U bent hier

Eigen baas

Droom jij er van om eigen baas te zijn? Is werken voor een werkgever niks voor jou en wil je een eigen zaak opbouwen? Dan is het belangrijk dat je je als jong ondernemer vooraf goed voorbereidt. Pas dan wordt jouw bedrijf een succes!

Er komt veel kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf. Zo moet je vooraf een businessplan schrijven, je geldzaken op orde hebben en je officieel inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Maar hoe pak je dat nu het handigst aan? Dit doe je door ondernemen te leren in de praktijk!

Speciaal voor scholieren en studenten is er daarom de Stichting Jong Ondernemen. Deze stichting biedt praktijkgerichte onderwijsprogramma’s aan op het gebied van ondernemen op vmbo, havo/vwo, mbo, hbo of wo-niveau.

Hoewel de inhoud van de programma’s per schooltype verschilt, is de aanpak overal gelijk. Je gaat in de praktijk meteen aan de slag om je te laten oefenen in het ondernemen. Je leert ondernemen door het ook echt zélf te doen. Tijdens je studie zet je een eigen zaak op samen met je medestudenten.

Meer weten over je mogelijkheden om een eigen zaak te beginnen? Check dan www.jongondernemen.nl of www.jongmkb.nl.  

Freelancers en zzp’ers

Je kunt ook als freelancer of zzp’er (zelfstandige zonder personeel) werken. Dit betekent dat je voor meerdere opdrachtgevers klussen uitvoert. Zo kun je je als fotograaf of kapper voor feesten laten inhuren. Ook kun je als freelance-journalist interviews en artikelen in opdracht van verschillende werkgevers schrijven. Dit betekent wel dat je vaak zelf klanten moet regelen en een factuur (rekening) moet opstellen.

Meer weten? Check dan www.kvk.nl.

Wist je dat?
 

• De FNV voor (jonge) ondernemers een aparte vakbond heeft: FNV Zelfstandigen? Hier kun je terecht met al je vragen over ondernemen!

• Er steeds meer jongeren een eigen bedrijf beginnen? Er staan meer dan 100.000 jongeren onder de 30 jaar ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Agenda

Er staat nog niks op de agenda.

Meer activiteiten

Volg FNV Jong

Acties

Meer acties