U bent hier

Stufi & Bijverdienen

In 2014 mag je naast je studiefinanciering € 13.729,80 bijverdienen. Het gaat dan niet om je nettoloon, maar om je verzamelinkomen of belastbaar loon. Dit zijn alle (bruto)-inkomsten van jezelf en je partner. Zowel je loon (inclusief vakantiegeld en 13e maand), uitkering en je inkomen uit eigen bedrijf worden meegeteld.

Zolang je inkomen onder dit bedrag blijft, is er niks aan de hand. Verdien je in 2014 toch meer dan 13.729,80 euro? Dan moet je je stufi stopzetten. Dit moet je doen in de maand dat je over de grens van 13.729,80 euro gaat.


Verdien je te veel in 2014?

  • Zet je studiefinanciering stop vóór de maand waarin je boven de bijverdiengrens komt.
  • Vraag tegelijkertijd weer studiefinanciering aan vanaf het volgende jaar
  • Vergeet niet je OV-chipkaart stop te zetten. Doe dit uiterlijk op de 5e werkdag van de maand waarin je geen recht meer hebt op studiefinanciering.

Stel dat je in oktober 2014 de bijverdiengrens bereikt. Dan kun je het beste:

  • Per 1 oktober je studiefinanciering stopzetten
  • Je OV-chipkaart uiterlijk op 7 oktober stopzetten
  • Per 1 januari 2015 opnieuw studiefinanciering aanvragen


BELANGRIJK!

Studievoorschot: de nieuwe studiefinanciering

Het kabinet wil de studiefinanciering voor studenten aan hbo en universiteit veranderen. Het nieuwe stelsel moet ingaan vanaf het studiejaar 2015-2016. De plannen staan in een wetsvoorstel waarin het nieuwe stelsel van studiefinanciering ‘studievoorschot’ wordt genoemd. Dit wetsvoorstel moet nog worden aangenomen door het parlement. Voor meer informatie ga naar: http://www.duo.nl/studievoorschot/default.asp


Meer info

• DUO (voorheen IB-groep): Dienst Uitvoering Onderwijs
• Over stufi en bijverdienen

 

Plaats reactie

Reacties

FNV Jong

Hoi Bas,

Dat is gewoon mogelijk! Je moet dan wel even goed checken hoe het zit met loonheffing. Je kan namelijk maar bij een werkgever loonheffing toepassen. Ik raad je aan om dit dan te doen bij de werkgever waar je het meest verdient.

Bas Maaskamp

Hallo (16) ,

Ik werk al drie maanden in een supermarkt. Ik verdien ongeveer 240 euro per maand. Ik heb zelf een telefoon abonnement waar ik dus 80 euro per maand betaal en, een abonnement bij een sportschool die 15 euro kost. Dus per maand hou ik dus 95 euro over. En 95 euro is best wel weinig geld dus zou ik dus willen bij verdienen om dus bij nog een andere bedrijf te solliciteren. Dus mijn vraag is aan jullie : is dat mogelijk ?

Ps: soms krijg ik dus wel geld van mij ouders om dus leuke dinges te doen maar omdat ik mijn ouders wil bewijzen dat ik ook zelfstandig zelf dinges kan regelen betaal ik dus alles zelf.

Agenda

1 jun '17
Kick-Out Pensioenlab
Delftse Poort - Weena 505 Rotterdam
1 jun '17
Startbijeenkomst FNV Talent Tool
Leonard Springerlaan 23 Groningen
Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties