U bent hier

Problemen op het werk

Het kan zijn dat het even niet lekker loopt op je werk. Dit heeft iedereen wel eens. Zo kan het zijn dat het werk je allemaal teveel wordt. Je komt gewoon niet door die stapels werk heen. Of je vindt juist dat je werk te eentonig en saai is en je niks meer bijleert.

Wat nu?

  • Blijf altijd praten. Stap naar je leidinggevende en vraag naar de mogelijkheden om taken te laten vallen of juist nieuwe taken (tijdelijk) erbij te nemen.
     
  • Op je werk is vaak een vertrouwenspersoon. Zoek uit wie dit is en maak een afspraak om gewoon even van je af te praten. Dit lucht vaak al op.
     
  • Erge last van RSI? Vraag om aangepast meubilair of extra hulpmiddelen om de RSI te verminderen. Je werkgever is verplicht om te zorgen voor goed materiaal.

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit en wil je persoonlijke (juridische) hulp bij problemen op je werk of stage? Word dan lid van FNV Jong en wij helpen jou! Bekijk ook alle andere voordelen van een FNV Jong lidmaatschap!

Meer info
 

 

Plaats reactie

Reacties

Jasmijn

Hallo
Ik heb een vraag, ik werk 28 uur per week in de zorg,
Ik wilde graag een vaste dag vrij in de week omdat ik een opleiding wil gaan volgen. Mijn werkgever weigert dit, Ze kunnen me alleen inplannen voor een avonddienst of nachtdienst na een studiedag, kan dit zomaar? Kan iemand mij vertellen waar ik hier juridisch sta?
Groetjes jasmijn

Rik

Sinds 18 februari neem ik de taken over van mijn filiaalmanager die met zwangerschaps verlof is gegaan.
Zij komt niet meer terug in deze winkel en is over geplaatst naar een andere vestiging. Ik mag hier nu filiaal manager blijven.

Alleen willen ze mij pas een filiaalmanagers salaris geven vanaf september
Ze hadden mij beloofd voor de tijd van februari tot nu met terug werkende kracht een vergoeding te geven (staat alleen niets zwart op wit)
En vanaf nu tot september 100euro bruto op mijn salaris te geven
Omdat ik pas in semptember op papier fm word.

Die 100euro is een schijntje van een volledig fm salaris. En met terug werkende kracht krijg ik niets meer. Ik ben het hier niet mee eens

Is het normaal dat ik de zelfde taken als een fm'er moet doen en het zelfde word behandeld. Maar daar niet voor betaald krijg? En dat straks 7maanden lang!

FNV Jong

Hoi Rik,

Dat lijkt ons zeker niet de bedoeling. Begrijp ik het goed dat je werkzaam bent bij een supermarkt? In dat geval kun je mogelijk met terugwerkende kracht een beroep doen op de cao.

ED

Hoi! Ik ben 19 jaar oud en werk in een supermarkt. Mijn baas dreigt al langere tijd uren niet uit te betalen, en van overuren krijgen we ook niet alles uitbetaald.
"na een aantal weken aanploeteren op de afdeling is de maat nou vol.
Iedere dag staan we rotzooi te ruimen en andermans werk op te knappen.
AKP wordt niet of verkeerd aangevuld, THT wordt niet of niet goed gelopen en op de kaasafdeling wordt helemaal niks gedaan.
Vanaf nu moet dit anders.
op de afdeling ligt een roze map met daarin foto's en nuttige informatie, lees deze map dus iedere keer dat je werkt door.
snap je iets niet, vraag het dan deze week nog aan Monique, anders ga ik ervan uit dat alles duidelijk is.
Vanaf volgende week worden de uren niet meer geschreven als ik nog een keer zo'n puinhoop aantref." - het mailtje wat ik vandaag ontving.
Mogen ze dat zomaar doen? Ik werk hard voor mijn zuurverdiende pegels in die supermarkt, en nu gaan ze ook nog eens uren niet uitbetalen. Kan ik ze geen wet/regels/voorschrift onder hun neus duwen als ze zoiets proberen te flikken? Ikzelf vind het uitermate belachelijk, evenals mijn ouders.

Ril

Hoi
Ik had ruzie met mij werkgever en hij zij pak je jas en rot op
Kan dat wel met vast contract

FNV Jong

Hey Ril,

Een ruzie levert bijna nooit een geldige reden voor ontslag met directe ingang op. Blijf daarom ook vooral aangeven dat je nog evengoed beschikbaar bent om te werken.

Streef samen naar oplossing. Kom je er niet uit, bel ons dan even!

Anita

Hoi ik heb een 12 uur contract bij een baasdaar kan ik niet meer werken nu heb ik sinds kort een andere baan erbij genomen Nu vinden ze dat ik bij mijn eerste baas dat mijn houding niet meer goed is en willen zij mij contract veranderen kan dat zomaar

FNV Jong

Hoi Anita,

Kun je iets meer toelichten wat is er gebeurd? We snappen jouw vraag helaas niet helemaal.

maarten

Hallo , mijn vriendin werkt al 28 jaar bij hetzelfde filiaal van een jumbo , nu deed haar leidinggevende een ' voorstel' om in een ander filiaal van de jumbo te gaan werken (overplaatsen) mijn vriendin wil dit echter niet , kan de leidinggevende haar dwingen tot overplaatsing? Zijn reactie na de afwijziging van mijn vriendin was niet echt positief.

FNV Jong

Hoi Maarten,

Dat kan zeker niet zomaar. haar filiaalmanager moet daar een zeer goede reden voor hebben. Zolang die reden niet aanwezig is, zou ik als ik haar was blijven protesteren.

Joyce

Ik ben in september 2016 begonnen met werken bij de Xenos. Ik werd aangenomen op een 13 tot 24 uur contract. Tijdens mijn sollicitatie heb ik aangegeven dat ik alle dagen beschikbaar ben met uitzondering van de zaterdag. Hier is toen goedkeuring op gegeven door de rayonleider en nooit geen probleem geweest. Tot dat wij een nieuwe bedrijfsleider kregen en deze beweerde dat alles kwam te vervallen en ik gewoon op de zaterdag beschikbaar moet zijn. Nu is mijn vraag kan dit zomaar? Ik beschik voor de rest van de week niet over een vaste vrije dag alleen de zaterdag. Mag dit zo maar verandert worden terwijl ik hier wel op ben aangenomen?
groetjes joyce

Joey

Ik heb reeds ontslag genomen bij Vomar. En ik kom er net achter dat mijn totale uren dat ik heb gewerkt niet zijn uitbetaald. Ook kloppen de uren die ik heb gewerkt ook niet. Wat kan ik nu het best doen om toch al de uren nog uitbetaald te krijgen ?

FNV Jong

Hey Joey,

Als je ontslag neemt hoor je een eindafrekening te ontvangen. Op de eindafrekening staat aangegeven wat je nog moet ontvangen en wat je nog moet voldoen.

In het geval dat de eindafrekening niet klopt, raad ik je aan dit eerst met je voormalig werkgever of de loonadministratie van je voormalig werkgever te bespreken. Mocht hieruit geen oplossing komen, zal je een hardere stap moeten zetten als je achter je loon aan wilt. Je kunt hierbij denken aan een loonvordering of, in het ernstigste geval, een juridische procedure.

Michelle

Heey ik heb even een vraagje. Ik werk bij de jumbo en al meer dan anderhalf jaar
Vorige week moesten we een rooster in leveren wanneer je kon werken met kerst en rondom die week. Dat heb ik netjes gedaan alleen nu hebben ze me op de dagen neer gezet wanner ik niet kan en dat zijn ook de dagen die ik aan heb gegeven dat ik niet kan werken. Mag je nu zeggen dat je die dagen niet komt??
Groetjes

FNV Jong

Hoi Michelle,

Of je mag zeggen dat je die dagen komt of niet ligt aan de omstandigheden die ertoe hebben geleid dat je werkgever jou buiten je beschikbaarheid heeft ingeroosterd.

Werkte jij in andere weken wél op de tijden waarop je nu niet beschikbaar bent? Dan is er een mogelijkheid dat je werkgever jou toch in kan roosteren.

Werkte jij in andere weken ook al niet op de tijden waarop je nu niet beschikbaar bent? Dan mag jouw werkgever jou deze tijden niet zomaar inroosteren.

Mocht je overigens op Eerste Kerstdag ingeroosterd zijn, dan stelt de supermarkt cao dat je deze dag niet verplicht kan worden om te werken.

Anoniem

Hi,

Ik werk bij de albert heijn als kassamedewerker. Ik moest vandaag tot 22:15 werken een maal klaar met werken mocht ik niet weg en moest ik wachten tot dat een ander team klaar is zodat we met ze alle de deur uit gingen. Echter waren onze werkzaamheden klaar en moest ik gedwongen wachten tot bijna 23 uur zonder betaald te krijgen mag dit zomaar?

FNV Jong

Hoi,

Als jouw dienst tot 22:15 duurde en je vervolgens verplicht werd om tot 23 uur te blijven, dan valt dit gewoon onder werktijd. Je werkgever zou dit moeten uitbetalen.

Nordin

Hoi,

Ik ben sinds 2008 al werkzaam als vakkenvuller bij de Albert Heijn. Voor de zomervakantie (2016) heeft de AH een aangetekende officiele waarschuwing naar het woonadres van mijn ouders, waar ik sinds november 2015 niet meer verblijf. Op het moment dat de brief was verstuurd, waren mijn ouders al op vakantie en kan het dus niet dat de brief aangetekend is. Sinds de zomervakantie word ik ook niet meer ingepland en uitbetaald, terwijl ik over een 9 uur contract beschik (voor onbepaalde tijd). Via de website van de AH had ik in september 2016 aangegeven op welke dagen ik beschikbaar om te werken. De teamleider heeft toen contact met mij opgenomen per telefoon en aangegeven dat er eerst een gesprek moet plaats vinden, alvorens ik weer aan het werk kan. De teamleider zou een bericht achter laten aan een van de managers om contact met mij op te nemen voor een gesprek. Tot op heden is dit nog niet gebeurd en vraag ik me af of dit wel allemaal kan. Ik ben 23 jaar oud en ik denk dat dat voornamelijk de reden is dat ze mij weg willen krijgen. Graag zou ik willen weten welke actie ik verder zou kunnen ondernemen.

Mvg,

Nordin

FNV Jong

Hey Nordin,

In principe kan je werkgever weigeren om jou in te roosteren. Je werkgever moet dan echter wel alsnog minimaal jouw contracturen uitbetalen. Het niet inroosteren van een onder contract staande medewerker valt namelijk voor de verantwoordelijkheid van de werkgever.

Ik raad je aan om je beschikbaarheid trouw door te blijven geven, en stel voor dat je in overleg treedt met de werkgever om weer gewoon ingeroosterd te worden.

Mocht je er niet geheel uitkomen of het achterstallige loon niet uitbetaald krijgen, dan kunnen wij jou daar eventueel mee helpen als je lid wordt van FNV Jong.

Anoniem

Hoi,

Mijn vriend werkt bjj een transportbedrijf als planner. Zijn manager wilt niet luisteren naar de verbeterpunten in het bedrijf die mijn vriend aangeeft en praat achter zijn rug om over hem bij de directie. Al zijn collega's geven aan dat er geen fijne sfeer hangt op het kantoor als de manager er is maar hij is beste vrienden met de directeur. mijn vriend komt de laatste tijd erg gefrustreerd thuis en ik vind dit erg jammer want het werk zelf vindt hij geweldig. wat kan hij nu het beste doen?

FNV Jong

Hey,

Wanneer de manager van je vriend de door jouw vriend bedachte verbeterpunten niet meeneemt in de beleidsvoering kan je vriend daar in principe niet veel aan doen.

Omdat hij functiegewijs onderdanig is aan de leidinggevende en deze zijn verbeterpunten niet meeneemt kan het wel een optie zijn om de verbeterpunten schriftelijk uit te werken. Dan kan hij bij de directie aanvragen of het eventueel mogelijk is om zijn bevindingen rechtstreeks bij hen aan te kaarten, bijvoorbeeld door middel van het geven van een presentatie.

Mocht de directie geen interesse hebben in het implementeren van de bevindingen van je vriend, dan ben ik bang dat hij de voorgeschreven methoden voor zijn werkzaamheden moet aanhouden.

S

Hoi,

Mijn franchiser wilt mij overplaatsen naar een ander filiaal, deze behoort echter tot een andere franchisenemer, mag dit zomaar en ben ik hiertoe verplicht?

Mvg.

FNV Jong

Beste Lies,

Of jouw franchiser hiertoe bevoegd is ligt aan de arbeidsvoorwaarden die je met hem hebt afgesloten. Indien de franchiser hier een zwaarwegender belang bij heeft dan jij is het mogelijk dat je ertoe verplicht kunt worden om in het andere filiaal tewerkgesteld te worden.

Kaylee

Hoi,

Ik werk sinds kort bij een schoonheidssalon alleen de betalingen worden niet correct gedaan. Ik heb ook nog geen contract ondertekend, aangezien de uren nog besproken moesten worden en het salaris. Nu zou ik nog een deel moeten ontvangen aan salaris van de maand september waar ik al meerdere keren naar heb moeten vragen maar nog niks ontvangen. Nu heb ik de hele maand oktober gewerkt en ben bang dat ik weer mijn volledige salaris ga ontvangen. Ik heb op het moment super veel stress waardoor ik niet meer zo goed helder kan nadenken. Nu moet ik morgen weer werken tot zaterdag maar eigenlijk wil ik dit niet omdat ik waarschijnlijk toch mijn geld niet ga ontvangen. Wat moet ik doen? Ik ben radeloos.

FNV Jong

Beste Kaylee,

Als werknemer mag je ervan uitgaan dat je werkgever zijn salarisadministratie op orde heeft. Wanneer je werkgever verzuimt om je loon op tijd te storten vervalt jouw aanspraak op het volledige loon niet.

Het kan een idee zijn om in reactie op mijn e-mail de situatie nader toe te lichten. Dan kan ik beter vaststellen waar jij recht op hebt..

Britt

Hi FNV,

Ik werk in een winkel die elk weekend beide dagen is geopend. Ik werk daar in het weekend 1 dag (8u per week). Ik werk in principe om de week de zaterdag en de zondag (dus bv. de even weken = za, de oneven weken =zo). Echter heeft de baas mij nu gewisseld van weekenddag. Mogen zij zomaar deze dag veranderen zonder overleg en met de kennis dat ze mij daar mee in de problemen brengen?

Bedankt!

FNV Jong

Hey Britt,

Als de werktijden niet contractueel zijn vastgesteld, dan bepaalt de werkgever in principe op welke dag gewerkt wordt. Wel mag je er in principe van uitgaan dat een werkgever een structurele wijziging van je werktijden eerst met jou doorneemt voordat hij deze doorvoert.

Mocht jouw persoonlijk belang bij het behouden van je eerdere werktijden geschaad worden door deze wijziging kun je dit aankaarten. De werkgever moet in beginsel rekening houden met de wensen van de werknemer.

Sacha

Mijn twee kinderen werken bij de Boons markt in Utrecht, de werkomstandigheden zijn erg slecht (5,5 uur staan achter de kassa, onvriendelijke behandeling personeel, pauzes slecht geregeld etc) er zijn geen vaste werktijden, vaak horen ze pas een week van te voren welke dagen ze moeten werken, en mogen dan geen nee zeggen, kortom een onplezierige werkplek. Mijn dudste wil door een incident meteen ontslag nemen, haar contract loopt tot eind november maar ze wordt door de baas dusdanig onheus bejegend dat ze weg wil. Ik weerhoud haar daarvan omdat ik bang ben dat haar baas dan geld niet gaat betalen waar ze wel voor gewerkt heeft. Kan ze zomaar ontslag nemen?

FNV Jong

Beste Sacha,

Allereerst wil ik u meegeven dat indien uw dochter haar ontslag in wilt dienen, ze in beginsel rekening moet houden met de wettelijke opzegtermijn van één maand.

Wanneer de arbeidsverhouding door een incident dusdanig verstoord is dat het voor uw dochter niet langer aannemelijk is dat ze haar werkzaamheden als voorheen kan verrichten is het een optie om ontslag op staande voet in te dienen. Het indienen van ontslag op staande voet is alleen toegestaan in zeer ernstige gevallen waarbij van de werknemer niet langer naar redelijkheid gevergd kan worden dat deze werkzaamheden blijft verrichten.

Guiseppd

Beste,

Op het moment heb ik een 0 uren contract bij mijn werkgever. In mijn contract staat dat ik geen recht heb op vakantie dagen. Ik bouw dus niks op. Mag dit wettelijk gezien wel?

FNV Jong

Hey,

Ook bij een nul-uren contract hoor je vakantiedagen op te bouwen. Wel is het mogelijk dat deze worden meegerekend bij een all-in loon.

Ontvang jij geen all-in loon? Dan is het aannemelijk dat je alsnog aanspraak kunt maken op je (opgebouwde) vakantiedagen.

Anna

Beste,

Als HBO studente ben ik werkzaam als caissière in een winkel in de detailhandel.
Nou maken ze in dit bedrijf gebruik van een zogenoemde 'stand-by'-regeling. Dit houdt in dat, op de dagen dat ik 'stand-by' sta, ik zomaar gebeld kan worden om te werken, ook die dag zelf nog.
Ik doe een voltijd HBO opleiding en mijn vraag is of een bedrijf dat zomaar kan invoeren, of dat er, voor mij als student, bepaalde regels aan vasthangen; dat ik bijvoorbeeld maar een 'x' aantal uur (inclusief stand-by staan) zou mogen werken, of juist helemaal niet stand-by zou mogen staan. Hierover vind ik alleen informatie voor mensen die een partime of fulltime baan hebben. Ik heb echter een 0 uren contract als 'oproepkracht'
Waar kan ik hier wettelijk correcte informatie over vinden?

Alvast bedankt voor uw reactie,

Met vriendelijke groet, Pia.

FNV Jong

Hoi Pia,

Wanneer er sprake is van een nul-uren contract heeft de werkgever het recht om jou op te roepen om werkzaamheden te verrichten. Verder mag je in principe verwachten dat je werkgever zich als een goede werkgever opstelt en rekening houdt met jouw studie.

Peter

Hallo,
Ik ben door een auto ongeval in de WIA terecht gekomen mijn werkgever heeft mij niet ontslagen en is dit ook niet van plan aangezien hij dan 389 openstaande vakantie-uren en een transitievergoeding moet betalen men noemt dit schijnbaar een slapend dienstverband.
Ik kan hierdoor geen omscholing volgen aangezien de kosten ervan niet door het UWV gedekt wordt men wil me alleen een opleidingscheque geven van 1000 euro maar de opleiding kost veel meer en dat geld heb ik niet.
Met mijn openstaande uren en transitievergoeding had ik de opleiding wel kunnen betalen, mag mijn werkgever dit zo maar doen?.

Peter

Sorry, ik bedoelde een opleidingscheque geven van 2500 euro niet 1000 euro.

FNV Jong

Beste Peter,

Helaas is dit een kwestie die zich momenteel in de rechtbanken ook afspeelt. Huidig uitgangspunt is dat het aanhouden van een slapend dienstverband onfatsoenlijk werkgeverschap inhoudt, maar niet als ernstig verwijtbaar handelen kan worden aangemerkt.

Ik ben bang dat je werkgever vooralsnog toegestaan is om deze constructie lost te laten op je dienstverband. Dit houdt in dat hij jou in dienst kan houden om zo de uitbetaling van vakantiedagen en de transitievergoeding vooralsnog te ontlopen.

Bo

Beste,

Ik heb een nul urencontract waarin een maand opzegtermijn staat.
Ik heb aangegeven dat ik graag wil werken, alleen dat dit alleen kan als het lukt met het schoolwerk. Toen ik dit aangaf kreeg ik hier begrip voor en werd er aangegeven dat school belangrijker is dan werk en dat school voor gaat.
Nu heb ik afgelopen schooljaar naast mijn school 1 dag per week gewerkt bij dit bedrijf en in de vakantie iets meer i.v.m. de vakantie van een andere werknemer daar.
Ik heb tijdens de zomervakantie aangegeven dat ik niet weet hoe druk komend schooljaar voor mij zou worden.
Toen mijn schoolrooster bekend werd, dacht ik in eerste instantie dat school met werk wel te combineren was. We hebben toen alvast een aantal dagen afgesproken dat ik zou komen werken.
Nu merk ik dat ik het toch veel te druk heb met school en dat ik school en werk niet kan combineren. Ik heb afgelopen donderdag 1 september een bericht gestuurd waarin ik vertelde dat ik helaas toch niet school en werk dit schooljaar kan combineren.
Ik heb dit meerdere keren aangegeven bij het bedrijf, school heeft de prioriteit boven werk.
Nu zeggen ze dat ik toch de maand uitwerktijd moet uitzitten en toch moet blijven werken. Terwijl mondeling werd gezegd dat ze mijn positie begrepen toen ik aangaf dat ik alleen wilde werken als ik dit met mijn schoolwerk kon combineren.

Hebben jullie advies voor mij?

Met vriendelijke groeten,

Bo

FNV Jong

Beste Bo,

Wanneer je ontslag neemt is er sprake van een maand opzegtermijn. Hierin is je werkgever vrij om je naar redelijkheid in te plannen.

Wat handig kan zijn om te doen is om even persoonlijk contact op te nemen met je werkgever en hem te vragen of het mogelijk is om jou zonder je verder in te roosteren te laten vertrekken.

Jonathan

Beste,

Ik ben nu een maand werkzaam als nachtreceptionist in een hotel.
Ik heb een contract op afroep basis, en daarin staat beschreven dat mijn diensten lopen van 23:00 tot 07:00.
Vanwege een tekort aan werknemers wordt ik nu elk weekend van 19:00 tot 07:00 ingepland.
Deze tijden zijn voor mij te lang en te zwaar, en de helft van de keren kan ik gewoon weg niet vanwege sport of familie.
Dit heb ik aangegeven, maar volgens mijn planner/baas moet ik zelf voor vervanging of een oplossing zorgen.

Mag ik dit werk weigeren? Zo ja kunnen ze maar daarvoor uit dienst plaatsen? Dit vraag ik vooral omdat ik nog net in mn proefperiode zit.

Vriendelijke groet,

Jonathan

FNV Jong

Beste Jonathan,

Je mag ervan uitgaan dat de beschrijving van je werktijden in je contract voldoende reden is om werkuren buiten de afgesproken werktijden te weigeren als deze je in je privéleven belemmeren.

Wel is het zo dat je werkgever gedurende je proeftijd zonder opgave van redenen de arbeidsovereenkomst met directe ingang kan doen beëindigen.

Anoniem

Hoi!

Ik werk altijd van 20.00 tot 22.00. (vakkenvuller)
Ik moet altijd gemiddeld een half uur overwerken.
Mijn werkgever zegt dat ik het binnen 2 uur af kan hebben, wat mij 1 van de 10 keer lukt. Ik ben niet de enige die moet overwerken. Na het werken wordt het steeds tot 22.00 uur gezet. Moeten ze mij verplicht uitbetalen?

FNV Jong

Hey,

Je werkgever heeft in principe een wettelijke verplichting om het half uur dat je overwerkt uit te betalen.

Ervan uitgaande dat je in de supermarktbranche werkt is het belangrijk om rekening te houden met de toeslagen op doordeweekse dagen en in weekenden.
Zo worden doordeweekse werkuren na 22:00 uur op 150% uitbetaald, op zaterdag en zondag gelden aanvullende regels.

Reshwant

Beste,

ik ben in dienst van een consultancy bedrijf dat deel uitmaakt van een grote ICT-dienstverlener.
Voor ik in dienst trad bij het consultancy onderdeel, werkte ik direct voor de ICT-dienstverlener, waar ik boventallig werd verklaard.

Om bij het consultancy onderdeel in dienst te treden moest ik echter 1 salarisschaal inleveren. In de reorganisatiestukken staat dat dit kan mits er uitzicht is om binnen een jaar in de oude schaal terug te keren. Dit was door de manager destijds toegezegd. Los van de reorganisatiestukken is dit verder niet vastgelegd.
Echter, inmiddels zijn we een jaar verder, en heeft de manager het bedrijf verlaten en wacht ik op mijn promotie terug naar de oude schaal. Hier wil het bedrijf echter niet aan meewerken.

Wat te doen?

FNV Jong

Hi Reshwant,

Ik stel voor dat jij nogmaals in gesprek gaat met de nieuwe manager. Mochten jullie er wederom niet uitkomen, dan zou ik een brief opstellen waarin je direct naar de reorganisatiestukken verwijst.

Ook is het een idee om alvast een e-mailtje te sturen naar leden@fnvjong.nl. Onze juristen kunnen je eventueel bijstaan als dat nodig is.

Fleur

Hallo,

Ik werk sinds kort bij de Zeeman als vakantiehulp, maar heb het hier niet naar mijn zin en wil eigenlijk ontslag nemen. Maar toen ik al begonnen was met werken hoorde ik pas dat een vakantiehulp bij de Zeeman geen contract krijgt (dat zou pas veranderd zijn). Nu weet ik eigenlijk niet goed wat te doen.

Gr.

FNV Jong

Hoi Fleur,

Je werkt altijd met een contract. Anders werk je namelijk zwart. Check even in je contract of je ontslag kunt nemen en of er een opzegtermijn of proeftijd geldt.

Groetjes FNV Jong

Anoniem

Beste fnvjong.nl,

Op werk heb ik best een groot probleem. Het gaat om het volgende bijna 3 maanden geleden was ik op sollicatiegesprek hierbij heb ik meteen aangegeven dat ik op vakantie ga 3 weken. Diegene van de HR afdeling heeft het toen opgeschreven. En vervolgens moest ik nog een papieren aanvraag invullen en alsnog inleveren. Dit heb ik nadat ik ben aangenomen ook gedaan. Ik heb vervolgens 3 weken zitten wachten en geen reactie gekregen op me aanvraag. 1,5 maand later heb ik een contract ondertekend voor 5 maanden. Toen vroeg ik gelijk op kantoor naar me vakantie, en kreeg ik als antwoord ik heb hier nog een stapel vakantieaanvragen liggen waarschijnlijk ligt hij hier tussen en je kan bellen volgende week dat is beter dan. Vervolgens heb ik die week erop gebeld. En weer kreeg ik als antwoord je vakantie zit nog niet in het systeem het kan zo zijn dat die tussen deze stapel vakantieformulieren ligt en anders bel ik je deze week wel. Nou oke ik vond het al raar want ik wachtte al 1,5 maand maargoed. Ik heb vervolgens weer een week of 2 gewacht en geen bericht gehad. Toen heb ik gebeld 1 week voordat ik op vakantie ga en toen werd er gezegd: oh je vakantie is waarschijnlijk afgewezen. Mijn reactie daarop was verbaasd, alsof er niet eens naar is gekeken en toen ik ernaar doorvroeg waarom ik dat nu pas krijg te horen en dat ik al maanden bezig ben om antwoord te krijgen en die niet kreeg. kreeg ik als antwoord dat ik een vervelende toon heb en dat ze het niet geloofde dat ik niet eerder antwoord heb gekregen.. Alsof ik aan het liegen was dat wou ze eigelijk zeggen. Toen zei ze ik begrijp niet waarom je ze een toon hebt en waarom is het een probleem als je een iemand anders zoekt voor die dagen die je moet werken. Daarop zei ik weer het probleem zit daar niet maar het probleem is dat ik het nu pas te horen krijgen 1 week voor mijn vakantie. En in 1 week mag ik het zelf uitzoeken en iemand anders zoeken voor 3 dagen in het weekend. Wat zijn mijn rechten hierin heeft de hr afdeling gelijk in, of heb ik gewoon recht op vakantie? Ik hoop dat u mij hierin kan helpen.

Met vriendelijke groet,

FNV Jong

Hoi Anoniem,

Wat een vervelende situatie. Om jou zo goed mogelijk te helpen wil ik je vragen even telefonisch contact opnemen via 088-3680368.
De collega's bij het contactcenter FNV helpen jou dan verder.

Groetjes FNV Jong

Maris

mijn zoon bezorgt (bijbaan) pizza's. De box waarin de pizza's vervoerd worden gaat steeds spontaan open. De brommer wordt door iedereen gebruikt. Nu is tijdens de dienst van mijn zoon de box open gegaan en de pin die zorgt voor sluiting verloren gegaan. De werkgever claimt de schade a 400 euro hiervoor bij mijn zoon. Kan dit?
Ik vind dat hier geen sprake is van roekeloos gedrag of bewuste opzet. De box ging al een tijd steeds open en al eerder waren collega's hierdoor pizza's verloren. Ik vind dan ook dat dit gewoon onderhoud is. Wat kan ik doen tegen deze eis?

Carla

Dat mogen ze niet, een werkgever is hier voor verzekerd. Tuurlijk ka. Hij het proberen wie weten happen jullie toe. Dit kan ik met 100%zekerheid zeggen... Het is wat anders als hij heeft gezien dat uw zoon die pin weggegooide. Tot die tijd blijft het een speculatie en aan de hand daarvan kan hij uw zoon niet aansprakelijk stellen.

Pagina's

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties