de inspanning leveren om mee te denken over een oplossing.

Werknemer

Beste Fnvjong,

Ik heb een vraagje. Ik heb sinds 2011 een vast contract voor onbepaalde tijd en met een 13-32 uren contract. Ik werk in een supermarkt, ik werk de afgelopen 4/5 jaar zeker boven de 20 uur per week (gemiddeld 25-32 uur).(inmiddels ben ik 23 jaar, woon samen en ben in verwachting) Ik zeur al een aardige tijd om een 20-32 contract want mocht er iets gebeuren ben ik altijd safe met minimaal 20 uren. Mijn werkgever wou en wil dit contract niet geven, ik vroeg mij af of dit wel moet aangezien ik wel altijd boven de 20 zit, ook al zit ik wel binnen mijn contract uren. Onlangs is onze Bl vervangen door een nieuwe BL en die wil nu alle vaste en dure werknemers op minimale uren zetten. In mijn geval is dit 13 uur en dan mag ik zeker wel een baantje erbij zoeken. Mijn vraag is, kunnen zij dit zomaar maken, als jij al jaren boven de twintig uur werkt jou ineens op 13 uur te zetten?

Nu heb ik nog een vraagje de afgelopen 4/5 jaar geef ik ook leiding en ik open en sluit wel eens.(niet de gehele winkel maar afdeling kassa) Ik krijg hier niet naar betaald, als ik er naar vroeg werd er gezegd, je hebt hier zelf voor gekozen en anders moet ik maar gewoon gaan kassa draaien. Ik vroeg mij af of hier ook regels voor zijn.

Alvast bedankt voor jullie reactie!

FNV Jong

Beste Werknemer,

Jouw werkgever dient zich te houden aan de afspraken die in het min-maxcontract zijn vastgelegd. Slechts in zéér uitzonderlijke gevallen kan verhoging van het minimumaantal uren worden afgedwongen. Zolang jij binnen de brandbreedte (13-32 uur) wordt opgeroepen, doet hij eigenlijk niets verkeerd en hoeft het contract ook niet gewijzigd te worden. Dat betekent dat jij ook ‘ineens’ slechts voor 13 uur per week mag worden ingezet.

Wat jouw vraag over het openen/sluiten betreft, dat hangt af van de functie waarvoor jij bent aangesteld en wat een eventuele cao daarover te zeggen heeft. Dit verschilt per situatie, daarom kan ik nu geen specifiek antwoord op die vraag geven.

Tim

Sinds juni 2015 ben ik werkzaam als vulploegleider bij Jumbo Supermarkten. Mijn loon zit echter in de salarisschaal van vakkenvuller. Dit zou pas omhoog gaan, wanneer ik met de vulploeg “op tijd” weg ben.

Maar of ik de tijd haal is niet alleen afhankelijk van mij, maar ook van andere factoren. En daarnaast krijgt iemand die overgaat van hulpkracht kassa, naar kassamedewerker wel meteen een hoger salaris. Ik vind het niet helemaal eerlijk, dat ik als mindere wordt gezien.

Volgens mij is dit ook niet volgens de CAO Supermarkt - VGL. Ik ga met veel plezier naar mijn werk, ik ben regelmatig bereid om pauzes in te leveren en door te werken. Maar mogen ze dit zomaar doen?

FNV Jong

Hoi Tim,
Dit is inderdaad een erg vervelende situatie. In principe mogen ze dit niet doen als jij volwaardig werk levert zoals de andere vakkenvullers.
Ik raad je daarom aan om in gesprek te gaan met je werkgever over deze situatie, een goed gesprek kan meestal al tot veel leiden.

Yana

Beste,

Mag een proefdag zomaar niet worden uitbetaald?
Nadat ik een dag had gewerkt heb ik besloten toch niet voor dit bedrijf te gaan werken. Echter heb ik die dag wel 9 uur gewerkt en heb ik hier ook voor in- en uitgeklokt.
Tijdens de proefdag had ik al aangegeven dat ik waarschijnlijk niet op deze plek zou blijven werken, maar ze hebben me toen toch gevraagd of ik wat langer kon blijven. Dit heb ik toen ook gedaan. Er is vanuit hun nooit gezegd dat ze de proefdag niet zouden uitbetalen. Na contact te hebben opgenomen, zeiden ze mij dat ze een proefdag alleen uitbetaalden wanneer mensen voor hen bleven werken.
Nu weigeren ze mij deze dag dus uit te betalen. Mogen ze dit doen?

Groet,
Yana

FNV Jong

Hoi Yana,
Het ligt eraan welke afspraken je hierover van te voren hebt gemaakt? Het komt namelijk vaker voor dat de eerste proef dag niet wordt uitbetaald omdat er dan door beide partijen gekeken wordt of het klikt en er een goede samenwerking is. Het ligt er dus aan welke afspraken jullie gemaakt hebben.

Jolanda

Als in je arbeidsovereenkomst (een leer-werkovereenkomst) staat dat deze op basis van de cao voor de horeca is, hoort de werkgever zich dan aan deze cao te houden? Hij zegt namelijk dat hij dat niet hoeft omdat er geen cao voor de horeca meer is.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik alsnog krijg waar ik volgens de cao recht op heb??

FNV Jong

Hoi Jolanda,

Dit ligt er aan hoe het staat opgenomen in je arbeidsovereenkomst. Zo kan er namelijk staan “op deze arbeidsovereenkomst is de meest recente versie van de horeca cao van toepassing” in dit geval is de laatste cao nog van toepassing. Maar er kan natuurlijk ook in je arbeidscontract staan “op deze arbeidsovereenkomst is de horeca cao van dit jaar van toepassing verklaard” in dit geval kan je alleen aanspraak maken op de nawerking van de vorige cao.

dennis

mijn contract word niet meet verlengd, nu had ik een vraag over transitie vergoeding.
ik ben in september 2013 begonnen als stageloper t/m eind februari 2014. hierna ben ik in mei 2014 aangenomen als uitzendkracht tot ik weer stage ging lopen bij het zelfde bedrijf vanaf februari 2015 tot en met juni. waarna ik weer een uitzendcontract kreeg tot eind september 2015.

nu is de vraag, heb ik recht op transitievergoeding ?

Dennis Laan

FNV Jong

Hoi Dennis,
Je stageovereenkomsten worden niet gerekend als arbeidscontracten. Dit leidt er dus toe dat je geen recht hebt op een transitievergoeding. Dit heb je namelijk pas als je langer dan twee jaar werkzaam bent op basis van een arbeidscontract en je de organisatie verlaat op initiatief van de werkgever.

Naomi Schrauwen

Hoi,

Mag je zomaar een vakkenvuller bij de AH wegdoen zonder dat daar een goede reden voor is??
(Te oud of niet overdag kunnen werken)

Groetjes Naomi

FNV Jong

Hoi Naomi,

Nee, dat is discriminatie en is verboden. Het is echter lastig om dit te bewijzen. Wanneer je een contract had voor onbepaalde tijd is dit ontslag niet rechtsgeldig, maar zoals net al beschreven is dat lastig te bewijzen. Wanneer het gaat om een contract voor bepaalde tijd, loopt het contract van rechtswege af.

Britt

hoi FNV Jong,
hoe vaak sturen jullie een nieuwsbrief?

Groetjes Britt

FNV Jong

Hoi Britt,

Wij versturen 1 keer per maand een nieuwsbrief.
Deze heeft elk maand een nieuw thema.

Carin

Geachte de heer, mevrouw,

Is het wettelijk verplicht om een werknemer door te betalen tijdens zijn/haar verjaardag ondanks dat hij/zij verlof wilt nemen?

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
Carin Cheng

FNV Jong

Hoi Carin,

Dat ligt maar net aan de soort (arbeids)overeenkomst. Dat kan ik moeilijk zeggen zonder dat ik naar je overeenkomst kan kijken. Soms zijn er ook nog cao’s van toepassing. Ik raad je aan om hier eens in te zoeken. Wij willen dit uiteraard ook graag voor je doen, dit doen we echter alleen voor onze leden. Voor €6,25 per kwartaal beantwoorden wij al je (juridische) vragen met betrekking tot werk en inkomen! Daarnaast bieden we ook hulp bij solliciteren, vullen wij je belastingopgave gratis in en vertegenwoordigen we jongeren op collectief niveau en in de politiek. Klik hier om alle voordelen op een rijtje te zien en om lid te worden.

PFM Haeve

Ls, heb geen bericht van u ontvangen over eventuele teruggave van een bedrag voor als je aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie. Is dat dit jaar niet van kracht? Is toch mooi meegenomen. met vriendelijke groet, Paul Haeve

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties